בוקר טוב מצטערת שאני לא נכנסת

הדסהש2

New member
יותר לעיתים קרובות
אני עסוקה בבריאותי.אני מתאשפזת ביום ראשון לניתוח נוסף ברגל.מקווה שיעבור מהר
ובקלות .ואחזור לפעילות רגילה.אני יודעת לקראת מה אני נכנסת. אני שבעת ניתוחים.אך זה המצב ..
 
השבוע לקחתי פסק זמן מבישולים,
חוץ ממרק ירקות ,שמכינה ליומיים .(מרק חייב להיות אצלי המנה הראשונה בתפריט.)
אך במקום לבשל מנה עיקרית ,קניתי "כדורי בשר צמחוניים" -של טבעול ,והם מאוד טעימים (נראים בצורת פלאפל) ,
יש לציין שהפעם הצליח להם,כי לא הגזימו בכמות המלח ,(בדרך כלל בשאר המוצרים שלהם המליחות ממש מוגזמת.)
לשמחתי במוצר כדורי הבשר הצימחוניים המינון של המלח נמוך,לפי טעמי.
 
אני בדרך כלל לא אוהבת את התחליפים הצמחוניים לבשר , זה מרגיש לי כמו פלסטיק עם הרבה מלח , חוץ מקציצות התירס שהן באמת טעימות .
לשבת הכנתי עלי גפן ממולאים .האמת שהביצוע הפעם היה "קלי קלות" , וכל כך למה ? לפני כמה חודשים , כשגני הילדים עוד עבדו, הגננת בגן הילדים שצמוד לביתי בקשה רשות לקטוף צרור עלי גפן מהשיחים שבגינתי . בתמורה כיבדה אותנו בצלחת מלאה עלים ממולאים +המתכון . מה אומר ומה אדבר , טעם גן עדן . אחרי זמן מה הכנתי בעצמי ויצא מעולה . אממה , מיכיוון שזו הייתה הפעם הראשונה שהכנתי , היו לי עיניים גדולות . קטפתי הרבה עלים , הכנתי כ 40 יחידות ונשארו לי כמה עלים + כ250 גרם בשר עם אורז מתובל . הכנסתי לפריזר והמתנתי ליום פקודה . היום הוצאתי , הכנתי רוטב , גלגלתי את העלים ו . . .לסיר . יצא "שפתיים ישקו " . האמת יותר קל , מהיר ופשוט מכרוב ממולא .
הדסה שיהיה בהצלחה עם הנתוח והרבה בריאות , ואפרופו נתוח .
גם אני צריכה לעבור נתוח , פתיחה של תעלת הדמעות , דו"צ .זה יהיה , כנראה , בנובמבר או דצמבר .
שיהיה שבת שלום לכולם , והרבה בריאות .
נ .ב . מישהו יודע משהו על ציפי ?
 
נקרא מעולה . . . . . . .למי שאוכל בשר עם חלב .
אבל בעקרון , אני מאמינה שכל אחד אוכל מה שמתאים לו .
 
אפרופו עלים מולאים בעבר הייתי מכינה בכול חורף עלי -כרוב ממולאים ומגולגלים, בפעם האחרונה (שנה שעברה ) ,קיצרתי את הדרך ,
במקום לגלג את העלים אחד אחד ,לאחר בישול קצר לריכוך עלי -הכרוב ,
פרשתי את העלים שהתרככו והנחתי על כול עלה פתוח מלית של אורז כיסיתי בעלה פתוח שני ושוב מלית ומעליו עלה פתוח שלישי עם מלית ,
וכך עד שנגמרו כול עלי הכרוב, כך יצאו שכבות זה על זה ,מבלי הצורך לגלג אותם.הכול התבשל בהרבה רוטב עגבניות מתובל וטעים ,
דרך מאוד קל להכנה, והכול נראה כמו פשטידת עלים שפורסים בקלות לפרוסות .
פעם ניסיתי עם עלי חובזה ממש גדולים וגם יצא טעים.
 
רעיון נחמד .
אני מכינה את הכרובים בשיטת הסרט הנע . אחרי שריככתי אתם והורדתי את עמוד השדרה , אני לוקחת כ25 יחידות , [חצי מהכמות] ,מניחה אותם על השיש אחד ליד השני . חוצה את תערובת הבשר לשנים , ומניחה מתוך החצי הראשון , כף לכל עלה . בסיום מגלגלת את העלים , אחד אחרי השני ., ומכניסה לסיר רק כ15 יחידות . 10 יחידות משאירה על מגש מצופה בנילון .כשהמחזור הראשון מתבשל , לוקחת את הצרור השני של העלים וחוזרת על הפעולה . את יתר הכרובים הלא מבושלים , אורזת בשני מגשים , ומכניסה לפריזר . המגש הגדול יותר יגיע לכלתי , שכל שעליה לעשות זה להכין רוטב עגבניות מהסוג שהם אוהבים ולהכניס לסיר . המגש הקטן יותר ישאר בפריזר , וימתין לעת פקודה .
 
אפרופו כרוב :
לפני החג הזמנתי 2 יחידות כרוב טרי ,אך במשלוח הם בטעות שלחו לי כרוב -ניצנים קפוא, ומכיוון שלא ידעתי מה עושים איתו, החזרתי להם אותו בחזרה.
בדרך כלל אני מכינה כרוב טרי מוקפץ, הדייאטנית המליצה לי מכיוון שהוא מכיל מינרלים החשובים לחיזוק העצמות ,כמו סידן ,מגנזיום ,אשלגן ,וזרחן .
בשיטת ההקפצה המהירה המינרלים לא הולכים לאיבוד, והכרוב יותר קל לעיכול.
 
למעלה