החורף מגיע

debby12

New member
מנהל
החורף מגיע


קראתי שמערכת חורפית משמעותית מגיעה לארץ. אצלנו כבר קר איזה חודש - החורף הגיע יחסית מוקדם השנה פה

אז, לרגל פרוץ עונת המרקים, אשמח לשמוע איזה מרק חורפי אתן אוהבות להכין ומתקבל בברכה (בונוס למרק שגם ילדים מוכנים לאכול...)

וגם - הבו סיפור של חורף - איזשהו זכרון קסום מהילדות או סתם מפעם שטווי בו מוטיב חזק של חורף
 
מרקים טחונים

אני מפונקת ואוהבת מרקים טחונים ונעימים. חביב עלי מרק כתום בגרסאות שונות (בטטה, גזר, פלפל עם ג'ינגר ופלפל לבן, אבל גם רק בטטה הולך). אני גם מסמפטת מרק אפונה (משתמשת בעוונותי באפונה של סנפרוסט עם בצל ותפוח אדמה). אלה מרקים שאני מכינה. בעבר גם הכנתי מרק עגבניות אבל הוא בעיני פחות מוצלח. חוץ מזה, אוכלת בהנאה רבה גם מרק בצל למרות שאינו טחון.
המרקים לא פופולרים אצל הילדים, אם כי מרק כתום לפעמים נאכל (בלילות של ירח מלא).
אני לא חובבת חורף, אבל יש בכל זאת רגעים יפים. בשנה שעברה גרנו כמה חודשים בארה"ב ואני זוכרת את הפעם הראשונה שהשלג ירד עלי (בניגוד ל - קמתי בבוקר והיה שלג). לא דמיינתי שהוא כל כך נעים וכל כך שונה מגשם. נפעמתי לחלוטין ופרסתי ידיים בהתרגשות. היה קסום, הרגשתי כמו ילדה.
 
אני מאוד אוהבת מרק ערמונים או מרק כתומים

זוכרת שכשהייתי צעירה יותר, שמרתי על ילד שמאוד אהב את הספר "מרק דלעת" ופעם אחת הכנו ביחד את המתכון מהספר וזוכרת כמה הוא שמח מזה והתרגש.
 

debby12

New member
מנהל
מעולה - תודה רבה! <סוף סוף פתחתי את המתכון>

נראה מדהים. מעולם לא שמעתי על מרק שמגישים בכוס אספרסו אבל אני מניחה שזה קשור לכמות הקלורית הגבוהה
. אני מקווה לנסות בהקדם.
 

debby12

New member
מנהל
גם אני אוהבת מרקים טחונים אבל זה דווקא בן זוגי ששונא

אותם - זה עושה לו קונוטציה של אוכל של תינוקות.

לא הבנתי את ה"פלפל" במרק הכתום שלך. הכוונה לפלפל כתום או אדום (כמו גמבה)? לא ידעתי שאפשר לשים כזה במרק. העטיפה הטבעית השקופה שלו מצליחה להיטמע במרק?

מרק אפונה נקרא לי מאוד כיפי אבל אין סיכוי שאף אחד פה חוץ ממני יאכל מרק שצבעו ירוק חזק. פעם הכנתי מרק גרגר הנחלים (watercress) עם חלב קוקוס וגרגר נחלים. יצא מהמם בעיני ואף אחד חוץ ממני לא נגע.

בנושאי חורף - גדלתי בירושלים וזכורים לי חורפים גשומים/שלוגים וארוכים יחסית. עם הרבה שלוליות לקפוץ בהן בדרך הרגלית הארוכה הביתה. אני אוהבת את החורף, הוא גורם לי להעריך את הכל הטוב שיש לי (= קורת גג, חימום, מרק/תה חם...). בנוסף, חתולים הם אקסטרא ידידותיים בחורף - אז זה גם טוב.

חוץ מזה אני אוהבת את השיר העתיק "זה היה סיפור של חורף"


https://www.youtube.com/watch?v=B-oaxYMtp8U
 

עדיקים

Active member
אוהבת מאוד מרקים מכל הסוגים והמינים

יש לי אפילו ספר בבית רק של מרקים.
לילדים מעדיפה להכין מרקים טחונים ככה לא רואים מה יש בהם וזה הכי קל לי, אם לא טחון הם אוכלים מרק ירקות בלי הירקות
.
אני מכינה מרק פלפלים, עדשים כתומות, ואפונה (אותם אפשר לאכול טחון)
מרקים שאנחנו אוכלים הם מרקי ירקות עם או בלי קטניות מכל הסוגים והמינים.
 

michal@gal

Active member
מנהל
הילדים שלי מאד אוהבים מרק

מבחינתם שאני אכין מרקים גם בקיץ.
&nbsp
הצעיר אוהב במיוחד מרק כתום טחון (דלעת, גזר, בטטה, תפו"א, לפעמים שומר). התחלנו עם מרקים כתומים בעקבות הספר "מרק דלעת" שראינו בהצגת ילדים. מרק דלעת לא טעים לי, אבל עם מספיק גזר בפנים, נעשה מעדן.
זה שגדול ממנו אוהב מרק קובה חמוסטה. הוא יכול לחסל חצי סיר בארוחה אחת. אולי אכין בשבת הקרובה, לפנק קצת את החייל שלי שיוצא שבת.
&nbsp
חוץ מזה הולך אצלנו טוב גם מרק עוף עם ירקות ומרק קוסקוס.
&nbsp
לקרוא לגשם שהתחיל אתמול בלילה "מערכת חורפית" זה קצת הגזמה. אפילו לא קר. שלחתי לביה"ס עם מטריה וסווטשירט. רוב הסיכויים שלא יטרח לפתוח את המטריה גם אם ירד גשם בדרך חזרה מביה"ס.
 

Dr T noki

New member
מתה על מרקים מכל הסוגים


מרק ירקות - הכי אהוב על הילדים בזכות שילוב מנצח עם קוסקוס או שקדי מרק


מרק עדשים חומות, קוביות גזר ותפוח אדמה קטנטנות שמיר קצוץ עם חוואייג׳ למרק כמון וקצת לימון

מרק עדשים כתומות, בצל, גזר מגורר גס, בורגול ופטרוזיליה קצוצה

מרק קישואים

מרק בצל

מרק כתום - בצל, בטטה, דלעת, גזר, תפוח אדמה ולמהדרין סלרי הכל טחון עם תיבול חורפי . גם אהוב על הילדים.

זכרון חורפי - בימים הטובים בהם היה חורף כמו שצריך לאחר גשם כמו שצריך הירדן היה עולה על גדותיו והיה משמח מאד לראות אותו מכפיל ואף משלש את רוחבו, עם שורת עצים ושיחים בתוך המים
היו זמנים...
 

debby12

New member
מנהל
אני לא מכירה עדשים חומות - מכירה בירוק או באדום

יש זן שלישי של עדשים?

נשמע זכרון ילדות מעולה של הירדן עולה על גדותיו
. לנו היה את מאגר הבית בבית זית ללכת להסתכל עליו מתמלא
 

Dr T noki

New member
חומות זה כמו ירוקות אבל חום


אפשר לעשות גם עם ירוקות את המרק הזה, רק לא מתאים אדומות כי הן נהיות מושי
 
למעלה