דייסת שיבולת שועל וקינמון

|תות|שלום רב

נוכחתי שקינמון מוריד לי את הסוכר. החלטתי לשים קינמון בדייסת שיבולת שועל. כמה פעמים ביום דייסה וכמה כפות ש. שועל בדייסה

תודה
 

ויוי 25

Well-known member
שמעתי שרבים אומרים שיש לקינמון סגולה באיזון הסוכר, וממליצים להוסיפו לדייסות ויוגורטים.
יפה שבדקת ושאצלך זה אכן עובד.
איחולים לבריאות וכול טוב.
 

ladybug4NLP

Active member
קינמון זה נהדר אם כי כדאי למצות אותו ולא לאכול את החתיכות הזעירות עצמן .
סוכרתיים כדאי להם מאד לחיות לפי תזונת דל פחממות ושבולת שועל זה ממש לא בתזונה והוא גם
עתיק פחממות
 

ויוי 25

Well-known member
שימוש בשיבולת שועל ישובה כשהיא ,במינון הנכון :
אם משתמשים ב-3 כפות שיבולת בכוס מים זו כמות סבירה בהחלט,ומבשלים עד הסמכה עם חצי כפית קינמון, אז זה בסדר,

השיבולת במינון הנ"ל מעולה להפחתת כולסטרול גבוה בדם ,וגם סופגת את השומנים מהעורקים בהיותה עשירה בסיבים תזונתיים.
אגב, למי שלא רוצה לבשל, אפשר להוסיף 3 כפות שיבולת לגביע היוגורט ומעט קינמון וזה בריא וגם טעים.
 

ויוי 25

Well-known member
המלצה טעימה למי שמתחשק ממרח טעים בטעם שוקולד :
מערבבים בקערה קטנה כף גדושה חמאת -שקדים מכבישה -קרה,(יש להשיג בבית הטבע.)
להוסיף כפית אחת גדושה בחמאה רגילה.(חמאת -תנובה או טרה,)
להוסיף כפית אחת קקאו
לערבב פנימה כמה טיפות סוכרלוז -נוזלי. (תחליף סוכר.)
מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק,ולמרוח על פריכית, או קרקר דל- פחמימות.

אגב,
לילדים בריאים מומלץ להוסיף כפית דבש לתערובת, במקום תחליף הסוכר.
 
המלצה טעימה למי שמתחשק ממרח טעים בטעם שוקולד :
מערבבים בקערה קטנה כף גדושה חמאת -שקדים מכבישה -קרה,(יש להשיג בבית הטבע.)
להוסיף כפית אחת גדושה בחמאה רגילה.(חמאת -תנובה או טרה,)
להוסיף כפית אחת קקאו
לערבב פנימה כמה טיפות סוכרלוז -נוזלי. (תחליף סוכר.)
מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק,ולמרוח על פריכית, או קרקר דל- פחמימות.

אגב,
לילדים בריאים מומלץ להוסיף כפית דבש לתערובת, במקום תחליף הסוכר.
תודה לך. אני מבשלת את הדייסה בחלב ועל זה שמה קינמון
 

ויוי 25

Well-known member
תודה לך. אני מבשלת את הדייסה בחלב ועל זה שמה קינמון
כן, אבל אז זה מוכן כשהוא חם ולוהט ,
ולכן עדיף לבשל 3 כפות -שיבולת עם 3/4 כוס מים ,עד שמבעבע ומסמיך,
להסיר מהאש ולהוסיף 1/4 כוס חלב קר ,שמצנן את המנה ברגע, ומוכן לאכילה מבלי להמתין.
 

ויוי 25

Well-known member
לקינוח אחה"צ:
תפוח ואגס חתוכים לרבעים: והפעם קצת אחרת מהמקובל ,
ב-5 דקות הכנה :

חתכתי תפוח לרבעים .(תפוח גדול מהזן הירוק ) ,
חתכתי לרבעים אגס גדול .
יצקתי מעליהם 4 כפות מיץ-לימון למנוע השחרתם,
ומיד הברשתי אותם מ-2 הצדדים בכפית -קינמון מעורבבת בטיפות סוכרלוז נוזלי ,והנחתי אותם בתבנית וניר -אפיה,
ובפינות התבנית מהצד יצקתי חצי כוס מים, וזהו .

הכול נאפה בתנור בחום בינוני 170 מעלות עד להשחמה קלה.
(כ - 20 דקות מכול צד.)
כשהוצאתי אותם מהתנור בעודם חמים ,פיזרתי מעליהם חצאי -אגוזי- מלך ואגוזי לוז, וגם עליהם פיזרתי מעט קינמון.
בעת האפיה התפוחים והקינמון הפיצו ריח נעים בכול הבית.

מתאים לקינוח למזריקי -האינסולין, (סוג 1)
(ולמי שיש סוכרת מסוג 2 ,חשוב שיתייעץ על כך עם הדייאטנית.)

לילדים כמובן אפשר להשתמש בכף דבש /סילאן ,במקום תחליף הסוכר.
ולאחר הוצאתם מהתנור לוותר על האגוזים ,ולקשט בקצפת שמנת -מתוקה .
 

ladybug4NLP

Active member
ממש לא מתאים למזריקי אינסולין כי לא מזריקים בשביל לכסות על חטאים
חולי סוכרת מכל סוג שהוא לא אמורים לאכו שום פרות פרט לפירות יער
 

ויוי 25

Well-known member

ladybug4NLP לא ממש מדוייק, שהרי כול מקרה לגופו,ואצלי אינסולין מוזרק בכמות מזערית פעמיים ביום בלבד, לכן ציינתי שלפני שמכינים את המתכון כל אחד ייגש להתייעץ עם הדייאטאנית שלו.​

לי נאמר שבמצבי הנוכחי (עם בדיקות של A1C תקינות),ודייאטה ללא פחמימות לאורך כל השבוע, אפשר אחת לכמה שבועות לאכול תפוח, אגס או תות -שדה,(כמובן שזה לעתים רחוקות ולא על בסיס יומיומי.)​

ואני גם במעקב אצל רופא המומחה בתחום,כך שאין מקום לבהלה -​

ואין כאן עניין לחטאים מיותרים, וגם לא הזרקות אובר, הכל בשליטה כך שהכל בסדר.​

רק בריאות וימים טובים לכולנו.​

 
למעלה