אפייה - מה אני עושה לא בסדר?

noash5

New member
אפייה - מה אני עושה לא בסדר?

שלום לכולם,
כל פעם שאני אופה עוגה בחושה (לא משנה באיזה תבנית, עגולה, אינגלישקייק, מאפינס וכו') העוגה תופחת העיקר במרכז ומתבקעת..
מישהו יכול להגדיל לי מה אני עושה לא בסדר ומה אוכל לעשות להבא, כדי שהעוגה תתפח בצורה אחידה ויפה?

תודה לעוזרים!
 

shron17

New member
תבדקי את פיזור החום שבתנור, אולי כאן הבעייה.

אם זה קורה בכול המתכונים ובכול התבניות ,
כנרעהשמשהו לא תקין בפיזור החום של התנור.
 

noash5

New member
איך בודקים את פיזור החום?

גם כשאני מכינה 2 תבניות מאפינס יחד זה קורה בכולם, גם אלה שבקצוות וגם אלה שבמרכז
 

bali

New member
מנהל
תשובות

מעבר ללהסתכל על המתכון ולראות אם יש בו אולי יותר מדיי חומרי התפחה, כשאני אופה עוגות בחושות אני אופה אותן במרכז התנור בחום של 160 מעלות (ולא 180 כמו שבד"כ כתוב במתכונים סטנדרטיים).
האפייה בחום נמוך יותר מבטיחה שהעוגה תתפח בצורה אחידה יותר ושלא יווצר קרום קשה לעוגה מהר מדיי, מה שגורם לכך שהתערובת למטה ממשיכה לתפוח ובסוף סודקת את הקרום.
זמני האפייה יתארכו קצת בגלל הטמפ' הנמוכה יותר, אבל זה שווה את התוצאה של עוגה ישרה יותר ובלי בקעים והרים וגבעות. להתחיל לבדוק אם העוגה מוכנה בערך בזמן שכתוב במתכון, ולתת כל פעם עוד 5 דקות לפי הצורך (זה תלוי בתנור הספציפי שיש לך).
 

revavonet

New member
באלי הקדימה אותי, וכמובן שהיא צודקת

בנוסף אני רוצה להמליץ לך על שיטה שבה העוגה תופחת בצורה אחידה ויפה.
לוקחים מגבת ישנה שלא מריכים יותר, גוזרים ממנה רצועות שיכולות להקיף את התבנית.
לאחר שהבלילה בתבנית, להרטיב את רצועות המגבת, לכרוך מסביב לתבנית (אפשר לתפוס בסיכת בטחון) ולהכניס לתנור.
מאז שאני עוטפת כך תבניות, אני לא מריכה ליישר עוגות.
הן עולות יפות וישרות ב99% מהמקרים.
 
כשאני אופה עוגות בחושות

לפני הכניסה לתנור
אני דופקת עם התבנית על שולחן כדי להוציא את הבועות
שלכודות בבלילה

בדרך כלל הבועות שנוצרות בבלילה הם שעושות את הסדקים בעוגה
בזמן האפיה

תנסי
 

noash5

New member
תודה רבה לכולם על התשובות!

אנסה את העצות שנתתם לי
 
למעלה