היי שלום לכולם

hilla ab

New member
היי שלום לכולם

איזה כיף שיש פורום כזה , במיוחד לאוהבי המתוק...שאני בינהם. צריכה עזרה קטנה במתכון של עוגות שמתאימות לערב שישי... פרווה בבקשה . אשמח לתגובות תודה הילה
 

hilla ab

New member
אשמח לכל מיני סוגים

אין שמשהו שאני ממש סגורה עליו. תודה
 

חנהפ

Active member
אצלנו מאוד אוהבים

עוגות תפוחים: קרמבל תפוחים או טארט טאטן
 

homets

New member
אני אישית מאוד אוהבת את העוגה

הכושית של פירגה בתור עוגת שוקולד פרווה, היא מצוינת בעיני. חוץ מזה יש עוד המון עוגות שוות שאפשר להפוך לפרווה למשל טריקולד
הנה המתכון לעוגה הכושית: כושית - ה מל צ ה....ח מ ה....../פירגה אפשר להכין מאפינס. לפני אפיית המאפינס (לא חובה) להניח קובית שוקולד מריר ולהטביע קלות. המאפינס נאפים כ-20 דקות בחום 175. אפשר לאפות בתבנית חד פעמית ב י נ ו נ י ת 22X30 או תבנית עגולה מס' 24 את העוגה אופים כ-40דקות חום 175. לבדוק בשיטת קיסם העץ. העוגה: בחושה ופרווה. שמים בקערה: כוס קקאו 2 כוסות קמח תופח 2 כוסות סוכר 2 ביצים כוס שמן לערבב ולהוסיף: 2 כוסות מים רותחים לערבב ה י ט ב - הבלילה יוצאת דלילה ואין להוסיף קמח. לצקת לתבנית משומנת - לאפות בחום 175 כ-40 דקות. ציפוי: מיכל שמנת מתוקה 100 גרם שוקולד מריר בקוביות לבשל את השמנת עד לסף רתיחה ולכבות להבה. להוסיף אליה את קוביות השוקולד ולבחוש היטב יוצקים חם על עוגה חמה אחרי הצינון להכין קרם: מיכל שמנת מתוקה 4\3 כוס חלב שקית אינסטנט פודינג איזה שרוצים (יש מבחר גדול) 2 כפות סוכר להקציף לקרם ולמרוח. תהנו. את הקרם תעשי עם ריץ' במקום שמנת מתוקה על מנת שזה יהיה פרווה. ערב טוב! נטלי
 

revi1985

New member
עוגת תפוזים ארומה מעניינת ועשירה

עוגת תפוזים, סולת וקוקוס / קפה ארומה 1 כוס קמח 1 כוס סולת 1 כוס קוקוס 3/4 כוס סוכר 1 אבקת אפיה 1 סוכר וניל 4 ביצים 3/4 כוס שמן 1 כוס תפוזים לסירופ - 1 כוס מים 3/4 כוס סוכר 1/2 לימון הוראות הכנה מקציפים חלבונים עם סוכר. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה. בקערה נפרדת מערבבים שמן חלמונים ותפוזים. להוסיף חומרים יבשים לחלמונים ולערבב עם החלונים המוקצפים להעביר לתבנית , להוסיף מעט קינמון באמצע ומעל ולאפות 150 מעלות 30 דקות להרתיח מים סוכר ולימון ושהעוגה חמה לשפוך באופן שווה מעליה אפשר להוסיף קצפת מלמעלה - לא חובה הערות של פינוקי מנהלת פורום של קרין גורן אני אפיתי ב-170 מע' ולא ב-150 מע' כמו שמצויין במתכון, חצי שעה בדיוק! כ-5-7 דק' לפני שהעוגה יצאה מהתנור הכנתי סירופ מ-1 כוס סוכר, 1 כוס מים ולימון / תפוז פרוס, מבשלים עד שכל הסוכר נמס. מרטיבים עם כף באופן שווה את העוגה החמה. ויתרתי על הקצפת מעל...(למרות שהיא מאוד מוסיפה). וההערה שלי עדיף מיץ תפוזים סחוט בעוגה ובשביל להעצים את הטעם אז גם בסירופ לשים עיגולים של תפוז
 

