אני צריכה בבקשה מתכון

my sunshine

New member
לשון עגל ברוטב ירוק = חיים כהן

מרכיבים: 1-1.5 קילו לשון בקר 1 צרור / חבילה פטרוזיליה - רק העלים אנשובי משומר - שלושה פילטים של אנשובי מקופסה מלפפון חמוץ 1 תפוח אדמה - מבושל 1 כף/ות צלפים 2 שום (שיניים) 1 בצל - קטן מיץ לימון - מסונן מחצי לימון שמן זית מלח - מעט אופן ההכנה: מבשלים את הלשון בסיר עם מים ומעט מלח. מביאים לרתיחה, וממשיכים בבישול על אש קטנה עוד שעתיים. מסננים את הלשון מהמים, וכשהיא מצטננת מעט קולפים ממנה את העור המחוספס ופורסים אותה דק. מניחים את הפרוסות בצורת רעפים (אחת מכסה חלקית את חברתה) בצלחת הגשה ושמים בצד. בינתיים מכינים את הרוטב: מכניסים את כל המרכיבים (למעט שמן זית) למעבד מזון או לבלנדר. מעבדים לתערובת חלקה, ומוסיפים בהדרגה את שמן הזית עד לקבלת מצב הצבירה הרצוי (פחות או יותר דליל על פי העדפה אישית). יוצקים חלק מהרוטב על פרוסות הלשון ואת השאר מגישים בצד. פטנט: הרוטב הזה הוא רוטב קלאסי שהולך נהדר עם כל בשר מבושל, אפילו ממרק. הבשר צריך להיות קר או פושר ואז באים לידי ביטוי שילובי הטעמים שלו עם טעמי הרוטב.
 

my sunshine

New member
לשון ברוטב - אלי לנדאו

מרכיבים: 1 קילו לשון בקר - (החישוב, בערך 150 גר' לסועד) 4 בצל - בינוניים קצוצים גס 2 גזר - קצוצים גס 1 סלרי - ראש קצוץ גס רוזמרין - ענף קטן 0.5 קילו עגבנייה - קלופות וקצוצות גס (אפשר מקופסה) מוסקט 1 אורגנו - כפית עלים טריים (חצי כפית אם משתמשים ביבשים) קצוצים או תימין 3 כף/ות שמן זית מלח פלפל אופן ההכנה: בסיר גדול שמים את הלשון, הגזר, הסלרי וענף הרוזמרין. מכסים הכול במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים בבישול עוד שעתיים בסיר מכוסה. מפעם לפעם מערבבים. בינתיים לוקחים סיר נוסף ומעמידים על האש. מוסיפים שמן זית ובצל ומטגנים עד שיתחיל להזהיב. מוסיפים עגבניות. ממליחים ומפלפלים. מערבבים. מגררים מעט אגוז מוסקט. מבשלים כחצי שעה על אש קטנה. מסננים את הלשון ממי הבישול, ומצננים עד שיהיה ניתן לטפל בה ביד מבלי לצעוק. קולפים ממנה את העור. חותכים אותה לקוביות, שאותן מכניסים לרוטב העגבניות שהתבשל כחצי שעה. ממשיכים בבישול חצי שעה נוספת (לאחר הוספת הלשון). במהלך הבישול מערבבים מדי פעם ומתקנים טעם עם מלח ופלפל. מגישים.
 
למעלה