בצל מטוגן זה טעים אבל מסריח את הבית, יש עצה?

מרציפן5

New member
בצל מטוגן זה טעים אבל מסריח את הבית, יש עצה?

אצלנו מאד אוהבים בצל מטוגן וגם הרבה מתכונים מתחילים בבצל מטוגן. עכשו בחורף כשהבית סגור זה פשוט סירחון של שעות בבית אחרי הטיגון.

יש איזה קיצור דרך?

להכין הרבה ולהקפיא? בהפשרה זה שומר על טעם ומרקם?
רעיון אחר?
יש מוצר מוכן שקונים שמחליף אותו, מומלץ וטוב (ולא יקר)?

תודה מראש
 

צפנתי

New member
שלום לך
אז ככה


במרקים אני לא מטגנת. לעניות דעתי הלא אנינה-זה לא משנה הרבה בטעם הסופי (השום כן משתנה בטיגון, אבל זה שלב מהיר, ואותו אני עושה עם או בלי חברת הבצל החתוך) אני חושבת שמרקים יקבלו ללא בעיה בצל מטוגן קפוא...ממילא במרקים המרקים הוא רך (לדעתי הוא יצא מההקפאה מאד רך וסמרטוטי)

בתבשילים אני מטגנת כרגיל, כל פעם טרי.

יש מוצר של בצל מטוגן מיובש. לא יודעת עלות ותוצאות, שהן כמובן עניין של טעם אישי.

לחיסכון בעבודה-יש בסופרים בצל טרי חתוך. לא יודעת כמה זה חוסך לך (זה חוסך בעיקר למי שלא אוהב לקלף ולחתוך). בטיגון זה לא חוסך כלום.

שווה לשאול/לעשות חיפוש בפורומי בישול, ולחפש גם באנגלית.

אם את מגיע לרעיון טוב, נשמח לשמוע כאן עידכון והמלצות
 

שילת של

New member
מה הבעיה פותחים את החלונות ומאוורים את הבית

אוויר זך וקריר חודר, ומאוור גם את ריח הטיגונים.

אפשרות נוספת להכין כמות של בצל מטוגן בשעות הבוקר, נשמר כמה ימים במקרר מבלי להתקלקל.
 

shron17

New member
2 טיפים לנטרול ריחות במטבח,,

1) טיפ הכי פשוט וקל:
להניח על השייש 2 צלוחיות קטנות עם חומץ רגיל.(סופג את הריחות).

2) חמש דקות לפני הטיגון ,מרתיחים בסיר קטן 2 כוסות מים,
ומוסיפים כפית קינמון,(כשרותח מעבירים את הסיר ללהבה קטנה ביותר.)
ריח הקינמון הנעים ,ישתלט על כול ריחות הטיגון ויופץ בכול הסביבה .
 
למעלה