revi1985

New member
בחושה עם תפוחים

אף פעם לא הכנתי אבל המתכון נראה טוב ותמיד יש פעם ראשונה
בחושה עם תפוחים של ולנטינה 5 חלמונים 3/4 כוס סוכר 1/5 1 כוס שמן { אני שמתי 1/4 1 כוס } 5 כפות ברנדי או ליקר לטרוף יחד להוסיף 4 תפוחים גדולים חתוכים לקוביות קטנות 100 ג' צימוקים 100 ג' אגוזי מלך קצוצים { אני הוספתי גרידה מלימון שלם , 2 כפיות תמצית וניל איכותית , כפית קינמון } 350 ג' קמח תופח , { 1/2 2 כוסות = שקית קטנה קמח אוסם תופח } 1 שקית אפיון מנופה יחד עם הקמח לערבב להקציף חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף רך ויציב להבליע הקצף לתערובת בתנועות קיפול . { אני הכנסתי מעט מהקצף לתערובת וערבבתי היטב ואז את שאר הקצף . אפיתי ברינג קוטר 24 גובה 10 ס"מ , 180 מע' טורבו 70 דקות ,בתנור שלי . מומלץ לבדוק עם שיפוד עץ ארוך . קישטתי באבקת סוכר ובמרכז שמתי שקית צ'פס תפו"ע . לעוגה מירקם רך ונימוח , טעימה מאוד . במתכון שהועלה היה כתוב לערבב הכל יחד ולהוסיף קצף . אני כתבתי איך שאני הכנתי .
 

ש712

New member
המתכון המקורי של ולנטינה,

המתכון המקורי הובא לראשונה לפורום המתוק של קרין גורן ע"י יפה חברה של ולנטינה . כל מה שכתוב למעלה אני כתבתי כשהחלטתי להכין את העוגה , ולכן כתבתי שאף פעם לא הכנתי את העוגה אבל היא נראית טוב ותמיד יש פעם ראשונה . המתכון הובא כמתכון , אני כתבתי איך אני הכנתי ואיזה שינויים אני עשיתי בדרך ההכנה והתוספות שהוספתי , וגם את בחירת הרינג לאפיה . העוגה טעימה יפה ומרשימה , מזכה במחמאות רבות . תהנו , המשך יום טוב פורה ומהנה , שרית-ב נטלי , תודה על התייחסותך.
 

hilla ab

New member
תודה רבה לכולןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן!

נראה לי שאלך על עוגת התפוזים
 

homets

New member
בחירה מעולה ../images/Emo45.gif

אני מתה על העוגה הזאת, רטובה ונימוחה ומדהימה בעיני
בהצלחה! נטלי
 

pirge

New member
עוגת קוקוס קלמנטינות של פירגה

עוגת קוקוס קלמנטינה -עוגת החורף שליו pirge ו 10:27 | 16/11/05 מאת:פירגה עוגת החורף שלי --שאני אוהבת לאכול אותה חמימה. אבל בהחלט טעימה גם קרה.\ מתאימה לעונת הקלמנטינות שלנו. העוגה קלה להכנה - בחושה. הבקר היא יצאה מהתנור-בפעם הראשונה השנה--ריחנית וזהובה ובעיקר מזמינה. מזכירה את הבסבוסה הישנה והטובה. העוגה לחה ועסיסית-מתוקה-וריחנית מאד. כהרף עין, נעלמו 2 חתיכות חמימות. עוגת קוקוס קלמנטינות מקור:פירגה תבנית משומנת ------בגודל 27X33 שירלי הכינה עם פרוסות תפוזים והגישה את העוגה הפוך אפשר להוסיף צימוקים או קליפות הדרים מסוכרות לשים בקערה גדולה: כוס וחצי קוקוס כוס סוכר 2 כוסות קמח רגיל שקית אבקת אפיה לבחוש ביחד. ולהוסיף: כוס שמן קנולה כוס מיץ קלמנטינות טרי סחוט ומגורען 2 ביצים שלמות חצי כוס מים חמים לערבב היטב עד למיזוג החומרים. לערבב היטב היטב. הבלילה מאד דלילה,וזה בסדר. אין צורך לשנות דבר. ליצוק לתבנית ולאפות בחום 175 מעלות כ-40 דקות. צבע העוגה ח ו ם. צריך להקפיד שהצבע יהיה חום ולא בהיר. לצקת מיד כשהעוגה חמה סירופ מ- כוס מיץ קלמנטינות מורתח/או פושר ומעורבב עם חצי כוס מייפל/סוכר תהנו מעוגה בטעם של עוד ועוד ועוד......
 

