איך אתם מסתדרים עם אוכל בעבודה?

תרווד

New member
איך אתם מסתדרים עם אוכל בעבודה?

בת הזוג שלי היא צליאקית וביקשה ממני לשאול כאן - איך הצליאקים מבינכם מסתדרים עם האוכל בעבודה?
מבשלים כל יום? מזמינים? "מסתכנים" והולכים לחדר אוכל?
 

יעלונעה

New member
אוכל בעבודה

אני יכולה לנסות לענות מהניסיון של בעלי. הוא צליאקי (וכך גם שני הילדים).
מכיוון ששני הילדים אוכלים כל יום בבית וגם אני מעדיפה לפעמים לקחת לעבודה אוכל של בית
אני מבשלת בסוף השבוע כך שיספיק גם להמשך השבוע. יוצא שפעמיים-שלוש בשבוע בעלי לוקח לעבודה קופסא עם אוכל. בשאר הפעמים הוא או מזמין או הולך למקומות שיודע שיש בהן מנות ללא גלוטן (אם תגיד מה האזור שבו נמצאת בת הזוג אני בטוחה שיוכלו כאן בפורום להמליץ לך על מסעדות). אז נכון שכבר קרו תקלות... במסעדה שהוא אוכל בה לא מעט הביאו לו תמיד רוטב עד שבפעם האחרונה המלצר אמר שהוא חושב שברוטב יש גלוטן והלך לברר, ואכן - יש גלוטן. אז מאז אין רוטב, אבל תקלות תמיד עלולות לקרות... צריך לדעת להקפיד לשאול ולברר אבל אין מה לעשות, מי שעובד מהבוקר עד אחה"צ-ערב צריך לאכול. אני חושבת שבשילוב של להביא מהבית/להזמין/לצאת אפשר להסתדר מצוין.
 

net the jet

New member
אמנם לא עובדת מחוץ לבית אבל יש ימים שאני מחוץ

לבית עד שעות אחה"צ, אז לוקחת איתי אוכל. במיוחד כי אני לא במוקמות קבועים.
אז מה לוקחים- בחורף תמיד תרמוס עם מרק כלשהוא ( בעדיפות למרק ירקות או כזה סמיך ומשביע, עם קטניות וכו )
כריך ( נטול גלוטן כמובן )
ירקות חתוכים. ואם זה להרבה הרבה שעות אז אוכל מבושל שלא אכפת לי לאכול קצת פושר\קריר, כמו אורז עם ירק, לביבות ירק, פסטה עם ירקות...
אם יש לה בעבודה מיקרו אז ממש אין בעיה להתארגן על הכנת אוכל לכמה ימים ולקחת במייכל פלסטיק ולחמם.
 

net the jet

New member
דרך אגב, יש עכשיו לקנות מייכלי פסטיק מדליקים

עם כל מיני פטנטים- למשל כלי שבחלק העליון יש כמו מגשית עם סכין\מזלג ו מייכל קטנטן לרוטב של הסלט..
הבת שלי ( שמתחילה ללמוד עוד שבוע ) לקחה איתה השנה לעבודה אוכל ככה- בחלק התחתון ירקות כמו חסה ושאר עלים, מלפפון, גזר מגורר, פלפלים.. למעלה בחלק העליון שמה ירקות " עדינים" כמו עגבניות, פטריות... במייכל הקטן קצת שמן\לימון\מלח פלפל... לפני שאכלה עירבבה הכל יחד במייכל הגדול.
יש כאלו מייכלים עם חלוקה, אז יחסית קל לקחת, והדברים לא מתערבבים ו\או נרטבים, והאוכל נשמר מעולה.
הדבר היחידי- זה דורש אירגון מראש בבית. לבשל, לחתוך ירקות וכ"ו.... אבל בסופו של דבר זה הכי חסכוני, הכי " בטוח" והרבה פעמים גם הכי טעים.
 

d a p h n a

New member
אצלנו בבית ארוחת הערב היא הארוחה החמה

תמיד היתה כך, עוד הרבה לפני הצליאק. ככה זה גם היה אצלי בבית כשגדלתי.

אז כשהצליאקי עבד מחוץ לבית, הוא היה לוקח איתו לעבודה סנדוויץ' ופרי ואולי עוד איזה נשנוש (מקלות גבינה או משהו), ואוכל את זה במהלך היום. ובערב היינו אוכלים ביחד ארוחה משפחתית מבושלת.
 

michaela29

New member
אני תמיד מביאה אוכל מהבית.

אני מבשלת בערך פעם ביומיים. יש לנו ״סיבוס״ (הסדר עם כל מיני מסעדות) דרך העבודה ואף פעם לא הזמנתי. קשה לסמוך על מסעדות כשיושבים בהן, אז להזמין ממסעדה ולסמוך על זה שיקפידו על ניקיון מגלוטן נראה לי מאוד לא אחראי.
אצלנו בכלל היו הרבה פדיחות עם סיבוס שכל פעם מוכיחות לי שאי אפשר לסמוך עליהם:
מישהי שהזמינה סלט (בהרכבה אישית) ללא גבינה וקיבלה סלט עם גבינה - במקרה היא לא רגישה ללקטוז, אבל מה היה קורה אם כן?
חולת סוכרת שהזמינה בפירוש אייס-קפה דיאט (שאינו מכיל סוכר) וקיבלה אייס קפה רגיל (עם סוכר) שהיה כתוב עליו ״דיאט״. אחרי שני שלוקים עלה לה הסוכר.
אני לא לוקחת צ׳אנס.
ואגב, יש לזה גם צדדים חיוביים: אצלנו בעבודה כמעט כל יום יש עוגיות/עוגות/קרואסונים/בורקסים וכו׳. הצליאק חוסך לי כ״כ הרבה קלוריות על בסיס יומיומי וזה באמת בונוס גדול.
 

טליאמתי

New member
אני לוקחת לעבודה פירות ואוכלת בבית כשאני

חוזרת.
זה מצריך הערכות קודם כמובן, שיהיה אוכל בבית מראש כי אחרי יום עבודה ארוך קשה לעמוד לבשל, אבל זה עניין של הרגל.
 

ליטל 89

New member
מביאה אוכל מהבית

אין ברירה. הרבה מביאים מהבית ארוחת צהריים במקום העבודה שלי בחלק מימי השבוע, הרוב אמנם מזמינים, אך זו אינה אופציה עבורי שכן לא עובדים עם אף מסעדה שמעוניינת לספק מנות נטולות.
מבשלת את הרוב בסופשבוע, לפעמים מכינה בערב משהו זריז. אם מתארחים אצל הורים או דודים בסופ"ש אני לוקחת קופסאות להמשך השבוע :)
* אני מביאה בנוסף לארוחת צהריים גם סנדביצ'ים ועוגיות, יום העבודה שלי ארוך.
 

Noaal

New member
מביאה אוכל מהבית

לפעמים מביאה חומרי גלם (כמו חזה עוף ברוטב) ותבנית חד פעמית ומשתלטת על הטוסטר אובן.
חברים לעבודה מודעים לבעייתיות שלי ומתחשבים עד כמה שאפשר לא ליצור לי זיהום משני.
 
למעלה