החלה עונת האגסים!!

החלה עונת האגסים!!

קבלו 10 עובדות מפתיעות על אחד הפירות שבעיניי פשוט לא מוערכים מספיק..

1. האגס מפוצץ בוויטמין C, בנוגדי חמצון ובסיבים תזונתיים, יעיל בהפחתת הסיכון למחלות לב, מוריד כולסטרול רע, טעים מאד ודל בקלוריות.
2. אגס בינוני מכיל כ-60 קלוריות סך הכל, 10% מונוסכרידים, 2% חומצות (לימון, תפוח ואסקורביט), 4% פקטינים, אנזימים, עמילן, ויטמיני P, PP, C, 1B, 2B, 6B, ביופלבנואידים, טנינים וקרוטינים וכן אלמנטי קרנט רבים, במיוחד יוד וכן K, Na,Va,Cl, Mo, Ni, F, Zn, Fe, B, Mg, P. הם מכילים גם את החומר האנטיביוטי ארבוטין, שיחד עם החומצה הכלורית של הקיבה גורם להשמדת חיידקים פתוגניים.
3. האגסים מחזקים את כלי הדם, לטיפול בפרוסטטיטיס – שותים כל יום לפתן מאגסי בר. טוב גם כטיפול מונע. בדלקות בדרכי השתן, מחלות הריאות, שיעול, לחץ דם גבוה, תת-פעילות הלבלב וקדחת, וכן לשיפור תהליכי העיכול – מומלץ לאכול אגסים בדלקת בסימפונות ושחפת – מומלץ לאכול אגסים אפויים.
4. טוב כנגד שלשול (ויש אומרים שגם מונע עצירות!), עוזר במצב של הפרעות בכבד, בכליות ובכיס המרה.
5. לשיעול וכאבי גרון – מומלץ לשתות מיץ אגסים. אגסים גם מאזנים את הדופק, מנטרלים לחץ נפשי מוגבר, משפרים את מצב הרוח.
6. לפצעים – כדאי לשים קליפת אגסים טרייה על המקום. לכאבים וקושי במתן שתן – כדאי להשרות אגסים בחומץ, לסחוט את המיץ ולשתות כוס אחת פעמיים ביום, בוקר וערב.
7. הוא עשיר באשלגן, עוזר בהתגוננות נגד מחלות לב וכלי דם.
8. נלחם בסרטן, מסייע בהפסקת אירוע מוחי.
9. התכונה שהכי מזוהה עם הפרי הלוהט הזה היא שהוא פשוט מאט תהליכי הזדקנות!
10. אכילת אגסים מומלצת במחלות נפש, כליות, אבנים בכיס המרה, השמנה, סכרת, אוסטאופורוזיס, דלקת שלפוחית השתן ולאנשים שעוסקים בעבודה קוגניטיבית מאומצת. עוזרת בהורדת חום החולה ומומלצת לנשים בהריון.

ונסיים עם מתכון לריבת אגסים הורסת:

שוטפים 1 ק"ג אגסים (מומלץ להשתמש באגסים קטנים), מקלפים ומוציאים את ליבותיהם.

מביאים לרתיחה 600-700 גר' סוכר עם 300 מ"ל מים. מורידים מהאש, מוסיפים את האגסים ושוב מביאים לרתיחה.

אחרי שרתח, מורידים מהאש ומניחים בצד למשך כ-5 שעות. מוסיפים 600-700 גר' סוכר נוספים ומבשלים עד לקבלת צמיגות רצויה. מוסיפים חצי כפית אבקת מיץ לימן וכעבור 2 דקות מורידים מהאש. מעבירים לצנצנות.
 
למעלה