בצק שמרים

  • פותח הנושא lib3
  • פורסם בתאריך

lib3

New member
בצק שמרים

יכול להיות מתכון לעוגה עם שמרים, אך ללא התפחה ובמקום זה לשים במקרר למס' שעות?
 

lib3

New member
תודה על התשובה המהירה

עד עכשיו חשבתי שמתפיחים רק במקום חמים : )
 

פוקסי99

New member
בצק שמרים וקירור

יש מצב שלישת הבצק לפי הכמיות במתכון מתקבל בצק מאד דביק ולא ניתן לעבודה וזה בסדר לא טעות!! לכן שמים את הבצק במקרר למספר שעות, ולאחר מכן הבצק הופך להיות אחיד ולא דביק וניתן לעבודה. כמו הבצק של עוגת השוקולד המצורפת כסדנה בקישורים כל טוב פוקסי
 
נצל"ש- שאלה-תהיה לגבי התפחת בצק שמרים במקרר

יצא לי במהלך החגים האחרונים להכין את עוגת השמרים מתוך הספר "ששת- מאפים" של קרין ורונן גורן. במתכון מומלץ להתפיח במקרר, ואכן הכנסתי למקרר, אך לאחר כשעה- שעה וחצי הבצק תפח מאוד, עד שעלה על גדות הקערה. הוצאתי את הבצק והכנתי את העוגות, שיצאו אגב נפלא. השאלה היא אם אכן הבצק אמור לתפוח לאחר זמן כה קצר, או שמשהו אצלי השתבש? שאלה נוספת- ראיתי שרבים נוהגים לאפות בתבניות אלומיניום חד פעמיות. מניסיונות רבים שעשיתי באפייה בתבניות כאלה, התקבלו מאפים בעלי מרקם חיוור, מוזר. לכן עברתי לאפות בתבניות רגילות , או בתבניות חד פעמיות מקרטון. האם זה קרה לעוד מישהו? מה דעתכם? רוב תודות על התשובות, מיכל
 

itadakimasu

New member
שמרים

התפיחה של בצק שמרים תלויה גם בטיב השמרים וגם בטמפרטורה של הבצק ולכן זמן התפיחה יכול להשתנות מבצק לבצק. בגדול, אין מדע מדוייק לגבי טפחה, פשוט צריך להיות עם האצבע על הדופק על מנת שהבצק לא יתפח מעבר למידה ואז ייפול באפיה. אם העוגות יצאו נפלא אז שום דבר לא השתבש אצלך. לגבי תבניות אלומיום חד פעמיום, לא נתקלתח בתופעה שכתבת עליה.
 
למעלה