האם
שהושקה במים מלוחים,

לארי

New member
האם ../images/Emo176.gif שהושקה במים מלוחים,

מתוק יותר? מסתבר שבמועצה האזורית רמת -נגב הצליחו לגדל אבטיח הגדל רק על מים מליחים. האבטיח מתוק יותר,אדום יותר ונטול גרעינים. מתיקותו הרבה נובעת מייצור מוגבר של סוכרים עקב ההשקייה במליחים. (מתוך ידיעות אחרונות 02-08-02)
 

שקדי

New member
ההסבר פשוט..........

העצים והשיחים למיניהם מושכים אליהם את המים מהקרקע ע´´י ריכוז המומסים הגבוה שבהם הגבוה מריכוז המומסים שבקרקע כשמשקים במים מליחים בעלי ריכוז מומסים גבוה הצמח מעלה את ריכוז המומסים שבו על מנת להיות מסוגל למשוך את המים הסבר מאד פשטני אמנם אבל זב בשתי מילים העקרון אותו דבר אגב מצאו גם בעגבניות........................
 

מוטי בר

New member
ובקיצור נקרא ריכוז מפלים. חוק כלים

שלובים, עובד היטב גם בגן וגם בחקלאות.
 
למעלה