דייסת סולת

איריס 100

New member
דייסת סולת

בתקופת הצבא אני זוכרת שהיו מגישים בארוחת הבוקר דייסת סולת מתוקה. אני ממש מתגעגעת לדייסה הנוסטלגית. אנא עזרו לי לשחזר אותה
 

droli

New member
דייסה

על כל כוס חלב (אפשר למהול במים) בסיר מוסיפים בערך 2 כפות סולת וסוכר לפי הטעם. בוחשים בוחשים בוחשים.. עד שמסמיך. בתאבון
 
חובה חמאה ורצוי לא למהול במים

אני אישית אוהבת את הדייסה עם חלב חמאה סוכר חום ו 2 טיפות תמצית וניל חבר שלי אוהב עם דבש, חמאה וקינמון, חשוב: את הדבש מוסיפים אחרי הבישול כדי שלא ישרף. שיהיה לך בתאבון, ונראה לי שאני אכין את זה הערב, כל כך בא לי 8-pפתאום...מעניין למה ?!? אוריתה
 

אחד העם.

New member
נוסטלגיה אמיתית זה להמיס שוקולד פרה

אנחנו בתור ילדים היינו ממיסים שוקולד פרה בתוך הדיסה (כל אחד בתוך הקערית שלו) והיה לזה ריח וטעם שאני יכול להרגיש עד היום. אפשר להמיס 2-3 קוביות בקערה (אחרי שגומרים לבשל ומוזגים לקערה אישית)וזה מתוק מספיק גם אם לא מוסיפים סוכר בכלל בזמן בישול הדייסה. כמובן שכמה שמוסיפים יותר שוקולד זה יותר מתוק וגם יותר חום. אך, היום בערב אני מכין לי דייסה עם שוקולד.
 
למעלה