גידול של רקפות

גידול של רקפות

קנו לי עציץ של רקפות. אני לחוצה מאוד שלא אתן להן את הטיפול הראוי. איך נכון לטפל? לשים בשמש? להשקות הרבה?
 
גידול רקפות בבית

הי פתיתים!
הרקפות פורחות בחורף בין דצמבר לפברואר והן אוהבות טמפרטורות נמוכות והרבה אור אולם לא שמש ישירה..
רצוי החזיק את העציץ בתוך הבית באזור מואר ככל שניתן אולם ללא קרינה ישירה.
הטמפרטורה בבית גבוהה מדי ולכן כדאי להוציא את העציץ למשך הלילה אל מחוץ לבית או אפילו להכניסו אל המקרר אם ניתן.
ההשקייה: הצמח זקוק ללחות קבועה אולם סובל מעודף מים שאז מתפתחות מחלות פטריתיות כמו בוטריטיס פוזריום ועוד. לכן, צריך להשקות עד נגירה ולהמתין מספר ימים להתיבשות קלה של המצע לפני ההשקיה הבאה.
"האגדה מספרת ששלמה המלך עיצב את כיתרו לפי צורת הרקפת – המרכינה ראש בענווה לפני בורא עולם. הרקפת שוכנת בין הסלעים – כמו שבטי ישראל, וצורת עליה דומה ללב. צורת הפרח הייחודית של הרקפת יוצרת פרח הפוך, בו עלי הכותרת "מתקפלים" כלפי מעלה ויוצרים איזור מוגן מרטיבות לאבקנים שמתפתחים בתוך הפרח".
 


אהבתי מאוד את התיאור!

האם זה נכון שאפשר להקפיא את הצבלים לעונה הבאה? איך עושים את זה בדיוק?
 
שמירת הבצלים לשנה הבאה

על מנת להנביט את בצלי הרקפות יש לעשות מספר פעולות אגרוטכניות, בהן הוצאה לקראת החורף הבא. קירור. הנבטה. שתילה בצל ועוד. ניתן פשוט באביב לשתול את הרקפת במקום מוצל בגינה ולהמתין לפריחתה בעונה הבאה.
על פי האגדה נתנה הרקפת השראה לכתר המלכות של שלמה המלך, ולפיכך נקראה נזר שלמה. משחרב בית המקדש ונלקח הכתר בשבי, כופפו הרקפות את ראשן עד עצם היום הזה.
לרקפת היו בעבר שימושים עממיים רבים, אך כיום כולם אסורים מאחר שהרקפת היא צמח מוגן. העלים שימשו למילוי אורז או בשר, עוקצי הפרחים שימשו להפגת הצמא, והפקעות הרעילות נאכלו לאחר קלייה קפדנית ההורסת את הרעל. השימוש הנפוץ היה לסימום דגים: פיזרו פקעת מרוסקת מעורבבת בקמח, הדגים צפו, וכך היה קל לאספם. בעבר שימשה הפקעת כתחליף לסבון.
עד היום, היא נקראת בפי ערביי הארץ "סבון הרועים" מאחר שבפקעת שלה יש חומר מקציף המתאים לכביסה.
"מקל הרועים"-עוקץ הפרח הכפוף מזכיר מקל הליכה.
כתבה דסי אורגד
 
למעלה