אפטות (פצעים)בפה

אפטות (פצעים)בפה

למרות שהגעתי במקרה לפורום זה אני מספרת את סיפורי... לפני 32 שנה הפנה אותי, בייאושו רופא השיניים, למחלקת פה ולסת בבית חולים הדסה בירושלים בגלל תופעה של פצעים חוזרים ונשנים בפה. פגשתי רופאה/חוקרת שעסקה בנושא ובמשך כחצי שנה רשמתי את כל מה שנכנס לפה כולל משקאות וכן במקביל ניהלתי רישומים של הופעת הפצעים ומשך הזמן. כדי לקצר, התוצאה רשימה של "מזיקים" שגרמו להופעת הפצעים. מאז שאני מקפידה להמנע מהם נעלמה התופעה. הרשימה שמזיקה לי היא: עגבניות, תות שדה, דובדבנים אדומים, סלק, שזיפים אדומים וכתומים, פומלית אדומה, יין אדום בעיקר מסוג קריניאן וקברנה, קיווי, אגוזי מלך. בנוסף, צבעי מאכל וחומרים משמרים. בכל פעם שאני פוגשת מישהו שסובל מאפטות ומספרת את סיפורי אני עוזרת לעוד מישהו להינצל ממטרד וכאב.
 
למעלה