pirge

New member
עוגת קוקוס שוקולדצ'יפס או בנגיעות ריבת חלב או

שוקולד השחר עוגת קוקוס במגוון אפשרויות עוגה בחושה קוקוסית לחלוחית וטעימה עם או בלי שוקולדצ'יפס לבן/מריר אפשר להכין את העוגה בנגיעות ריבת חלב---או שוקולד נוטלה/השחר מקור:פירגה בקערה גדולה: 2 כוסות קוקוס 2 כוסות מים מהברז (ניתן להמרה:מיץ:חלב:) 3 כוסות קמח שקית אבקת אפיה וניל לטעם כוס שמן 3 ביצים טרופות במזלג 4\3 1 כוסות סוכר לערבב בכף עץ לתערובת אחידה להוריד 2\1 1 כוסות לכלי אחר לצקת את הבלילה שבקערה לתבנית חד פעמית בגודל 33X26 להוסיף לכוס וחצי שהורדנו: 2 כפות ג ד ו ש ו ת ממרח ריבת חלב או ממרח שוקולד השחר או נוטלה או ממרח תמרים או ממרח חלבה ולערבב טוב טוב. לצקת בכפית גושים על פני כל העוגה באופן שווה אין צורך ליישר או להחליק להכניס לאפיה בחום 175 כ-40 דקות. לאבק באבקת סוכר או להגיש עם סירופ שוקולד. אפשר להקפיא או לשמור בחוץ עד יומיים אם העוגה משחימה מדי אחרי 30 דקות יש לכסותה בניר כסף עד תום האפיה. לבדוק בשיטת הקיסם שהעוגה מוכנה. בבקשה
 

pirge

New member
טורט תפוזים "ענק" בגודל ובטעם

עוגת תפוזים מאחת המחברות הישנות מאד/פירגה 3 תבניות אינגליש קייק או תבנית 28 עגולה גודל: 30 ס"מ אורך 10 ס"מ רוחב העוגות יוצאות גדולות ותפוחות. 6 ביצים שלמות 4\3 כוס שמן 2 כוסות סוכר כוס מיץ תפוזים 2\1 2 כוסות קמח שקית אבקת אפיה מעט ליקר פירות/תפוז אופן ההכנה: מקציפים את הביצים שלמות מוסיפים לאט לאט בזרם דק את הסוכר עד שיהיה הרבה קצף מוסיפים באיטיות—(עדיין במיקסר) את השמן והמיץ לסירוגין עם הקמח ואבקת האפיה יש אפשרות להוריד חלק מהבלילה ולהוסיף לה כף קקאו/שוקולית לערבב ולצקת לאורך התבנית במרכז אפיה בחום 175 כ-40 דקות ציפוי: לפזר אבקת סוכר או--------......... קרם לעוגה: להקציף מיכל שמנת מתוקה+4\3 כוס מיץ תפוזים+שקית אינסטנט פודינג+2 כפות סוכר תהנו
 

