ארוחה עם פחמימות או בלי

ארוחה עם פחמימות או בלי

לפעמים מוותרים על פחמימות כמו בדיאטת פלאו.
לפעמים בוחרים ארוחה אחת לאכול ללא פחמימות.
ניסיתם?
הרגשתם הבדל בין לאכול ארוחה עם פחמימות וללא פחמימות?
תחושת השובע המיידית, תחושת השובע לאורך זמן?
את הסברים משאירה לזמן שלאחר התשובות שלכם.
 

le ad

New member
אני מנסה

אני כעת מנסה דיאטה דלת פחמימות באופן קיצוני.
הימים הראשונים הם הכי קשים, כי הגוף נגמל מהפחמימות, אבל אחר כך זה נרגע ומרגישים שובע ליותר זמן. אני מצליחה לרווח גם 6 שעות בין ארוחה לארוחה ללא כל מאמץ.
 

kagome10

New member
פליאו כולל פחמימות

למשל בטטה, ושאר ירקות שורש. אפילו בגרסאותה קיצוניות יותר שלו. בגרסאות פחות קיצוניות יש גם תפוח אדמה, קינואה, אורז.
&nbsp
אני אישית לא הרגשתי הבדל בין ארוחה בלי ועם פחמימות, אולם הרגשתי הבדל בין ארוחה מבוססת פחמימות, לבין כזו שלא מבוססת פחמימות.
&nbsp
<ע"ע שתי ארוחות ביום ושובע לאורך זמן>
&nbsp
לא מאמינה בגמילה מפחמימות - פחמימות זה לא סם. אפשר לעבור לקטוזיס, שאז הגוף שורף שומנים במקום פחמימות, אבל זה לא נחוץ ולרוב אנשים לא עושים את זה.
 

קשר חדש

New member
אני אוכלת פחמימות בערב

ראיתי שכאשר אני אוכלת תוספת של פחמימה (פסטה/אורז/לחם) במהלך היום, אני יותר צריכה להתמודד במהלך היום עם טריגרים של אוכל. הרבה יותר דברים פתאום מאד מאד מדברים אלי. בנוסף, אני רעבה הרבה יותר מהר אחרי הארוחה.
כלומר, הארוחה הבאה תהיה בפער הרבה יותר קצר.
אני לא נמנעת מפחמימות, אני אוכלת בצהריים שניצל או קציצות שיש בהם פירורי לחם, אבל לא יהיה לצידם פסטה/אורז/לחם.
אני אוכלת את הפחמימות (פסטה/אורז/לחם) בארוחת הערב.
 
איזה תזמון, בדיוק נכנסתי להתיעץ

התזונאית שלי הציעה שאוריד פחמימות וסוכר כדי להתמודד עם העליה הקלה אך המתמדת שלי באיזור הבטן בלבד. כבר שלושה ימים ללא סוכר ופחמימות וזה בכלל לא קשה לי כמו שחשבתי מבחינת גירויים ותפריטים אבל אני מרגישה חולשה מסויימת, לא מצליחה להחזיק מעמד שלוש שעות בין ארוחות קטנות מה שכן היה בעבר וארוחת בוקר פשוט לא משביעה אותי, לא שאני רעבה ממש אבל לא מרגישה רוגע
האם זה חולף? לא מתאימה לי התזונה הזו? חסר לי משהו ספציפי? כי האמת שפשוט אכלתי ירקות וחלבונים, לא הספקתי להתארגן על קינואה ובטטות למשל.
 

kagome10

New member
לדעתי חסרים לך דברים משביעים...

ירקות זה בריא, אבל זה לא משביע במיוחד כשלעצמו. דברים משביעים יכולים להיות מה שנהוג לההחשיב לחלבונים - קטניות, בשר, ביצה, מוצרי חלב, ומה שנהוג להחשיב לשומנים - בשר, שמנת ומצרי חלב שמנים, אבוקדו, אגוזים.
בעיקרון קינואהה זה פחמימות, אבל אם מותר לך אז אפשר לאכול קינואה, בטטות, תפוחי אדמה, ירקות שורש למינים, שלרוב יותר משביעים ממני ירקות אחרים.
&nbsp
מה את אוכלת לארוחת בוקר? מה שזה לא יהיה - אם תאכלי יותר, תהיי יותר שבעה. אם את אוכלת יותר ושבעה ועדיין לא מרגישה רוגע, זה לא רעב, זה משהו אחר.
 

