אם מישהי נכנסת לפורום , יש לי שאלה על פטריות.

תמר שרוני

Active member
האם אפשר להחזיר לחיים קופסת פטריות שמפיניון גוססות שלפני שבוע היו טריות ?תודה [לא מקופסא].
 

תמר שרוני

Active member
אם אין אני לי מי לי .
מכיוון שלא קיבלתי תשובה , פניתי למי שאולי תצליח להציע לי הצעה נבונה , פניתי לעצמי .
לפי עצתי שלי , שקלתי את הפריטיות [בול 100 גרם] . שטפתי אותן הייטב והכנסתי לכלי מלא מים כשהן , הפריטיות , כולן מתחת לפני המים . השארתי אותן כך כשעתיים , וכשחזרתי ושקלתי היו לי 200 גרם בול !
הכנתי מרק פריטיות מעולה .
 

יוליקה

Member
מנהל
חחחח, ודאי שהן עלו במשקל, הן ספגו את כל המים!!
פטריות אצלי ממלאות תפקיד חשוב במטבח, אין סכוי שיצ'טמצ'קו,
הנכדים היו אצלי, פסטה בשמנת עם פטריות, שרימפסים בשמנת עם שום ופטריות...
אורז עם פטריות, צלי בקר עם פטריות... ועוד ועוד,
 

תמר שרוני

Active member
יוליקה ,הכנסתי אותם למים בתקווה שיעלו במשקל ויתאוששו . ואם כבר מדברים על שרימפס , אז יש לי סיפור קצר על כשרות ורבנות .
לפני כשבועיים חגגתי יום הולדת . בגלל המצב , קשה עד בלתי אפשרי לתת מתנות לכן הבת מהמרכז לקחה יוזמה וחפשה באינט.....מה אפשר לשלוח. עלתה על מפעל של מוצרי פסטות ורטבים , יום בשבוע עושים משלוח בהקפאה לבאר שבע . המשלוח הגיע ולמרבה הפלא על קופסת הרוטב היה רשום : רוטב שמנת , מכיל שמנת , חמאה , חלב ועוד אי אלו מוצרים , ובגדול "כשר פרווה" עם חותמת של הרבנות בירושלים בהשגחת הבד"ץ למהדרין . איך , ליושב במרומים פתרונים .
 

ויוי 25

Well-known member
חחחח, ודאי שהן עלו במשקל, הן ספגו את כל המים!!
פטריות אצלי ממלאות תפקיד חשוב במטבח, אין סכוי שיצ'טמצ'קו,
הנכדים היו אצלי, פסטה בשמנת עם פטריות, שרימפסים בשמנת עם שום ופטריות...
אורז עם פטריות, צלי בקר עם פטריות... ועוד ועוד,
 

ויוי 25

Well-known member
אשמח לדעת איך את מכינה את רוטב הפטריות לפסטה? ( טעים במסעדה, אך תמיד זה נשמע לי מסובך להכין בבית.)
 

יוליקה

Member
מנהל
פסטה עם פטריות ברוטב עם שמנת: ממיסים 50 גר' חמאה בסיר. פורסים פטריות שמפניון ומטגנים אותם בחמאה...
שופכים עליהן קופסא גדולה של שמנת לבישול (יש 15% שומן ויש 10%) מבשלים יחד מספר דקות מתבלים באבקת מרק שורשים
אך אפשר לתבל גם באבקת מרק רגילה... מבשלים פסטה צינורות ומגישים עם הרוטב...
 

ויוי 25

Well-known member
פסטה עם פטריות ברוטב עם שמנת: ממיסים 50 גר' חמאה בסיר. פורסים פטריות שמפניון ומטגנים אותם בחמאה...
שופכים עליהן קופסא גדולה של שמנת לבישול (יש 15% שומן ויש 10%) מבשלים יחד מספר דקות מתבלים באבקת מרק שורשים
אך אפשר לתבל גם באבקת מרק רגילה... מבשלים פסטה צינורות ומגישים עם הרוטב...
 

ויוי 25

Well-known member
פסטה עם פטריות ברוטב עם שמנת: ממיסים 50 גר' חמאה בסיר. פורסים פטריות שמפניון ומטגנים אותם בחמאה...
שופכים עליהן קופסא גדולה של שמנת לבישול (יש 15% שומן ויש 10%) מבשלים יחד מספר דקות מתבלים באבקת מרק שורשים
אך אפשר לתבל גם באבקת מרק רגילה... מבשלים פסטה צינורות ומגישים עם הרוטב...
 
למעלה