לשון ברוטב - אלי לנדאו
מרכיבים: 1 קילו לשון בקר - (החישוב, בערך 150 גר' לסועד) 4 בצל - בינוניים קצוצים גס 2 גזר - קצוצים גס 1 סלרי - ראש קצוץ גס רוזמרין - ענף קטן 0.5 קילו עגבנייה - קלופות וקצוצות גס (אפשר מקופסה) מוסקט 1 אורגנו - כפית עלים טריים (חצי כפית אם משתמשים ביבשים) קצוצים או תימין 3 כף/ות שמן זית מלח פלפל אופן ההכנה: בסיר גדול שמים את הלשון, הגזר, הסלרי וענף הרוזמרין. מכסים הכול במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים בבישול עוד שעתיים בסיר מכוסה. מפעם לפעם מערבבים. בינתיים לוקחים סיר נוסף ומעמידים על האש. מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים עד שיתחיל להזהיב. מוסיפים עגבניות. ממליחים ומפלפלים. מערבבים. מגררים מעט אגוז מוסקט. מבשלים כחצי שעה על אש קטנה. מסננים את הלשון ממי הבישול, ומצננים עד שיהיה ניתן לטפל בה ביד מבלי לצעוק. קולפים ממנה את העור. חותכים אותה לקוביות, שאותן מכניסים לרוטב העגבניות שהתבשל כחצי שעה. ממשיכים בבישול חצי שעה נוספת (לאחר הוספת הלשון). במהלך הבישול מערבבים מדי פעם ומתקנים טעם עם מלח ופלפל. מגישים.