מציאת מנחה לדוקטורט

אייר19

New member
מציאת מנחה לדוקטורט

שלום
מאז 7.2019 פניתי לכל מרצה שמחקריו נוגעים נגיעה כלשהי לנושא שמענין אותי.
והתוצאה?
55% לא ענו כלל למייל
20% ענו שזה לא ממש התחום שמענין אותם (?!)
25% ענו שממש מענין אבל הם נוראאאא עסוקים
אז איך אמורים להגיע למחקר?
מה עושים?
הערה חשובה:
מדובר באוני. ב"ג, אוני. ת"א ובר אילן.
אשמח לעצות פרודוקטיביות
 

אור302

New member
האם מרצים שלך יכולים לקשר אותך?

מי שאמר שהוא עסוק, האם יש תאריך להתפנות מהעיסוקים? בינתיים אפשר להשלים חובות שמיעה.
 

L Bloomer

New member
מנסה לענות...

יש הרבה גורמים שעשויים להשפיע על מציאת מנחה. בסדר אקראי:
1. באיזה תחום מדובר? יש הבדל עצום בין מדעי החברה למדעי הרוח, למשל. יש תחומים שבהם תלמיד המחקר חוקר באופן עצמאי ואין קשר הדוק בין המחקר שלו לשל המנחה, ויש תחומים שהתלמיד הוא חלק ממעבדה (למשל בפסיכולוגיה). כאן לא אוכל להתייחס כי אני לא יודעת.
2. עם איזה תואר שני את מגיעה? מחקרי או לא? מאוניברסיטה או ממכללה? מכיוון שהמנחה העתידי לא מכיר אותך, תואר לא מחקרי ממכללה יתפס כהמלצה שלילית. במקרה כזה אולי צריך לשקול תואר שני נוסף.
3. המוסדות מעוניינים בדוקטורנטים, מסיבות כלכליות. יש מוסדות וחוגים שמפעילים יותר לחץ על המרצים לקחת דוקטורנטים. אפשר לברר ברשות לתלמידי מחקר ולא רק לפנות אישית למנחה. אולי יוכלו להפנות אותך למישהו.
4. יש מרצים שמעוניינים בתלמידי מחקר לצורך קידום, או מסיבות "פטריוטיות" (לטובת המוסד / החוג) ויש כאלה שלא. שווה לבדוק כמה תלמידי מחקר יש כבר למנחה המיועד/ת ולחפש צעירים שאין להם הרבה מונחים.
5. במדעי הרוח יש פחות חשיבות לנושא. כלומר חוקר יכול להנחות דוקטורט בתחום שונה מתחום המחקר העיקרי שלו, על בסיס הבנה כללית איך צריך להיראות מחקר. אם זה רלבנטי שווה לבדוק אפשרויות כאלה.
בהצלחה!
 

אייר19

New member
תואר שני מחקרי מדעי הרוח

לצערי יש מיגבלה לפיה רק מרצה בכיר ולא אמריטוס יכול להנחות.
שמתי לב שמרצים שמציעים להם להנחות מחפשים סטודנטים שקולעים בול ל"צ'ופצ'יק של הקומקום" של המחקרים שלהם. ואם לא אז לא מעונינים.
חיפה זו באמת אופציה אבל לנסוע עד לשם...רק מהמחשבה נוחתת עלי תשישות.
תודה לעונים
 

L Bloomer

New member
אם כך

במדעי הרוח יש כמו שאמרתי הרבה פחות חשיבות לנושא הספציפי. הדוקטורט שלי בתחום ממש שונה מזה של מי שהיה המנחה שלי.
אמריטוס אכן לא יכול להנחות, אבל הוא/היא, או מרצה צעיר שאין לו עדיין קביעות, יכולים להיות "מנחה שני" ולסייע לך למצוא מרצה בכיר שישמש עלה תאנה כמנחה ראשון רשמי (תוך שהגמלאי/הצעיר עושה את רוב העבודה).
ושאלה נוספת: האם המנחה מהתואר השני לא יכול/ה לסייע למצוא מנחה לדוקטורט?
 

אור302

New member
עניין הצ'ופצ'יק מעלה גם את שאלת הגמישות שלך.

האם אתה מוכן להתאים למה שהמנחה מוכן להנחות? זה קצת נאיבי ולא מעשי לנחות על מרצה עם הצעת מחקר ולצפות שינחה לפי מה שנוח לסטודנט ומעניין אותו. צריך להיפגש איפהשהו באמצע. יתרה מזו, ואני מדבר מניסיון, יש בעיות לא מעטות בהנחיה שרחוקה מדי מתחום הליבה של המנחה, הן מבחינת מה שהוא יכול לתרום למחקר והן מבחינת המוטיבציה שלו. יש מנחים שירחיבו דעת בעקבות הסטודנט כדי לספק לו משוב ראוי. הם ילכו ויקראו בעצמם חלק מן החומרים. ויש מנחים שיסתפקו במה שהם כבר יודעים ויכולים גם כשזה לא מספיק למתן משוב ראוי. התוצאה המחקרית בהתאם. או שפשוט הם יקבלו הכול כי זה לא תחום המומחיות שלהם, או שהם יהיו נוקשים על פי מה שידוע להם ומוגבל ביחס למחקר. בשני המקרים המונחה מפסיד.
&nbsp
לכן עדיף ללכת לקראת המנחה. לראות מה הוא מוכן להנחות ומה הסטודנט מוכן לעשות מעבר לרצון המקורי. מחקר הוא תחום גמיש, בהתאם למשאבים: מעבדה, מימון, מנחה. אני גם חושב שמי שבאמת מסור למחקר לא יתעקש יותר מדי. התשוקה לדעת תאפשר את הגמישות הנדרשת.
 

אייר19

New member
כך עשיתי

יש באמתחתי 6 הצעות שונות שהותאמו למנחים.
סופו של דבר מצאתי מנחה, ההרגשה היא כאילו התקבלתי לאחר אינספור אודישנים ל"הבימה"
 
למעלה