דחוף !!!!

bar jones

New member
דחוף !!!!

היי, אני מור ואני תלמידת י"ב.. כפי שאתם מבינים הרחבתי כימיה! ויום ראשון הקרוב יש לי מגן וחשבתי שזו הזדמנות מצויינת להתחיל לתקשר פה. אם יש כאן מישהו שגם במגמה והוא מפ"ת אז פליז שיגיד לי! דבר שני, מי שבאמת מבין בחומר לבגרות יכול לפרסם בבקשה את האייסי שלו או המסנג'ר או לויודעת מה, אפשר גם בפרטי! רק פליז תגיבו!.
תודה
ולכל אלה שתוהים אם לקחת כימיה, אז כן, אבל זה לא הכי קל שתדעו.
 

bar jones

New member
אני בת ../images/Emo13.gif והשאלות:

בנושא סוכרים ביחידה הרביעית מישהו יכול בבקשה להסביר לי את עניין החמצון. אני לא מבינה את תמיסת בנדיקט, מגיב טולנס, פהלינג ומי ברום. דבר נוסף, מה הידרוליזה חומצית עושה ומה הידרוליזה רגילה עושה? ואיך אני מסבירה את עניין הכרומותוגרפיה? תודה רבה
 

לִימוֹר

New member
סוכר מחזר

הוא סוכר שהפחמן האנומרי שלו פנוי (המי אצטל או המי קטל) והטבעת יכלה להפתח (לאלדהיד או קטון).אלדהיד או הקטון יכולים להגיב בתגובת חמצון חיזור עם המגיבים האלה (פהלינג רק עם אלדהידים). למשל עפ יש לך דו סוכר עם קשר (1-1) הוא לא יגיב עם המגיבים האלה כי הטבעות לא יכולות להפתח. הידרוליזה חומצית פותחת קשרים גליקוזידיים. אין לי מושג מה זאת הידרוליזה רגילה. לאחר הידרוליזה עושים כרומטוגרפיה ואפשר לדעת מאיזה חד סוכרים מורכב הסוכר. אם ההידרוליזה לא מלאה אפשר בכרומטוגרפיה לראות איזה דו סוכרים או תלת סוכרים התקבלו בהידרוליזה.
 
למעלה