עיצוב המטבח - אי ושולחן אוכל

heydark

New member
אהלן!

אנחנו מתלבטים מאוד איך לסדר את שולחן האוכל והאי בבית.
חשבנו על 3 אופציות:
1. האי והשולחן מאונכים (תמונה שמאלית)
2. האי ממשיך עם שולחן צמוד אליו (תמונה ימנית) - השולחן חייב להיות מאוד דומה עיצובית לאי
3. פלטת עץ/שיש ממשיכה את האי בגובה ישיבה של שולחן (תמונה תחתונה).

מה דעתכם?
תודה רבה!


1603139613337.png


WhatsApp Image 2020-08-24 at 17.49.56.jpeg
 
התשובה במקרה הזה די מתבקשת- לוותר על הישיבה באי ולהצמיד את שולחן האוכל אל האי. לצורך מעבר נוח בין השולחן והויטרינה הייתי בוחרת בשולחן נפתח עם 6 מקומות ישיבה. במקרה שמגיעים הרבה אורחים פותחים אותו לכיוון הויטרינה או שמסובבים את השולחן ב-90 מעלות ופותחים אותו לכיוון הסלון. אגב, לא חובה שהשולחן והמטבח יהיו דומים מבחינה עיצובית (ראו תמונה).
מבחינת תכנון המטבח עצמו- לדעתי נוח יותר למקם את הכיור והכיריים על אותו משטח ולא להפריד אותם למשטחים שונים.
 

קבצים מצורפים

  • tadmor3.jpg
    tadmor3.jpg
    KB 442.9 · צפיות: 9
נערך לאחרונה ב:

בינא

Member
בהמשך ל-30 שנות ניסיון עם אי, כהגדרתו: "אלמנט שניתן להקיפו ללא מכשולים סביבו"...
1. לעביר ממנו את הגז כי הוא אמור לשמש גם כבפה לכל ארוע שיהיה בבית... אלא אם לא מבשלים במטבח הזה... ;) ;
2. לא לחבר אליו כלום ולא להתחבר אליו כי האי חייב להיות בגובה משטח המטבח (90ס"מ מהרצפה) ושולחן גובהו 75ס"מ ;
3. להרחיק עד כמה שניתן את השולחן* מהאי ולהציב אותו בניצב לאי** ולא כהמשכו ;
* שולחן הוא רהיט שניתן להציב, להגדיל ולסובב כפי שנדרש לארוע.
** אי הוא אלמנט קבוע שמשמש כעזר למשטח של המטבח:
1) בעת שעובדים במטבח ;
2) כעזר לארוח כאשר הוא הופך לבפה (משטח הגשה עצמית) ;
3) משטח להכנות יבשות כמו כריכים לביה"ס ;
4) משטח לשאכילה/שתייה זריזה של כמה דקות ;
5) משטח עזר להסברים של אי-הבנות בשעורי הבית, או כל שיחה מקוצרת אחרת שמעדיפים לבצע בעמידה ;
 
למעלה