אז מה, בישולים לטו בשבט? :)

חנהפ

Active member
טאבולה לטו בשבט

רכיבים:
2/3 כוס בורגול שעבר השרייה במים חמים
1 לימון גדול סחוט
1 כפית מלח
1/2 כוס שמן זית משובח
1 צרור פטרוזיליה גדול (בערך כוס ורבע לאחר הקיצוץ)
1 צרור נענע גדול (בערך כוס ורבע לאחר הקיצוץ)
1 חבילה יפה בצל ירוק (בערך כוס לאחר הקיצוץ)
גרגרים מחצי רימון אדום-אדום חמצמץ
6 משמשים מיובשים חמוצים חתוכים לרצועות דקיקות


אופן הכנה:
מערבבים את כל הרכיבים ומשהים לספיגת טעמים.
 

חנהפ

Active member
עוגת פירות יבשים

רכיבים:
125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/3 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1/2 כפית תמצית וניל
2 ביצים
1 חלמון
1 כף ברנדי
3/4 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
1 כוס צימוקים כהים
1/3 כוס קליפות הדרים מסוכרות, קצוצות
1/4 כוס דובדבנים מסוכרים, חצויים
1/4 כוס תמרים יבשים, קצוצים (אפשרות נוספת: ג'ינג'ר מסוכר, משמשים או שזיפים יבשים קצוצים)
1/2 1 כוסות אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים גס

3 כפות ברנדי להברשה



אופן הכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס). משמנים ומרפדים תבנית ל"אינגליש קייק" באורך כ 24 ס"מ, במלבן נייר אפייה בתחתית, משומן אף הוא.

בקערת מערבל מקציפים יחד את החמאה, הסוכר, המלח והוניל, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

בקערה קטנה מקציפים קלות את הביצים והחלמון בעזרת מזלג. במהירות נמוכה יוצקים את הביצים לתוך תערובת החמאה ב 4 פעמים. מוסיפים את הברנדי.

מנפים יחד את הקמח ואבקת האפייה פעמיים. במהירות נמוכה מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החמאה והביצים, ומקציפים בקצרה רק עד שהתערובת מתאחדת.

מקפלים פנימה את הפירות היבשים ואת האגוזים בעזרת מרית.

יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים.

אופים כ 55-50 דקות עד שמרכז העוגה יציב, וקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי.

מצננים את התבנית על רשת במשך כ10-5- דקות. לאחר מכן הופכים, מסירים את התבנית והנייר, וממשיכים לצנן צינון מלא על הרשת.

מברישים 3 כפות ברנדי מעל העוגה ועל צידיה בעודה חמה.
 

חנהפ

Active member
עוף ממולא בבשר טחון ופירות יבשים

רכיבים:
עוף ללא עצמות

שמן
מלח
בהרט
פלפל שחור גרוס

למילוי:
1/2 ק"ג הודו אדום טחון
1/4 ק"ג עוף טחון
1/2 כוס שקדים חצויים
1/2 כוס שזיפים מיובשים חצויים
1/3 כוס מישמש מיובש חתוך לקוביות
1 ביצה
1/2 1 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית בהרט

3/4 כוס מיץ תפוזים



אופן הכנה:
למרוח את העוף בתערובת של שמן, מלח טיפה בהרט ופלפל שחור.

לערבב את חומרי המילוי.

למלא את בטן העוף ולסגור את הפתח בעזרת קיסם או שניים.

להניח בתבנית אפיה

לצקת 3/4 כוס מיץ תפוזים ולאפות כשעה וחצי.

מידי פעם להרטיב את העוף מהרוטב שבתבנית.
 

חנהפ

Active member


 

timiהאחת

New member
מנהל
לחנהפ

היי חנהפ,

העוף ״שזוף״ ונראה מאוד טעים!!!
וגם הסלט.
מתכון ממש טוב לעוף ינוסה בקרוב.
חג שמח לך ולכל בני משפחתך.
 
למעלה