את מתכוונת למתכון הזה?
ג'חנון ללא גלוטן limim רכיבים: 1/4 +1 כוס קמח קונדיטור 3/4 כוס קמח קינואה 1/4 כוס קורנפלור 3/4 כוס קמח טפיוקה 1 כוס בייגלה אסם ללא גלוטן טחון אבקת אפייה 2-3 כפות ריבת דובדבנים (אפשר גם דבש) 2 כפות סוכר 7 כפות שמן 1/2 כפית מלח 1/4 +1 כוסות מים אופן הכנה: לשים את כל החומרים עד שמתקבל בצל אחיד. נותנים לבצק לנוח כ-1/2 שעה. יוצרים כדורים (בערך בגודל של תפוז) . מרדדים כל אחד מהכדורים, על גבי שיש משומן היטב במערוך לצורת מלבן, מורחים במרגרינה (יש לדאוג שתהיה רכה) ומגלגלים בסבלנות. הבצק נדבק לשיש. אפשר לרדד על נייר אפיה ולגלגל בעזרתו. בשלב זה ניתן להקפיא ( לסדר את הג'חנונים המגולגלים במגש ולהפריד כל שכבה בנייר אפייה ולהכניס למקפיא) להפשיר יחידות לפי הצורך. שלב האפייה: שמים על הפלטה בסיר עם מכסה לשים קצת שמן בסיר ומעליו פרוסות לחם ומעליהם נייר אפייה גזור בגודל הסיר. על נייר האפיה להניח את הג'חנון. מעליו עוד נייר אפיה ועליו ביצים קשות שקליפתן סדוקה. למשך שעתיים וחצי. לאחר שעתיים יש לשפוך כחצי כוס מים על הג'חנונים (כדי למנוע התייבשות). הערות: הקרדיט לחברה שלי יפית ******************************************* לגבי הגבינות: תנובה ושטראוס מסמנות את המוצרים שלהן, לכן אם לא כתוב שהמוצרים מכילים גלוטן, הם בסדר גמור (וזה כולל את רוב מוצרי החלב). אצלנו משתמשים בעיקר במוצרי חלב של תנובה. (5%, קוטג', צהובה, חמאה, חלב וכו') המוצרים שיש לשים לב אליהם בתשומת לב רבה יותר הם המעדנים עם התוספת במכסה ולדעתי גם החלבים עם תוספות הטעם (אני לא קונה כך שאני לא בטוחה בזה). גבנ"צ אני קונה של תנובה, בד"כ גלבוע וקשקבל אבל גם השאר בסדר (חוץ מהכחולות ואולי עוד משהו מהמיוחדות. שוב, אני לא קונה לכן לא בדקתי). מה שכן, אני קונה רק באריזות סגורות. לא במעדניה בגלל החשש מזיהום (לא כל כך משני מפני שראיתי שמכינים שם כריכים ואמנם מנקים יפה אחר כך אבל כמובן שלא ברמת ההקפדה שמר צליאק דורש
). לגבי המרגרינה, אני מניחה שאפשר להמיר בשמן אבל יש כאן מומחיות לאפיה שיוכלו לעזור יותר ממני.