הכנת שוקולד ממרכיביו הבסיסיים

yyyccc1

New member
הכנת שוקולד ממרכיביו הבסיסיים

שלום. אני מנסה להכין שוקולד מהמרכיבים הבסיסיים שלו: עיסת קקאו וחמאת קקאו.
אני לא ממש יודע מה היחס הנכון בין חמאת קקאו לעיסת קקאו ואם סדר הכנסת החומרים משנה. אשמח לעזרה בנושא
שאלה נוספת: מה המחיר המומלץ לקילו של חמאת קקאו ועיסת קקאו?
ושאלה אחרונה: האם כדאי להוסיף לציטין לעידון המרקם? ואיפה אפשר לקנות?
 
לא חושבת שמישהו כאן מכין שוקולד לבד

אלא ממתקי שוקולד על בסיס שוקולד מוכן
חפש באתרים של טבעוניים, שם ודאי יש מידע
 

yyyccc1

New member
אני מנסה להכין שוקולד ללא סוכר עבור חולי סכרת

לפי מיטב הבנתי צריך להכין שוקולד 100% מוצקי קקאו (כלומר ערבוב של עיסת קקאו וחמאת קקאו) ואז להוסיף לזה ממתיק.
הבעיות שניתקלתי בהן הן שכאשר רוב השוקולד מורכב מעיסת קקאו יוצא עם טעם חזק מידי לטעמי, אך כשאני מוסיף יחס גבוה יותר של חמאת קקאו הוא הופך נוזלי מידי.

ראיתי איך להכין שוקולד כזה באחד מאתרי השוקולד (הם גם מוכרים ערכה להכנת שוקולד בחנויות טבע). אך באתר הם לא שמו את המינון של חמאת קקאו מול עיסת קקאו.

בסופו של דבר אני אקנה את הערכה הזו ואראה מה המינון הנכון שלהם.

אם מישהו עשה בהצלחה שוקולד מהמרכיבים הללו, אשמח לקבל הסבר כי ממה שעשיתי לא יצאה תוצאה מזהירה..
 

salo22

New member
תודה על השיתוף, נשמע מעניין

לא התנסתי למשהו שקשור לזה, אבל ממה שיצא לי לקרוא בעבר,אנשים משתמשים לפחות עבור מירקם מעודן יותר במקורות שומניים צמחיים כמו שמן קוקוס, אני חושב שכדאי לך לבדוק את הנושא, יש לי הרגשה שזה יעדן לך גם את הטעם, אבל הכל תלוי כמובן כמויות. מה לגבי תמציות וניל חזקות ? גם הן מעדנות נהדר לטעמי טעמים חזקים שקשורים לשוקולד מריר.
אני לא יודע אם אתה מכיר :
http://chocolatealchemy.com/articles-pages-and-other-helpful-links/
אבל שווה לקרוא שם ולדעתי אפשר גם לשלוח שאלות לאתר המסחרי, אולי לקנות חומרים וכולי..
 

yyyccc1

New member
תודה רבה על המידע

לא חשבתי על שמן קוקוס וגם תמצית וניל זה רעיון מעניין.
תודה רבה על הקישור לאתר, לא הכרתי :)
 

BALEDIN

New member
רשמתי הסבר אם אתה מסתבך תשלח לי

מסר
ואני יסביר לך בטלפון
 

BALEDIN

New member
הכנת שוקולד

עשיתי המון נסינות על הכנת שוקולד
זה הכי מוצלח ופשוט לדעתי
אני התעצלתי לטמפרר

30% חמאת קקאו
70% עיסת קקאו
בשביל ההסבר שמתי 70 גרם עיסת קקאו
ו30 גרם חמאת קקאו
שמים בכוס בירה גדולה בטוסטר אובן (או בתנור)
על הטמפרטורה הכי נמוכה שהשוקלוד מוכן להינמס
אצלי זה 55 מעלות
עד שהשוקלד נמס לגמרה
זה לוכך בערך שעה וחצי
ומנסיון לא קורה כלום אם שוכחים פה את השוקלד
לשעה שעתיים בתנור
אחרי שהתיימר הפסיק את התנור
או אם חיממתה הרבה יותר מדי זמן

שופכים פנימה את הממתיק
אני שמה לשוקלד מריר 30 גרם מייפל טבעי
או 25 גרם דבש

בשלב הזה אפשר לסים תוספות
כמו גרדת לימון
אגוזים שלמים או שבורים
או כל מה שאתה יכול לחשוב עליו

מערבבים אם הכף את הכול

שופכים על חצי מהנייר אפייה ומקפלים לשתיים
ומחכים כמה שעות עד שיתקרר

וזוללים
 

yyyccc1

New member
תודה !

תודה רבה על ההסבר
אבל לגבי ההמסה של השוקולד- לא עדיף במיקרו?
 
ההמתקה בעייתית לחולי סכרת

מייפל ודבש בעלי ערך גליקמי רב
אך אין ספק שהם טעימים... וגם מדללים את מרירות וכמות מסת הקקאו
אך עבור העומס הגליקמי אין הרבה הבדל משימוש בסוכר
 

BALEDIN

New member
אני מודעת לזה

הוא יכול להחליף מייפל ודבש בכל דבר אחר
זה המתכון שאני מכינה
ולכן זה הכי קרוב שאני יכולה לתת למה שהוא רצה
 
למעלה