במסגרת האיחורים שלי - שאלה לגבי בשרים על האש

אמרלדה

Active member
אז קנינו מתקן ל "על האש" חדש. טרם הגיע (אל דאגה, לא אירחנו בעצמאות).

וכיוון שהזוגי לא אוהב לעשות על האש, ואני מאוד אוהבת לאכול ולא אכפת לי להכין,
העסק יהיה תחת פיקוחי :)

ועכשיו - אשמח למתכונים. לא, לא כמו שאמרה לי הקוסמטיקאית שלי - מתחילים עם אסאדו, עוברים לאנטריקוט והקינוח הוא שומן כבש.
אז לא כזה.

עד היום, כשהפעלנו את המתקן הישן, הכנתי ככה: קבב (לפי המתכון לקבבונים אפויים בתנור של מישי),
פרגיות בסטייקים או שיפודים לפי הסבלנות, חזה עוף לזוגי שחובב אותו (אני לא) ודגים.
ואתם? או אולי רטבים מיוחדים?
תודה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תתחדשו!
אצלנו אוהבים בסיס של שמן+סויה+דבש+שום+ג'ינג'ר, לפרגיות ולחזה עוף. ניסינו כל מיני ובדרך כלל בסוף חוזרים לנוסחה דומה לזו.
דגים לא יצא לי לצלות.
הבן שלי אוהב להוסיף רוטב ברבקיו למשרה.
 

אמרלדה

Active member
תתחדשו!
אצלנו אוהבים בסיס של שמן+סויה+דבש+שום+ג'ינג'ר, לפרגיות ולחזה עוף. ניסינו כל מיני ובדרך כלל בסוף חוזרים לנוסחה דומה לזו.
דגים לא יצא לי לצלות.
הבן שלי אוהב להוסיף רוטב ברבקיו למשרה.
נשמע בהחלט מעניין, תודה. גם אני משתמשת בחלק מהם, וגם ברוטב צ'ימיצ'ורי ירוק ורענן. כיף.
 

shira1960

Active member
על האש - אוהבת בלי הרבה קשקושים. לא אוהבת רוטב בר בי קיו (כמה לא אמריקאי מצידי:LOL: )

קניתי נינג'ה פודי גריל לפני שנה וחיי השתנו מקצה לקצה. בחיי, אם היה אפשר להתחתן עם מכשיר מטבח, הוא היה זוכה. מאז שקניתי, לא הפעלתי את התנור בכלל. וסוף סוף סוף סוף הצלחתי להכין סטייק בבית כמו שצריך! יוצא מעולה בכל פעם (משתמשת במדחום כדי להגיע למידת הצלייה).

מה שאני מכינה (כאמור, לא בגריל בחוץ, אלא בגריל חשמלי בתוך הבית):
סטייק - מורחת בטיפה שמן, מלח, פלפל שחור, טיפה שום (מעדיפה שום גבישי או אבקה )
חזה עוף - משרה מראש עם שמן זית, מלח, פלפל שחור, טיפה בלסמי, אפשר קצת ג'ינג'ר. חזה עוף חשוב מאד לבדוק עם מדחום כדי לא לייבש.
פרגיות - תערובת שווארמה, או ראס אל חנות, וקצת מלח (אם צריך).
דגים - מכינה רק פילה בלי עור (כן אני יודעת שעדיף להשאיר את העור). קצת מלח, פפריקה, שום, לימון. לפעמים, מכינה על נייר כסף, מפזרת למעלה שקית של כרוב קצוץ (כמו שקונים בשביל קולסלאו) ומניחה את הדג מעל).
 

עדיקים

Active member
אתחיל בשאפו על זה שאת מוכנה להיות אחראית על המנגל אני לא יודעת איך מפעילים אותו ורוצה שישאר ככה, יש לי גם ככה מספיק תפקידים בבית את התפקיד הזה נותנת בשמחה לאיש שלי שעושה את העבודה בצורה מעולה.
בני הבית אוהבים סטייקים בעיקר כל אחד והסטייק שלו. אני אוהבת בלי הרבה שומן השאר אוהבים גם שומן. קונה אנטריקוט פילה וסינטה (אני אוכלת רק סינטה).
בנוסף בדרך כלל מכינים פרגיות מתבלים עם שמן זית גריל עוף אפשר להוסיף גם תבלין שווארמה וקצת פפריקה יוצא מעולה. אנחנו אוכלים סטייקים ולא שיפודים ככה מזמינה מהקצב הכי נוח.
קבבים- המון בצל קצוץ פטרוזיליה, שמן זית מל"פ גרוסים מעדן.

יודעת שלא שאלת על תוספות ומה אפשר להוסיף עוד ולעשות על המנגל אבל אוסיף בכל זאת את האהבה שלי- ירקות על האש.
אני והאיש אוהבים מאוד מכינה שיפודים של פלפלים בצל ועגבניות שרי, מכינים במנגל גם שום, חציל, קישוא, פלפלים חריפים. בקיצור מה שרוצים אפשר לעשות הכל. פעם שמנו תפוחי אדמה בנייר כסף והכנסנו למנגל יצא כמו ממדורה. פעם עשינו תירס גם יצא מעולה, ממש מעדן.

תתחדשו כשיגיע המנגל.
 

michalgad

Active member
צ'מיצ'ורי שאין כמוהו בעולם

מה צריך:

• 1 צרור שלם עלי כוסברה

• 1/2 צרור עלי בזיליקום

• 1/2 צרור עלי פטרוזיליה

• 3 ענפי בצל ירוק או 1/2 צרור עירית


• עלים מ־3 ענפי סלרי

• 1 פלפל צ'ילי חריף (אפשר גם פחות)

• 1/2 כוס שמן זית

• 5 שיני שום, קלופות

• קליפה מגורדת מלימון אחד

• 1/4 כפית מלח


כך עושים:

1. שמים בקערת מעבד מזון את כל המצרכים וטוחנים בפולסים עד שנוצרת מעין משחה ירוקה. אם עשבי התיבול נתקעים מעט בדופנות המכשיר, עוצרים ומורידים אותם לתחתית. אם צריך, אפשר להוסיף עוד שמן זית עד למרקם שאתם אוהבים.

2. מעבירים לצנצנת זכוכית ושומרים במקרר. הצ'ימיצ'ורי נשמר לפחות חודש כל עוד לא הכנסתם פנימה כלים מלוכלכים.
 

shira1960

Active member
וכמובן שכחתי את הכי חשוב - ירקות (תודה לעדיקים על התזכורת)!
מורחת טיפה שמן ומפזרת מלח גס. לפעמים, מכינה ויניגרט בלסמי ושופכת על הירקות אחרי הצליה.

ירקות - כרובית מפורקת לפרחים, בטטה פרוסות עטוף בנייר כסף, אספרגוס, פרוסות חצילים (או אם מוצאים את החצילים הדקים חתוכים ל4 לאורך), גזר שלם (אם מוצאים את הגזר הצבעוני זה יוצא מאד יפה), בצל אדום (פרוס עבה או חתוך לרבעים, על שיפוד), פטריות (על שיפוד), תירס שלם טרי (אבל רק אם ממש טרי כזה שנקטף לפני שעה). את התירס - מקלפים את הקליפה (לא עד הסוף), מורידים את השערות, מחזירים את הקליפה ומשרים במים מומלחים בערך 10 דקות. מנערים מהמים ושמים על הגריל לכמה דקות מכל צד (לשים לב שלא יישרף).
לא אוכלת פלפלים אבל זה גם יוצא טעים על הגריל.
 
למעלה