בוקר נאה לטיול , ואחריו תוספת טעימה לכול מנה עיקרית :

ויוי 25

Well-known member
מזה יומיים של מזג אויר נאה בו נהנתי לצאת החוצה להליכה של 40 דקות ,
(20 דקות לכיוון אחד ועוד 20 דקות בחזרה במזג האויר -הנפלא של שמש מלטפת ונעימה.
מומלץ לכולכם לנצל את מזג -האויר השימשי ולצאת להתאוורר בימים חמימים אלה.
בשובי הבייתה הולכת להכין בפעם השניה השבוע מתכון מהיר וטעים: להקפיץ פטריות-שמפיניון
טריות ויפות- מכינים במהירות במחבת :
המצרכים: 3 כפות שמן,-זית ,לחתוך קוביות בצל בינוני , 5 שיני שום קלופות ושלמות , וחצי כפית מלח,
וכך מכינים:
מקפיצים את הבצל עם 3 כפות שמן זית במחבת עד שהבצל יהפך לשקוף,
מוסיפים את שיני השום למחבת ,
אחרי 2 דקות מוסיפים 2 סלסלות פטריות שמפיניון,מקפיצים ביחד עם השום והבצל 3 דקות ,
ומוסיפים 2 כוסות שעועית- ירוקה- קפואה ,(אותה מפשירים 2 דקות של בישול בסיר מים חמים ולסנן .)
מקפיצים את השעועית המסוננת 3 דקות במחבת עם הפטריות,
ולאחר מכן מוסיפים חצי גמבה - חתוכה לקוביות קטנות.
וכמובן תיבול: חצי כפית רוטב -סויה, מעט פלפל שחור, כפית חוואייג'-למרק ,(שזהו תבלין טבעי שמועדף עליי יותר מאשק אבקת-מרק כימית.)
הפטריות ,השעועית ,והפלפל- האדום הבצל והשום הוקפצו ביחד במחבת כמה דקות עד לריכוך ,
לאחר כיבוי האש - מומלץ לטפטף מעל הכול כף גדשה מיץ -לימון טרי .
לטעום ולהוסיף מעט מלח לפי הצורך.
מתקבל תבשיל קליל וטעים המתאים כתוספת לדג , לעוף , ולכול מנה עיקרית אחרת לארוחת- צהריים.
לצמחונים זו מנה מעולה בפני עצמה.(המוגשת ליד אורז,או קינואה.)
ההכנה קלה, מהירה - בכמה דקות ויש תוספת חמימה בטעם מושלם.

תכינו ותהנו!
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה