אורני, כשתוכלי, אשמח לקבל את המתכון של העוף בלימון ונענע..

שבוע טוב וסליחה שרק עכשיו מגיבה. לא ראיתי אתמול. והנה המתכון של חברתנו לאה ס.
1 קילו חזה עוף חתוך לרצועות באורך 2-3 ס"מ
קמח לקימוח הנתחים
קצת שמן לטיגון

מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
2-3 כפות עלי נענע קצוצים דק דק
מלח
פפריקה מתוקה
2 כפות דבש
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק (שונאת רוטב צ'ילי והחלפתי אותו בפפריקה מתוקה)

1.5 כוס מים

מקמחים את נתחי העוף, כך שיצופו מכל הכיוונים בקמח, ומנערים היטב את העודפים.
מטגנים את נתחי העוף מכל הצדדים, עד שהם מלבינים ומתחילים להזהיב. מוציאים מהמחבת ומעבירים לסיר שטוח ורחב. עד לכאן אפשר להכין אפילו יום מראש.
מוסיפים את כל השאר, מרתיחים, מערבבים בעדינות ומבשלים 5 דקות.



*יום קודם טיגנתי את נתחי החזה, העברתי לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה ולאחר ספיגת כל השמן העודף, שמתי בסיר. לפני ההגשה הוספתי את חומרי הרוטב, ערבבתי בעדינות ובישלתי.
 
למעלה