עוד משהו דומה
יש לי מתכון מצויין לעוף בתפוזים עם תפו``א בתבנית אחת, בני משפחתי טוענים שתפוחי האדמה טעימים מהעוף, להלן המתכון: 8 שמיניות עוף, שוקיים וירכיים. מיץ מיץ מ2-3 תפוזים. 1 בצל גדול פרוס לרצועות. 2 שיני שום קצוצות 1 כף דבש 1 כפית אבקת מרק 2-3 כפות רוטב סויה פפריקה מלח 8 תפו``א בנוניים משרים את העוף רצוי ללילה במיץ התפוזים. חותכים את התפו``א לקוביות קטנות של 1X1 ס``מ (הדגש על קטנות). לוקחים תבנית ומפזרים בתחתיתה 1/2 מכמות הבצל, מסדרים בצד אחד את העוף כאשר העור כלפי מטה, בצד שני מסדרים את התפו``א. מפזרים את יתרת הבצל מעל. כעת מפזרים בפיזור חופשי (גם על העוף וגם על התפו``א) את השום, הדבש, אבקת המרק, רוטב הסויה, הפפריקה והמלח. מוסיפים את מיץ התפוזים (מוסיפים מהצד שלא ישטפו התבלינים). אופים בחום של 250 מעלות כ3/4 שעה הופכים את העוף ואת התפו``א ואופים עוד 3/4 שעה. בשלב זה העוף כבר שחום מספיק גם בגלל הדבש אבל התפו``א עוד לא שחומים (בשל העובדה שהם בנוזל ולא בשמן) לפיכף פיתחתי טריק קטן והוא לקחת יריעת ניר כסף ולכסות את אזור העוף (בשביל זה חשוב לשים עוף בצד אחד ותפו``א בצד שני) ולהמשיך לאפות עד שהנוזלים מתאדים והתפו``א משחימים זה יכול לקחת עוד כ 1/2 שעה לכן סבלנות. מתקבל עוף בטעם תפוז עדין ותפו``א מדהימים. ב ת א ב ו ן