שלא כמו חברי השפים שאומרים שתבשיל בלי חמאה,הוא לא תבשיל. אז ככה,נכון שתבשיל על בסיס חמאה הוא תבשיל שטעמו מדהים,אך אפשר גם אחרת. אם נקשור חלב קוקוס בשומן אווז או בשומן צמחי משובח,התוצאה תהיה דומה עד זהה. חומר למחשבה ולעשיה
הקוקוס, הוא מתאים לגנאש, לתוספת בקצפות, לתבשילי עוף ובשר, למרקים........מעדן ומוסיף טעם טוב.......אכן כדאי להשתמש. למה אתה מתכוון במילה "נקשור" האם לפעולה של חימום?
כך לפני פסח חיפשתי מתכון לבצק פריך מאוד ובסיס שהוא יציב - מה מצאתי כך בציק פריך ללא חלמון זה 1- וה-2 זה תערובת חלב קוקוס- לבצק יחד עם חמאה שאין לנו כאן כמובן-- והיא חמאת קוקוס בעולם שמה חמאה של הבטולה-וזה דבר מדהים אני כן הכנתי בצק פריך עם החמאה שלנו לפני זה המסתי את החמאה והסרתי מים שיש מעט מאוד והוא צף המסה לא בחום הגז אלה במיקורגל ערבבתי יחד עם חלב הקוקוס כמות קטנה מאוד- ועוד כוס לתערובת של הבצק אכן פחית אחת לחמאה הוספתי עד 100 גרם והקרשתי את זה בהתקררות חוזרת- וכך יצא בצק פריך כמובן עם הקמח למתכון זה היה עבור כלטית זה הבסיס- עוגת תפוי עץ יחודית הסיפור היה גם מתכון וגם סירטון יש לי את הקישור אתר עד היום ומשם הלכתי לגוגל לחפש את החמאה וחשבתי איך לתת הרכב מסרתי פה משהו אף אחד לא נתן יחס? לזה ועדיין אמשיך לחפש? על החמאה הזאת בטח היא מגיעה מהודו? ברהבה ביטחון טוב זה הסיפור על המשך פעולות והסגולות של חלב הקוקוס אגב יש גם בטעם שוקולד צהריים טובים וקצת הומור מקווה שהצבעם עבורי לרשות העמ" יום כיף לכולם חני