אלכוהול מזוייף, מה עושים?

s0p3rsa1yan

New member
אלכוהול מזוייף, מה עושים?

חבר קנה לנופש שבו יצאנו כמה חברה, בקבוק של גריי גוס, ואן גוך, ושני בקבוקי בורו.
שמנו את בקבוקי הבורו במקפיא, ואחד מבקבוקי הבורו קפא. שאר הבקבוקים(הואן גוך והגרייגוס) לא היו במקפיא הרבה זמן.
שתינו מהבורו שלא קפא, הואן גוך והגרייגוס. הכנסנו את הגריי גוס למקפיא, ולמחרת ראינו שגם הוא קפא.
אני די סמכתי שהאלכוהל אורגינל, מכיוון שהוא קנה מחנות משקאות מוכרת באשדוד, ולא מאיזה קיוסק..
גם מה שמפתיע אותי שחנות משקאות אם כבר מזייפת אלכוהול, ישתמשו בשיטת זיוף יותר "מתקדמת". הכוונה שלי היא, שהזיוף הכי פשוט זה להוסיף מים לבקבוק.
וזה השיטה שהכי קל לגלות בה שהאלכוהול מזוייף. השיטות האחרות הם לשים אלכוהול מסוג זול בבקבוק של אלכוהול יקר, וזה עובד על רוב האנשים שבכל מקרה מערבבים את זה עם שתיה אחרת, וככה לא מרגישים בהבדל.

מה אמורים לעשות במצב כזה, האם יש למי לפנות?
גם אם החנות תחליף את הבקבוקים(את הגרייגוס ששתינו את רובו לא נראה לי שיחליפו), זה לא נותן לי סיפוק מכיוון שהם עובדים על אנשים אחרים. וגם זה לא אומר שיחליפו לנו לשתייה מקורית.
חשבתי על לפנות לכלבוטק, אבל אני בטוח שאני לא היחידי שקרה לו משהו כזה. ולא היחיד שמתלונן. אז אם זה ככה, איך שאין פיקוח, אכיפה על הקיוסקים/ חנויות המשקאות?!
 
זה לא (בהכרח) מזויף

אלכוהול יכול לקפוא בפריזר (למשל אם התרמוסטט לא מכוון טוב)
גם אלכוהול (כמו כל חומר אחר) קופא - השאלה באיזה ריכוז ובאיזה טמפ'

כמו שציינת בעקיפין בהודעה שלך - אין משמעות ל"בדיקה" של קופא או לא.

יכול להיות מזויף ולא לקפוא - יכול להיות מקורי ולקפוא.

הפיתרון הכי טוב שאני מכיר - לקנות בחנויות מהימנות, ובעיקר לא להתפתות למבצעים ולמחירים מפוקפקים.
מי שקונה אלכוהול יקר בקיוסק - מגיע לו... (לא שלא הייתי שמח אם הייתה אכיפה אירופאית על התחום)
 

s0p3rsa1yan

New member
אלכוהול בריכוז של 40% ?

קראתי מקודם שאלכוהל 40% לא אמור לקפוא במקפיא רגיל. והיה רשום שם משהו על זה שאם מכניסים בקבוק קצת פתוח למקפיא, אז הלחות או משהו יכול לגרום לקרח. אז יש סיכוי שזה מה שקרה לבקבוק הגרייגוס.
אבל בקבוק הבורו, היה סגור לחלוטין. גם מוזר שבקבוק אחד של בורו, קפא ואחד לא, שתיהם היו במקפיא, אותו משך זמן.
דרך אגב אתה צודק, בגלל זה אני תמיד קונה בחנויות משקאות. הפעם הזאת זה חבר קנה, וגם ממקום שנחשב אמין.
 
יש מלא שטויות באינטרנט

כמו למשל מה שכתבת על הלחות (הרי וודקה זה 60% מים בכל מקרה)

וודקה זה לא 40.00% אתנול ו-60.00% מים, כלומר, יש בה עוד שיירים קטנים שיכולים להשפיע טמפ' הקיפאון.
(ניסוי לקורא הסקרן, להשוות בין מהירות הקיפאון של כוס פלסטיק עם מים מול מים שיש בהם כפית מלח או סוכר)

בגדול, אם התרמוסטט של הפריזר לא מכוון טוב (משהו די נפוץ) הוא יכול להקפיא גם וודקה.

אני לא אומר שהוודקה שלך אינה מזויפת בלי קשר, אני רק אומר שמבחן הקיפאון המבוסס על חוכמת האינטרנט וההמונים לא מעיד על כלום.
 

אילן די

New member
לפני שמאשימים בזיופים וכיו"ב

ולפני שרצים לכולבוטק, כדאי לבדוק בצורה קצת יותר אמינה אם הבקבוקים מזוייפים. למה שלא תנסה להשוות את הגרייגוס למנה מבקבוק אמין ? זה לא צריך להיות מסובך.
 
למעלה