pirge

New member
שמרים רטובה וטובה גם פרווה ונפלאה גם אחרי

הקפאה הרטובה והטובה גם כפרווהו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 13:13 | 22/11 מתכון: עוגת שמרים רטובה וטובה - פירגה לבצק: חשוב ביותר לקחת קערה ענקית הבצק תופח למימדים אדירים 2 כוסות חלב /מיים 400 גרם מרגרינה/חמאה בלי מלח 4 ביצים 1 ק"ג קמח (לא יותר) קוביית שמרים לחים (50 גרם( 4\3 כוס סוכר מי שרוצה ימיר חצי מכמות החמאה בשמן ===== 4\3 (כוס שמן=200 גרם חמאה) רוטב מיד אחרי האפיה: חצי כוס חלב/מים חצי כוס סוכר סוכר וניל לטעם לחמם קלות ולצקת על העוגות עם כף ציפוי לבן: כוס אבקת סוכר כפית חמאה / מרגרינה מומסת 1 כפית תמצית וניל 1 כף שמנת מתוקה ריץ' מערבבים את אבקת הסוכר החמאה והוניל מוסיפים את השמנת לתערובת חלקה שניתנת למריחה בכף על העוגות בעודן חמות. אופן הכנה: 1.בקערה גדולה ועמוקה לערבב את השמרים עם הסוכר עד שיתחיל לתסוס (עיסה) . 2. להביא לרתיחה את החלב/מים והמרגרינה. לכבות את האש.(שמן אין צורך לחמם) 3. להכניס את הביצים שלמות לעיסת השמרים ולבחוש. להוסיף לסירוגין את הקמח והחלב. לערבב לבצק דביק. 4. לעטוף בנילונית את הקערה ולהכניס למקרר ל-5 שעות להתפחה. 5. לערבב את חומרי המילוי. 6. אחרי ההתפחה, ליצור 8 כדורים שווים. 7. כל כדור לפתוח לעלה על משטח מקומח. למרוח מעט חמאה מומסת ולפזר מילוי אגוזים. לגלגל לרולדה. 8. ליצור 8 רולדות. כל 2 רולדות לעצב לצמה. להניח בתבנית אינגליש קייק משומנת. יוצא 4 רולדות בארבע תבניות. 9. אופים בחום 175 מעלות כ-35 דקות. לבדוק אם מוכן. 10. כשהעוגות מוכנות וחמות, לצקת את הסירופ החם. אפשר להקפיא את העוגות. ניתן להכין כל צורה של עוגת שמרים שעולה על הדמיון. וגם חלות. מאת: pirgeו 07/04/06 | 08:30 שלל מליות לשמרים או עלים או שק"מ או בצק לכרוכיות אחר.....וגם לאזני המן מלית אגוזים: 300 גרם אגוזים מרוסקים 125 מ"ל חלב רותח לערבב יחד להוסיף 150 גרם סוכר, 2 כפות פירורי לחם, 30 גרם חמאה מומסת, 3 כפות שמנת עתירת שומן, 2 חלמונים, חצי כפית קינמון, חצי כפית ציפורן, להקציף לקצף נוקשה את 2 החלבונים שנשארו לנו, ולקפל לתוך התערובת בעדינות 16:20 | 20/07/05 מלית תפוחי עץ לשמריםו pirge ו מלית תפוחים בסילאן 10 תפוחי גרנד קלופים חתוכים לקוביות בינוניות מבשלים כ-15-20 דקות -----ב-3 כפות סילאן מתוק+2 כפות סוכר חום. בוחשים מדי פעם עד שהתפוחים יתקרמלו מוסיפים כף קינמון+קליפת לימון+ כפית אינסטנט פודינג וניל ומערבבים. מצננים. מורחים על העלה ריבה/ קונפיטורה מפזרים פירורי עוגיות/אגוזים קצוצים , צימוקים , חתיכות תמרים יבשים ואת המלית מלית נוטלה ממרח שוקולד נוטלה כ- 300 גרם 100 גרם חמאה / מרגרינה 3 כפות סוכר כף שוקולית כף ליקר שוקולד 4\1 כוס חלב כף אינסטנט פודינג שוקולד לערבל במיקסר מלית פרג שאני מתה עליה חשוב ביותר--- חשוב..... פרג --לקנות פרג טחון טרי במעדניות..