ברוכים הנמצאים בפורום המגניב הזה!

behappy

New member
ברוכים הנמצאים בפורום המגניב הזה!

(אלפקה
מזל"ט באיחור מה..) רציתי לשאול משהו על קטניות: אם אני משרה קטניות במים רותחים וקצת סודה לשתייה במקום להנביט אותן כמה ימים עד שהן תופחות- האם זה פוגע בערך התזונתי שלהן? תודה וערב טוב ושבוע טוב :)
 
אני אישית מעולם לא הנבטתי

מצד שני, בישול בשבילי זה להכין קורנפלקס עם חלב אז אני לא דוגמה. הנבטה מעלה את הערך התזונתי, מהבחינה שהיא מעלה את כמות החלבון ובעיקר את סוג ח"א שהיו מעטות לפני ההנבטה. אבל גם בלי הנבטה יש לקטניות ערך תזונתי גבוה למדי, והשריה לא פוגעת בו.
ואיפה מה שאני צריכה ממך..............
 

behappy

New member
חכי חכי אולי יהיה משהו../images/Emo8.gif

פרטים כשזה יהיה רלוונטי. ותודה! אשמח לעוד תגובות, אגב. וגם לשיטות הנבטה מומלצות וקצרות יחסית..
 
יש רק שיטה אחת...

(עד כמה שאני יודעת) משרים את הקטניות במים כלילה עד 24 שעות, מרוקנים את המים, שוטפים את הקטניות ומשאירים בכלי סגור למחצה ולא מואר (סיר, למשל). דואגים שהקטניות יישארו לחות כל הזמן, כשהן מתייבשות שוטפים אותן שוב.
 
למעלה