קשר חדש

New member
מציעה לך להוריד את הפריכית

פריכית היא אורז=פחמימות.
גם אני בבוקר, אם אני אוכלת פרוסה/פריכית עם גבינה ביצה וירקות, מרגישה בדיוק כמו שאמרת. חוסר רוגע.
בגלל זה אני לא אוכלת את הפריכית/פרוסה.
אם לא שבעת, תוסיפי עוד קצת גבינה לבנה (מאד משביע בעיני) או עוד קצת ירקות (בשביל תחושת הלעיסה), עד שתרגישי שובע נוח.
תראי אם מתאים לך.
 
אבל לחם כן משביע אותי

אכלתי עד עכשיו שתי פרוסות לחם קל בבוקר וזה השביע אותי מעולה. אז למה פחמימה של פריכית לא משביעה?
 

קשר חדש

New member
השאלה היא כמה פריכיות

שוות לשתי פרוסות לחם קל (לכמות שנותנת לך שובע)?
האם אותה כמות או קצת יותר של פריכיות משביעה אותך?
לחלופין, אם רוצים להפחית, אז למה לא להוריד לפרוסה אחת של לחם קל?

אבל זה לא העניין בעיני.
לדעתי רצוי לסיים ארוחה בשובע נוח ולא במצב לא נוח. מצב לא נוח/צורך לא מסופק, דורש את סיפוקו בהתחלה בקול ענות חלושה ואחר כך ברעמים וברקים. בשביל מה להיות שם בכלל?!
אם רוצים להפחית פחמימות ועדיין להשאר בשובע נוח, הדרך בעיני היא להגיע לשובע ממשהו אחר. כלומר להוסיף משהו כמו עוד גבינה או עוד ביצה או עוד ירקות (לתחושת הלעיסה).
רק להפחית פחמימות, ולוותר על שובע נוח, זו בעיני בכלל לא אופציה.

לכן, אני הייתי מוותרת על הפחמימה בכלל בארוחה, מקבלת את השובע ממשהו אחר, ומרכזת את הפחמימה לארוחה שלפי התפריט, אפשר לאכול בה יותר מפריכית אחת.
 
קינואה, בטטות, פריכיות אורז

כל מה שכתבת הן פחמימות.
שתי התייחסויות למה ששאלת:
1. כשיש עצירה בירידה במשקל אחת הדרכים להתניע את התהליך או לזרז את קצב הירידה היא להוציא פחמימות לתקופה קצרה של שבוע - שבועיים.
לא מציעים יותר מזה אלא אם כן נכנסים לדיאטות נטולות פחמימות כמו אטקינס או פליאו ששם ההזנה מגיעה גם מאחוזים גבוהים של שומן במזון.
כשמורידים פחמימות, תחושת הרעב נעלמת, תתכן עצבנות קלה בהתחלה, הגוף מפרק שומנים וחלבונים ויכול להגיע למצב של קתוזיס.
מסיבות אילו, נותנים תפריט כזה לתקופה קצרה ובביקורת מתמדת.
2. השמנה באזור הבטן יכולה להעיד על שומן ביטני. יש כמה סיבות למה לא אוהבים את ההשמנה הביטנית ובינהן היותה רקמה שיוצרת תנגודת לאינסולין וגם חומרים יוצרי דלקת. הורדה של פחמימות לתקופה מורידה את רמת האינסולין בדם וכך מסייעת לגוף להתגבר על תנגודת לאינסולין שמקורה בשומן הבטני.
האם התזונאית בקשה בדיקות דם ולפי תמונת הדם קבעה את שינוי התזונה או רצתה לתת restart לגוף?
 
הי ורדה

כל מה שכתבתי זה מה שהדיאטנית אמרה לי - להוריד את הפחמימות הפחות טובות (קמח לבן בעיקר) להשאיר אורז, בטטה, תפוחי אדמה, קינואה. הכוונה לעשות ריסטרט לגוף אני חושבת.
מעניין עניין החומרים יוצרי דלקת, לא שמעתי את זה בעבר ואני לא מצליחה להפטר מדלקת בגידים - אולי זה מה שיציל אותי.
אז מה העצה שלך? את יודעת שאני מתיחסת לעצות שלך הכי ברצינות! אשמח לקצת הכוונה. אני תקועה עם המשקל ואף סופגת עליות קלילות אך קבועות וזה מתחיל לעצבן אותי ממש. אכלתי לפי התפריט ללא סטיה ובכל זאת עליתי השבוע
 
