איך בוחרים חצילים וגמבה?

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
IMG-20210302-WA0014.jpg IMG-20210302-WA0010.jpg הופתעתי מהגמבה, תמיד בישלתי עם 4 רגלים:),עם 4 רגליים הממולאיםעמדו כחיילים במסדר:).
 

משתפרת1

Well-known member
צפה בקובץ המצורף 16068 צפה בקובץ המצורף 16069 הופתעתי מהגמבה, תמיד בישלתי עם 4 רגלים:),עם 4 רגליים הממולאיםעמדו כחיילים במסדר:).
חצילים אני בוחרת לפי צורה יפה ואחידה, צבע שחור מבריק מאד ומשקל קל יחסית. אם יש בלדי- מעדיפה אותו על פני חציל חממה כשמדובר בסלטים של חצילים קלויים. למתכונים עם פרוסות מטוגנות (אצלי-אפויות) מעדיפה חציל חממה שיש לו צורה מוארכת ונוח יותר לפרוס אותו.
אני אלרגית לפלפלים לכן כמעט ולא קונה. לפעמים קונה פלפלים אדומים כדי להכין ממולאים לשאר בני הבית, הם צריכים להיות מאד טריים ועסיסיים, ולהיראות יפים ובגודל מתאים (הגדולים ממש מכילים הרבה מדי מלית, עדיף לי בינוניים ומי שרעב- שיאכל כמה).
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
חצילים אני בוחרת לפי צורה יפה ואחידה, צבע שחור מבריק מאד ומשקל קל יחסית. אם יש בלדי- מעדיפה אותו על פני חציל חממה כשמדובר בסלטים של חצילים קלויים. למתכונים עם פרוסות מטוגנות (אצלי-אפויות) מעדיפה חציל חממה שיש לו צורה מוארכת ונוח יותר לפרוס אותו.
אני אלרגית לפלפלים לכן כמעט ולא קונה. לפעמים קונה פלפלים אדומים כדי להכין ממולאים לשאר בני הבית, הם צריכים להיות מאד טריים ועסיסיים, ולהיראות יפים ובגודל מתאים (הגדולים ממש מכילים הרבה מדי מלית, עדיף לי בינוניים ומי שרעב- שיאכל כמה).
חצילים!
מעדיפה ארוכים קלים, וחציל נקבה.
 
למעלה