הכנתי קרואסונים ע"פ מתכון של wan

clcl

New member
הכנתי קרואסונים ע"פ מתכון של wan

קרואסון-זריז מקווה שאף צרפתי לא קורא את המתכון הזה.כי אז יאמר שזה ממש חילול הקודש. אבל התוצאה נפלאה. ובכלום זמן . ואם ממש בא לכם. אחרי לישה במיקסר,לושו ביד קצת,ואז בצעו מספר קיפולים כמו שעושים בבצק עלים. אין צורך לרדד כי הבצק רך ונשפך, ניתן פשוט למתוח אותו לצדדים ולקפל.. וחוזר חלילה מספר פעמים. מצרכים: 1 ק"ג קמח רגיל-להוריד כוס אחת –ובמקומה להוסיף כוס אחת קמח ללחם. 2 כפות שטוחות שמרים יבשים. 250 מ"ל מים פושרים. 100 גר' סוכר 10 גר' משפר אפיה- לא חובה-רק המלצה. 3 ביצים שלמות גדולות 100 מ"ל שמן רגיל(לא זית) 200 גר' מרגרינה, או חמאה , או מחמאה, רכה. יוצא נהדר גם עם מרגרינה . הכנה: בקערה 200מ"ל מים פושרים.(50 מ"ל מים לשמור להוספה אח"כ לפזר מעל את השמרים ,ושתי כפיות סוכר מכמות הסוכר הנתונה. לפזר מעל הכל 2 כפות קמח . להשאיר עד שתופח ומעלה בועות. לערבב. אם מכינים במיקסר. לקערת מיקסר להוסיף: קמח, משפר אפיה, הסוכר,לערבב היטב, להוסיף מרגרינה חתוכה,שמן,ביצים טרופות. ואת תערובת השמרים. לערבב הכל על מהירות נמוכה כ- 3 דקות,תוך הוספת יתרת המים. ללוש עוד 7 דקות על מהירות בינונית גבוהה. להעביר הכל למשטח לישה. לא לקמח. ללוש עוד כ- 5 דקות, או עד שהכל חלק . להעביר לקערה להתפחה,לכסות במגבת נקיה. בימים חמים אני מתפיחה בחדר ממוזג.כדי שיתפח לאט. זמן התפחה כ- שעה.או עד שהבצק מכפיל נפח. לאגרף בצק להוצאת אויר. ולהתפיח שוב , חצי הזמן עד שתפוח קצת יותר מהגודל המקורי. (ם מוסיפים משפר אפיה, מתפיחים רק פעם אחת.ומדלגים על התפחה שניה ומיד עוברים לעיצוב.) לחלק ל-4 כדורים. לקמח ממש מעט,או כמעט בכלל לא משטח עבודה ומערוך. לרדד לעיגול או מלבן ,ולחתוך משולשים,לגלגל לקרואסון. למרוח בביצה, ולהניח להתפחה. למרוח שוב ביצה ,ולאפות. תנור מחומם מראש ל175 מעלות צלסיוס. עד הזהבה . הערות: נתן להכין לחמניות- אך יש להכינם ברידוד וחיתוך למשולש שווה שוקיים. ולגלגל כמו קרואסון. נקבל לחמניה מאורכת ,עם מרקם קליל. שנתנת לחיתוך ומילוי אח"כ. לא מוצלח להכנת לחמניה ישר מכדור בצק. הרידוד נותן מרקם קליל יותר. נתן למלא במה שרוצים. מתוק או מלוח. אני ממלאה לפעמים בשוקולד. ולפעמים בגבינה צהובה. נתן להקפיאם. ואם אתם אוהבים אותם מתוקים יותר הכינו סירופ חם מסוכר =מים=מיץ לימון. וצקו על הקרואסונים בעודם חמים. אני לא יוצקת כי אני מגישה כמו לחמניות. וגם מקפיאה. בהצלחה מקור: -WAN
 
או לה לה איזה קרואסון

יש פאסון על הקוראסון שלך. נראה פיצוץ
 

Hun1

New member
אני כבר הולכת להכין כוס תה ../images/Emo140.gif נראה טעים

 

homets

New member
נראים פשוט מעולים! ../images/Emo67.gif! כל הכבוד../images/Emo45.gif

 
למעלה