איך מכינים סלט וינגרד וגם....

איך מכינים סלט וינגרד וגם.... ../images/Emo172.gif

בנוסף לסלט הוינגרד (עשיתי חיפוש נרחב ברשת ולא מצאתי כלום) אולי יש לכם הצעות לאוכל איטלקי לא ממש מסובך (חוץ מלזניה, רביולי, פטוציני כי את זה הקיבה שלי כבר מסרבת לקבל). תודה תודה תודה
 

chef on line

New member
סלט עם רוטב ויניגרד

1 שקית עם עלי סלט טריים של "אחלה טבע" עפ"י בחירתך מעט עגבניות שרי חצויות,נבטים עבים, פטריות חתוכות לסדר בקערת זכוכית יפה ורבע שעה לפני ההגשה ליצוק רוטב: 1 כף גדושה חרדל 1/2 כוס שמן זית 2 כפות דבש 1/3 כוס חומץ מעט מים לשים את כל המרכיבים בצנצנת לנער היטב פוקצ'ה החומרים: 1 ק"ג קמח מנופה 200 גרם שמן זית 30 גרם שמרים טריים עד 3 כוסות מים (מוסיפים בהדרגה עד שמגיעים למרקם מתאים) 30 גרם מלח קורט סוכר ההכנה: להמיס את השמרים במעט חלב פושר + קורט סוכר. ללוש את כל החומרים יחד, לחלק לכדורים ולהתפיח. לרדד כמו פיתה ולהתפיח שוב. ניתן לטגן בצל ולהניח מעל ולאפות, וכמו כן ניתן להוסיף רצועות פלפל, גמבה, פטריות מטוגנות וכו'. לחמם תנור לחום של 180 מעלות ולאפות עד שמזהיב. מתכון לקלצונה (פיצה). חומרים: 500 גרם קמח. 1 שימרית. 6 כפות שמן זית 1/2 כפית מלח 1 כוס מים פושרים. אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים ביחד, מתפיחים שעתיים, לשים, נותנים לו מנוחה עוד 5 דקות מרדדים ועושים קלזונה. את רוטב הפיצה והתוספות מניחים רק על חצי פיצה, עוטפים את הפיצה עם החצי השני של הבצק כמו (סמבוסק) מברישים עם ביצה, עושים חורים עם מזלג למעלה ואופים כמו פיצה. ניתן לפזר למעלה מלח גס, שומשום, רוזמרין, אורגנו, גבינת פרמזן או כל דבר שאתה אוהב. טירמיסו חומרים ל-8 מנות לתבנית פיירקס ביתית: 5-6 חלמונים 70 גר' סוכר כפית וחצי אמרטו כפית וחצי ברנדי 2 כפות ליקר קפה 1/2 ק"ג גבינת מסקרפונה 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) 250 מ"ל אספרסו 1 חבילה בישקוטים מוכנים אבקת קקאו להגשה 1. מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ויציבה מאוד 2. מערבבים את כל סוגי האלכוהול (אמרטו, ברנדי וליקר קפה) ומוסיפים בזרם דק לתערובת החלמונים תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה. 3. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה ובאיטיות את המסקרפונה. מגבירים שוב את המהירות וממשיכים להקציף עוד חצי דקה כדי לקבל תערובת אוורירית יותר. 4. בקערה אחרת מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה ומקפלים אותה בעדינות לתוך תערובת המסקרפונה. מקררים 1/2 שעה במקרר. 5. בתוך תבנית פיירקס מסדרים בצפיפות מחצית מהבישקוטים כשהחלק המצופה בסוכר כלפי מטה. מטפטפים על הבישקוטים את האספרסו עד שהביסקוטים ממש רטובים. מורחים מחצית מהקרם ומחליקים. מסדרים בצפיפות את יתרת הבישקוטים, מרטיבים בקפה ומורחים ביתרת את שאר הקרם. מחליקים, מכסים את התבנית בניילון נצמד ושומרים על המקרר לכמה שעות. 6. לפני ההגשה חותכים למנות ומפזרים אבקת קקאו. בהצלחה !
 
למעלה