אני כבר מיואשת........

meitalm

New member
אני כבר מיואשת........

אכלתי פעם תפוחי אדמה ברוטב נפלא שהיה מורכב מדבש,סויה,רוטב גריל ומיץ תפוזים. אינני יודעת את המתכון המדויק וכמה פעמים שניסיתי לא עזרו. האם תוכלו לעזור לי אם מישהו מכיר את המתכון?
 

Iris G

New member
משהו דומה

היה ב Y net אוכל. במתכוני פסח. אם לא תמצאי הדפסתי את המרשם
 

yaron1

New member
עוד משהו דומה

יש לי מתכון מצויין לעוף בתפוזים עם תפו``א בתבנית אחת, בני משפחתי טוענים שתפוחי האדמה טעימים מהעוף, להלן המתכון: 8 שמיניות עוף, שוקיים וירכיים. מיץ מיץ מ2-3 תפוזים. 1 בצל גדול פרוס לרצועות. 2 שיני שום קצוצות 1 כף דבש 1 כפית אבקת מרק 2-3 כפות רוטב סויה פפריקה מלח 8 תפו``א בנוניים משרים את העוף רצוי ללילה במיץ התפוזים. חותכים את התפו``א לקוביות קטנות של 1X1 ס``מ (הדגש על קטנות). לוקחים תבנית ומפזרים בתחתיתה 1/2 מכמות הבצל, מסדרים בצד אחד את העוף כאשר העור כלפי מטה, בצד שני מסדרים את התפו``א. מפזרים את יתרת הבצל מעל. כעת מפזרים בפיזור חופשי (גם על העוף וגם על התפו``א) את השום, הדבש, אבקת המרק, רוטב הסויה, הפפריקה והמלח. מוסיפים את מיץ התפוזים (מוסיפים מהצד שלא ישטפו התבלינים). אופים בחום של 250 מעלות כ3/4 שעה הופכים את העוף ואת התפו``א ואופים עוד 3/4 שעה. בשלב זה העוף כבר שחום מספיק גם בגלל הדבש אבל התפו``א עוד לא שחומים (בשל העובדה שהם בנוזל ולא בשמן) לפיכף פיתחתי טריק קטן והוא לקחת יריעת ניר כסף ולכסות את אזור העוף (בשביל זה חשוב לשים עוף בצד אחד ותפו``א בצד שני) ולהמשיך לאפות עד שהנוזלים מתאדים והתפו``א משחימים זה יכול לקחת עוד כ 1/2 שעה לכן סבלנות. מתקבל עוף בטעם תפוז עדין ותפו``א מדהימים. ב ת א ב ו ן
 
למעלה