קצת אחרת

כתבת בהתחלה שקבלת תפריט ללא פחמימות וסוכר.
בהבהרה כתבת ללא קמח לבן.
כשרוצים לעשות ריסטרט למערכת מורידים פחמימות ועושים את זה לתקופה קצרה.
קמח לבן וסוכר פשוט מאד דומים כי הזמן הדרוש לפרוק קמח לבן הוא קצר מאד והוא מתפרק לסוכר ואז התוצאה דומה.
כשאוכלים קמח מלא זמן הפירוק יהיה איטי יותר בגלל הסיבים שנמצאים במערכת ומאיטים את התהליך.
לגבי הדלקת, קיימים מזונות נוגדי דלקת ומזונות מעוררי דלקת.
בין מעוררי הדלקת החזקים ביותר נמצאים מזונות מתועשים, בשר אדום, שומן טראנס, קמח לבן וסוכר. שימי לב שבתזונה שלך אין בכלל מזונות מתועשים ומזונות המכילים שומן טראנס ואת ממעיטה בבשר אדום, קמח לבן וסוכר.
לגבי אני אוכלת לפי התפריט ועולה במשקל שווה לראות האם זו שקילה חד פעמית או לאורך זמן.
אם לאורך זמן אז שווה לבדוק מה קורה.
 
פחמימות כחלק מהחיים

פחמימות הן תרכובות שמספקות אנרגיה לגוף.
בתאוריה לא חייבים אותן.
אפשר לקבל אנרגיה ממקורות אחרים כמו שומן או במקרה גרוע יחסית גם מחלבון.
אבל פחמימות אחראיות על יצור סרוטונין שיוצר הרגשה טובה, הן ספקיות מעולות של אנרגיה, הן חלק מאבות המזון שבתזונה רגילה וסדירה מצויות בתפריט.
כמה עובדות לגבי חילוף החומרים של הפחמימות:
1. פחמימות חייבות אינסולין כדי לאפשר להן להספג ממערכת הדם אל התאים.
האינסולין שמופרש לדם הוא הורמון בונה כלומר מעודד היווצרות רקמת שומן.
לא אוהבים שהרבה אינסולין מסתובב בדם בגלל הפעילות שלו כהורמון בונה ולכן היעוץ הוא לאכול פחמימות בארוחה או כארוחה ולא לנשנש אותן לאורך היום כי כל הכנסת פחמימות לגוף גוררת הפרשת אינסולין.
2. פחמימות מעלות את כמות הסוכר בדם. מרכז הרעב והשובע מושפע גם מרמת הסוכר בדם. עליה מהירה ברמת הסוכר בדם, גוררת הפרשת אינסולין בכמות גדולה והכנסה מהירה של הסוכר לתאים ו....נפילה מהירה ברמת הסוכר בדם שמובנה גירוי מרכז הרעב כלומר שדר של רעב, אין מספיק סוכר וחוזר חלילה.
היעוץ הוא לאכול פחמימות מורכבות בליווי סיבים כדי שהספיגה שלהם לגם תהיה איטית ואז רמת הסוכר תעלה לאט והפרשת האינסולין תהיה בהתאם ואז לא תהיה השפעה דרסטית על מרכז הרעב והשוב ימשך לאורך זמן.

ארוחה ללא פחמימות שמכילה חלבונים, ירקות (ברור שיש פחמימות רק שהאחוז נמוך יותר) מאפשרת שובע בלי "משחקים" ברמת הסוכר בדם ויותר מזה אין הפרשת אינסולין.
אני בעד אכילת פחמימות, פחמימות מלאות. השאלה מינונים וכמויות ומה הרכב הארוחה, שילובים של מזונות שונים וכמובן המגוון.
מניעה מפחמימות לחלוטין היא הוצאת מרכיב חשוב וספק אנרגיה מעולה.

איך כל זה מתקשר לשאלה שלי לגבי התחושות שלכן לאחר ארוחה עם פחמימות ובלי פחמימות?
נראה לי שעכשיו ברור.
 
סוכרים ופירות

סוכרים הם השם המעוברת של פחמימות.
את מתכוונת לסוכר לבן?
הוא עובר אותו מסלול של הפחמימות. תרכובת אחת של סוכר לבן בנויה משתי יחידות של חד סוכר בעוד שהעמילן שבלחם/אורז/תפוח אדמה......בנוי מהרבה יחידות של חד סוכר. הטיפול בהם בגוף לאחר הפירוק ליחידות בודדות של חד סוכר הוא אותו טיפול (אינסולין וכו')
סוכר הפירות, פרוקטוז, עובר מסלול אחר. הוא נספג בכבד ללא סיוע של אינסולין. לכאורה מעולה ובאופן מעשי גרוע אחרת. בחילוף חומרים בכבד הוא משוחרר לדם כשומן ואילו השומנים בם או מילים מקצועיות יותר טריגליצרידים או בסימון שמופיע בבדיקות דם TGA.
 
פירות

בפירות יש הרבה יותר מויטמינים.
יש ויטמינים, מינרלים, פיטוכימיקלים שהם אנטיאוקסידנטים, סיבים, מים וגם סוכר.
סוכר זה לא שם רע.
השאלה באיזו מעטפת הם נמצאים :)
 
למעלה