הידעת?💡

יעלקר

Well-known member
מנהל
יום הפסטה העולמי, שנחגג ב- 25 באוקטובר בכל שנה, הוא היום שאנשים ברחבי העולם חוגגים את קיומו של התענוג הבצקי הקולינרי היצוק לתוך צורות קטנות ומצחיקות שממנו מכינים פסטה. הפסטה היא המזון הבסיסי של המטבח האיטלקי, העדות הראשונה שלה היא בסיציליה, בשנת 1154. פסטה היא אחד המאכלים האהובים על צרכני האוכל ברחבי העולם.
ישנן מעל 600 צורות של פסטה הידועות למין האנושי. לשאלה מי המציא את הפסטה האיטלקים והסינים חלוקים בשאלת הראשוניות של האטרייה. לדברי האיטלקים מתכונים עתיקים מראים, כי האיטלקים הכירו את הפסטה עוד לפני שובו של מרקו פולו ממסעותיו. לשאלה איך יודעים שהפסטה מוכנה? לא ,ממש לא צריך לזרוק על הקיר/תקרה ולראות אם היא ''נדבקת''..... כולנו שמענו את את המונח "אל דנטה" שפרושו המילולי הוא: עד השיניים, שיטת בישול המאפשרת לנעוץ שיניים בפסטה, כלומר שלא תהיה רכה ומסמורטטת. אל דנטה זו הדרך המדויקת לבישול פסטה: רכה במידה מועטה, אך עם זאת להיות קשה מספיק כדי ליצור התנגדות בשן. לא נותר אלא לבחור את המתכון האהוב עליכם ולאחל לכם בתאבון.

טעימה קטנה מהפסטה:

*אתי ספגטי/רות אורן/בהוצאת כינרת

*שדה של ספגטי/תלמה אליגון-רוז/הוצאת גיא

*איטריות/רותי קינן/הוצאת ר.סירקיס

*סבתא אשפתא/סיפר וצייר:טומי דה-פאולה/נוסח עברי :יהודה אטלס/הוצאת קלסיקלטת בע'מ


*סעודה אצל המלכה/רותו מודן/הוצאת עם עובד




1603632230613.png 1603632318613.png 1603632743558.png 1603633304832.png 1603634068781.png
 
למעלה