דברים שכדאי לדעת על כרוב :

ויוי 25

Well-known member
תועלת רבה לשילוב הכרוב בארוחה, מכיוון שהכרוב מכיל כמות גבוהה של ויטמין C וויטמין K, ועשיר מינרלים רבים
כגון סידן לחיזוק השלד,אשלגן ומגנזיום היעילים נגד התכווצויות שרירים. וגם כמות גבוהה של חומצה פולית המונעת
בעיות בכלי הדם, וחומצה גלוטמית שעוזרת בריפוי כיבים ודלקות.
הכרוב יותר קל לעיכול לאחר בישול או אידוי, לאחר ריכוכו גם טעים בהיותו חמים, ויעיל ברגעי -רעב
הכנתו ממש פשוטה, והתוצאה טעימה:
וכך מכינים :
לוקחים כרוב טרי ומפרידים ממנו את העלים ,
לאחר שטיפת העלים הכניסו אותם לסיר- בינוני עם מים רותחים ביחד עם כף מלח. (שהמים יכסו את כל העלים שבסיר.)
לאחר רתיחה רצופה של 6 דקות על אש בינונית ,מעבירים בעזרת כך מחוררת את כול העלים מהסיר לתוך מסננת יציבה מנירוסטה, (ואת המים החמים משאירים לבעבע בסיר.)
את המסננת עם עלי -הכרוב מניחים מעל הסיר עם המים הרותחים, ומכסים במכסה,
וכך מאדים במשך 6 דקות עד לריכוך עלי-הכרוב .

לבסוף , מתבלים את עלי -הכרוב המאודים שבמסננת ב-1/2כפית כורכום ,שן שום טריה כתושה , מעט מלח,
ו -1/3 כפית גרגרי כמון שלמים. ןמערבבים היטב בכף ויוצקים על העלים 2 כפות שמן- זית וכפית מיץ -לימון ,
מערבבים מעט את העלים עם התבלינים ומכסים מעל במכסה ל-5 דקות נוספות ,(כשהמים כל הזמן מבעבעים.)
וכעבור 5 דקות מכבים את האש.

לאחר כיבוי האש להסיר את המכסה - לכמה דקות לצינון ,ומעבירים לצלחות .
נפלא גם כתוספת לקציצות דגים או גולש בשר. כדאי להכין 3 פעמים בשבוע, זמן הכנה כ-רבע שעה.
קל מאוד להכנה תבשיל חמים הפותר רגעים של תחושת הרעב ,גם טעים ועשיר במינרלים חיוניים.
תהנו ותרגישו נפלא.
 
למעלה