בשר טחון מוקפא. לאיזה מתכונים הוא מתאים?

alon120

Member
זכור לי שלאחר הקפאה יוצא ממנו ממים. זה לא נכון? ובלי קשר אודה למתכון פשוט של סלופי ג'ו ו/או מתכונים אחרים זריזים
 

TCH_ma

Active member
אם הוא בשר טחון שנטחן מבשר קפוא הוא יכול להכיל מים, לא תמיד,
נגיד שיש בו מעט מים נו אז מה? תלוי מה אתה מכין ממנו.
מתכונים יש באינטרנט בשפע.
 

alon120

Member
בדרך כלל אני מכין עראייס אבל אין לי כח לחכות עד שזה יפשיר ולכן חשבתי לזרוק ישר מהמקפיא למחבת ולהוסיף תבלינים וירקות בשביל סלופי ג'ו. זה ייצא בסדר? כי עוד לא ניסיתי
 
מנסיוני הדל, בטיגון/צליה של בשר קפוא, מופרשים יותר מים מאשר מטרי. כך שלא הייתי משתמש בקפוא לעראייס, מפני שהוא יותר ירטיב את הפיתה, ויטה להתבשל יותר מאשר להיצלות.
סלופי ג'ו (יש גירסאות שונות מאוד) - קילו בשר טחון. 2 בצלים קצוצים. 1.5 כוס קולה (רגילה. בשום אופן לא דיאט). 1.5 כוס קטשופ. מלח, פלפל שחור. 2 כפות רוטב וורצ'סטרשייר (אופציונלי). כפית תמצית עשן (אופציונלי).
משחימים היטב את הבשר. מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים הכל ומבשלים ללא מכסה עד שרוב הנוזל מתאדה.
להגיש על לחמניה מרוחה במיונז, עם חסה ועגבניה חתוכה דק. המהדרין קולים תחילה את הלחמניה.
 

alon120

Member
נראה לי שיצא בסוף מרקם של מרק אבל יאללה ננסה. 5 דקות בישול יספיקו?
 
נראה לי שיצא בסוף מרקם של מרק אבל יאללה ננסה. 5 דקות בישול יספיקו?
שמת לב לכך שצריך לבשל עד שרוב הנוזל מתאדה? אז מרק זה לא. למעשה, אתה שולט במרקם. צריך להיות סמיך ורטוב מאוד.
5 דקות ממש לא מספיקות. יותר בסביבות 20-30 דקות, תלוי (מאוד) בעוצמת הלהבה ובכמות שאתה מכין.
 

alon120

Member
איך זה רטוב? 0.5 קילו בשר טחון בשר טחון עם בצל ופלפל בתוספת תבלינים ו-2-3 כפות רוטב עגבניות וכף רוטב ברביקיו יוצא רטוב בסוף? עוד לא ניסיתי אז אני לא יודע
 
למעלה