(לא בסופר) פרג טחון טרי שומרים בפריזר---- מיד אחרי הקניה. על חצי קילו פרג. לשים בסיר 2 כוסות חלב ואת הפרג ולבחוש.להוסיף כוס סוכר. כשהחלב כמעט ונספג להוסיף 3 כפות גדושות דבש ו50 גרם חמאה ולהמשיך לבחוש. כשאין נוזלים להוריד מהאש ולהוסיף מעט קינמון ---וצימוקים אם רוצים. אפשר לגרר לימון לטעם. אפשר להוסיף כף יין. אפשר לפזר מקופלת,או שוקולד צ'יפס , או להמיס עם החלב 100 גרם שוקולד מריר מלית שקדים לעוגת שמרים לא זוכרת את המקור הביאה נירה1 מחלבי כדאי להכפיל כמויות חומרים: 100 גר' חמאה/מרגרינה 1/2 כוס סוכר 1 קינמון 1 כוס שקדים קלופים שמים את השקדים בבלנד, טוחנים מוסיפים את הסוכר, החמאה והקינמון, ומערבבים רק עד שהחומרים מתאחדים מלית נוטלה עשירה לערבב אותה כמות של נוטלה עם שמנת מתוקה (גם ריץ' פרווה) כמו למשל 200 שמנת ----- 200 נוטלה מחממים את השמנת המתוקה רק עד לסף רתיחה----סוגרים אש. מוסיפים את הנוטלה ומערבבים לקרם. ומכניסים לכמה שעות למקרר עד שנהיה כמו קרם משחתי. אם הקרם מתקשה--להוציא בטמפרטורת החדר לשעה. מורחים כמובן בנדיבות. מלית קקאו לשמרים 200 גרם מרגרינה רכה 3 כפות קקאו כוס סוכר 2 כפות קינמון 3 כפות ברנדי או יין מתוק לערבל במיקסר לקרם.כדאי להוסיף כמה כפות שוקולד השחר מלית תמרים קינמון ובוטנים 1 כוס ממרח תמרים או קונפיטורה 4\1 כוס סוכר 2 כפות קינמון בוטנים גרוסים גס מלית קינמון: למילוי: חצי כוס דחוסה סוכר חום חצי כוס סוכר לבן כף וחצי קינמון מערבבים בקערה את הסוכרים והקינמון חבילה 100 גרם חמאה ללא טעם---- רכה מאד למריחה על העלים מרדדים עלה מלבני ומורחים בנדיבות---- חמאה מומסת מפזרים את הסוכרים והקינמון בנדיבות. ניתן לפזר תוספות של אגוזים גרוסים\צימוקים/שקדים למלית גבינה ופודינג וניל 750 גרם גבינת ריקוטה או מסוג טוב-טעם" 50 גרם צימוקים מושרים ביין או רום 4\3 כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל / קינמון / קליפת לימון 3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל לדלל מעט בשמנת חמוצה, או גבינה 5% בכמות של כף או שתיים. מלית טחינה סילאן אגוזים (ממרח חלבה) מורחים את העלה בשכבת טחינה דקה מכסים בשכבה של סילאן נדיבה מפזרים 2 כפות שוקולית כף או שתיים סוכר חום\לבן משלבים אגוזים או בוטנים קלויים לפזר גם חלבה מגוררת או שוקולדצ'יפס לבן/מריר - לא חובה מלית טחינה וממרח תמרים 4\3 מיכל ממרח תמרים לערבב עם 3 כפות טחינה גולמית למרוח בנדיבות (הרבה) על העלה מעט קינמון לפזר: צימוקים,אגוזים,חלבה מלית אגוזים שוקולית למרוח בנדיבות חמאה על פני העלה לערבב כוס שוקולית עם כוס אגוזים שבורים ולפזר. ------ בבקשה,מפירגה. בהצלחה.
 
למעלה