היי

yulis130988

New member
היי

בוקר טוב צריכה לעשות בדיקות פונקציונאליות, אינטגרציה, באונדרי ואליוס,קומפטביליטי לכספומט (הפקדת מזומנים) מסמך STD END to End אשמח לעזרה בבקשה
 

עמית ו

New member
שלום.

שלום,
שמתי לב שהשארת כמה הודעות. זה נראה כאילו חלק מהן הן תגובות לדברים אחרים כאן בפורום, אבל קצת קשה להבין מה שייך לאן.
להבא, כדי להוסיף תגובה, פשוט השתמשי בכפתור "תגובה מהירה" (כי "הוספת הודעה" שלמעלה פשוט תיצור נושא חדש), ככה יהיה קל יותר להבין את השאלות שלך ולענות להן.
&nbsp
&nbsp
 

yulis130988

New member
היי

בוקר טוב כן הגבתי למישהי פה השאר שלחתי לך 2 הודעות לגבי השיעורים סורי
 

עמית ו

New member
סבבה.

אנסה לענות כמיטב הבנתי, אם חסר משהו - את מוזמנת לפרט.
1. זה לא לחלוטין ברור לי מה הכוונה ב"לעשות פיצ'רים", את זה כנראה תצרכי לשאול את המרצה.
2. STD, מעבר להיותה מחלה מדבקת, היא גם השם שאנשים נותנים לפעמים לתוכנית בדיקות, בדרך כלל ברמה המפורטת מדי של "לחצי על הכפתור הזה, התוצאה הצפוייה היא זו". אין לדברים האלה פורמט אחיד ומסוכם מראש (את יכולה, כמובן, לקרוא את ISO 29119 שמתיימר להגדיר סטנדרטים, אבל אני לא ממליץ על זה אלא אם את סובלת מנדודי שינה) ובכל מקום הציפיות שונות לגבי מה בדיוק המסמך צריך להכיל, עד איזו רמת פירוט צריך להגיע ומה זה אמור לכסות. גם כאן - הכיוון העיקרי שיוכל לעזור לך להשלים את המטלה כמו שמצפים ממך הוא לשאול את המדריך.
3. לגבי סוגי הבדיקות השונים: מקובל לסווג בדיקות לפי המטרה שהן מנסות להשיג. המטרה בסיווג הזה היא לצמצם את כמות הדברים ששכחנו לבדוק. שלושת הדברים שהזכרת הם אלו:
א. תאימות (קומפטביליטי) - בדרך כלל מדובר בבדיקות שנועדו לבחון את היכולת של המוצר לפעול בסביבות שונות (למשל - האם אפליקציה לאנדרואיד יכולה לעבוד על כל מיני טלפונים שונים של יצרנים שונים). במקרה של כספומט זה נראה לי משונה, כי כל הכספומטים שאני נתקלתי בהם בארץ רצים על חלונות XP, ואני לא מכיר מספיק טוב את המכונות הפיזיות כדי לדעת אם יש הבדלים ביניהן.
ב. בדיקות אינטגרציה הן לרוב בדיקות שמכוונות כדי לראות אם המוצר (ובדרך כלל כשמשתמשים במונח הזה - ברכיב בתוך מוצר) משתלב היטב היכן שהוא צריך להיות - למשל אם יש לך שעון חכם, אפשר לבדוק את התפקוד של השעון מול האפליקציה שמנהלת אותו. בדרך כלל המינוח הזה משמש לבדיקות של רכיבים פנימיים במוצר (נניח - פיתחתי פונקציה מתמטית חדשה באקסל, ועכשיו אני רוצה להפעיל אותה מתוך דף אקסל ולא בעזרת קוד).
ג. בדיקות אלגוריתם זה מונח מונפץ שלא יצא לי לשמוע חוץ מאשר בקורסים. במילון המונחים של ISTQB (שזה כנראה המקור לשטות הזו) מציינים שזה שם אחר לבדיקת הסתעפויות, שזה בפני עצמו מונח פגום. בגדול, בדיקת הסתעפויות היא בדיקה שנועדה להגדיל את כיסוי ההסתעפויות שלך ומסתמכת על היכרות עם הקוד.
כיסוי הסתעפויות (שזה דומה מאוד לכיסוי החלטות, רק טיפ-טיפה פחות מחמיר) הוא בעצם האמירה "כיסיתי כל צומת החלטה בקוד".
למשל. עבור האלגוריתם:
if a<0
print hi
else
print hello
&nbsp
לאוסף הבדיקות a=0, a=-1 יש כיסוי הסתעפויות של 100%. לכל אחד ממקרי הבדיקה בנפרד יש כיסוי הסתעפויות של 50%
 
למעלה