גאווה עצמית - ארוחת חנוכה משפחתית

גאווה עצמית - ארוחת חנוכה משפחתית

ביום שישי אירחתי את כל המשפחה שלי להדלקת נרות וארוחת ערב.
מכיוון שאני גרה רחוק מהמשפחה, ארוחות כאלו אצלנו לא קורות הרבה (לרוב אנחנו נוסעים להורים או לאחים שלי), אז תמיד כשאנחנו מארחים אני נסחפת ומכינה המון אוכל.
גם הפעם...
והפעם - ברוח החג, הרוב היה מטוגן או עם שמן (בחלק השמן לא ממש הורגש, או שהטיגון היה קצר מאוד. אבל עדיין - שמן).
והמון מתוק - צ'ורוס עם שוקולד, ספינג', לביבות...

שמחה וגאה בעצמי שמכל האוכל הזה אני טעמתי צ'ורוס אחד (קצר, ובלי שוקולד. מספיק היה טבול בסוכר) ושתי לביבות.
בארוחה הקפדתי לאכול מאוזן, ולקחת גם ירקות מבושלים (דאגתי להכין גם ירקות שאני אוכלת, וגם כאלו שאני לא אגע בהם עם מקל - אבל אחרים אוהבים).
ובסוף - הכנתי ספינג' אבל לא נגעתי בהם.

ואחרי שכל האורחים הלכו - את כל המתוקים זרקנו לפח. למקרר ארזנו רק "אוכל אמיתי" - לא סופגניות ולביבות, כך שלא נשארו פיתויים בבית.
 

Ron W

New member
יש משהו שהיית רוצה לספר לנו על הירקות האלו..

שלא נוגעת בהם עם מקל.. כי כבר כתבת שאת מתעבת
בשם מועצת הירקות והדחליל בגינה מבקשים הסבר

היה היה מתארח זללן , שנשאל אם יש מה שהוא לא אוהב,
במפתיע ענה תפו"א .. לארוח הבא הכינו תפו"א פירה טעים
והוא זלל כהרגלו, כשהזכירו לו שהוא לא אוהב תפו"א
ענה: לא התכוונתי למבושלים ..
 
שנואי נפשי

הרשימה היא לא ממש ארוכה:
קישואים, חצילים, ברוקולי, ארטישוק, בננות - באלו אני לא אגע אפילו במקל (אני גם לא מסוגלת לסבול ריח של בננות. מעדיפה ריח של גויאבה)
תפוחי אדמה, תרד, כרוב - אני לא אוהבת בצורות מסויימות, אבל יכולה לסבול בצורות אחרות (למשל לא אוהבת פירה, או צ'יפס אבל כן תפוחי אדמה אפויים)

כרובית אני אוהבת בכל צורה - אז הכנתי כרובית אפוייה.
 

Ron W

New member
מכופפת הבננות..

מעניין ותודה על השיתוף, אולי יש זכרון מתבשיל לא מוצלח
או רסק או משהו שהיה רכרוכי מדי והזכרון נצרב כדוחה?
אני רק מנחש.. אין על בננה מטוגנת או בננות מיובשות כחטיף
הן גם טובות בעודף כולסטרול (דיאטת הקופים)
לגבי ברוקולי,בישול ארוך מקבצ'ץ' והורס את כל המרקם הצבע והטעם
חייבים לצאת ירוקים כהים. מבשלים עם מעט מים ומלח ואגב המים טעימים כמו מרק.
אני סלדתי שנים ממרקים ,דייסות וכל מה שרכרוכי כמו צדפות חיות ואפילו מיונז
שעשוי מחלמון חי. עם הזמן למדתי להתפשר ולטעום ,מכאן הבנתי שאופן ההכנה משנה הכל.
דוגמא נוספת בדגים, דג ממולא מתוק גורם לי להחויר עד התעלפות אבל מפולפל טעים מאוד.
בתאבון אחרי כל השנואים הללו...
 
למעלה