נסיון אינטואיטיבי....
מתוק בלב היקר, כנראה שאת המתכון המדוייק קשה למצוא. באופן אינטואיטיבי הייתי מציעה לך להכין קלתיות בצק מבצק פריך כמו של עוגות פאי שמרדדים לעלה דק, קורצים ממנו עיגולים ומסדרים בתבנית שקעים או בתבניות חסינות אש קטנות משומנות מראש. אני לא יודעת איזה יין היה בקינוח אבל אני מניחה שהתמרים היו מושרים בו. בקשר לרוטב טופי, עושים אותו כך: מכינים קרמל מסוכר ומעט חמאה, וכשהקרמל חום זהוב מוסיפים בעדינות ובזהירות שמנת מתוקה לא מוקצפת. יווצר רוטב טופי סמיך וקרמלי. הקונסטרוקציה היא בטח סידור של כדור גלידת וניל בתוך הקלתית, עליו תמרים לחים מושרים ביין או אלכוהול אחר חתוכים לרבעים ועל הכל רוטב טופי חם. אני מקווה שזה מתאים לך... בהצלחה ובתאבון, ענבל. אם אתה מנסה את זה, ספר לי איך יצא, אולי אאמץ את הרעיון גם אצלי בבית.