המון שוקולד

המון שוקולד

בכל פינה חנויות שוקולד,
המון שוקולד במבחר מטורף של טעמים, צבעים וסוגים.
כן, נכון לעכשיו אני בשוויץ וכנראה שזה מה שהם הכי אוהבים לעשות מחלב.
שתי פרוסות עגבניה לארוחת בוקר, שלושה פלחים של מלפפון ו..המון שוקולד.
מתגעגעת לסלט של הארץ, גבינה לבנה 5%.
ארץ זבת חלב וירקות :)
מוכר לכן, השפע הזה ביציאה מהשגרה?
 

Ron W

New member
יש גם שפע של פירות

במלון ששהיתי היתה ארוחת בוקר בתשלום נפרד עם מבחר עשיר.
ירקות בקושי אבל מוצרי חלב לרוב ופירות טריים. 2 יפניות הסתפקו
בצלחת פירות. הכי שווה היו ביצים מקושקשת לצד נקניקיות קוקטייל
ופחזניות תפו"א אפשר להתמלא לכל היום גם בלי שוקולד .ועוד מאפים
שאחסוך מלגרות את החשק.
אגב הרגלים - הגבלה בקפה. מצאתי שעוזר לשתות ללא ממתיק כלל
חלק מהנטיה להפריז נובעת מצורך במתיקות אפילו חצי כפית סוכר
שנהגתי להוסיף. קפה מר שותים פחות.
 

קשר חדש

New member
במלון שהייתי בו השנה בברצלונה

היה שפע של מאפים ריחניים. סוגי קרואסונים, לחמניות, לחמים, ממולאים בשוקולד ובלי וכמה סוגי גבינות צהובות/חמאה וכמה סוגי קורנפלקסים עם חלב. ירקות לא היו (חוץ מרסק עגבניות שנראה מקופסא ולא טרי). פירות לא היו (חוץ מסלט פירות קטן שגם הוא נראה מקופסת שימורים).
לי לא היה קל לפתוח ככה את הבוקר.
 
היה שפע של אוכל בארוחת הבוקר

סוגים שונים של גבינות צהובות, נקניקים, ביצים, פירות, עגבניות, מלפפונים, מאפים שונים.
אבל מה שבאמת מאפיין את החנויות בארץ הזו זה השוקולד, לפחות ככה הרגשתי.
דרך אגב, מאז שחזרתי אני אוכלת בוקר וערב: פרוסת לחם, גבינה לבנה, עגבניות וזיתים. כנראה שהפשוט הזה היה חסר.
 

kagome10

New member
מה רע בשוקולד? שוקולד מריר, מומלץ מעל 70% קקאו, זה דבר טוב

ואין בו שום דבר רע. בניגוד לגבינה 5% ממנה אני נמנעת...
&nbsp
חוץ מזה, בזמן האחרון בארץ אין כזה שפע של ירקות....
 
בלי קשר למה שכתבתי....

הכמות המומלצת של שוקולד מריר 70% היא.......2 קוביות ליום.
שומן רווי לעומת אנטיאוקסידנטים ועוד שיקולים נוספחם אבל תכלס 2 יקוביות.
לא יודעת למה את נמנעת מגבינכלה אבל יכולות להיות לזה הרבה סיבות והסברים.
לא רשמת מה שלך

גם לגבי הירקות החוסר בירקות, המחירים הגבוהים הם תולדה של סיבות שרחוקות מהגדרת הארץ הזו בהגדרה המקורית שלה "ארץ זבת חלב ודבש".
יש לנו יכולת מופלאה לעשות קילקולים
 

kagome10

New member
מומלצת על ידי מי?

בגישה שלי, אם שוקולד נטול סוכר לבן, והוכן עם דבש, הרי שאין סיבה להגביל את כמותו, ואפשר לאוכלו כאוות נפשה של הסועדת.
&nbsp
אם שמת לב, דעתי על שומן שונה משלך...
&nbsp
אני נמנעת לא מגבינה, אלא ממוצרי חלב דלים בשומן. בשמחה רבה ארבה בגבינות שמנות, וככל שגדל אחוז השומן - הרי זה משובח!
&nbsp
לגבי הירקות והחלב - סיבה למחסור מעציב זה הינה הרגולציה והגבלות על הסחר החופשי, ואכן אוכל רק להצטרף למילותייך - יש לנו יכולת מופלאה לעשות קילקולים
 

Ron W

New member
תוהה.. מה טוב בשומן חלב?

5% לא בדיוק דל בשומן (מבחינתי גבול עליון)
למרות שמאוד אוהב גבינות שמנות, בריאות הן ממש לא
במיוחד הצהובות עם עודף נתרן.
שקול נוסף כמות החלבון והסידן שניתן לקבל בהגבלה קלורית, לבוגרים בחבורה,,
עולה ביחס הפוך לאחוז השומן.
עונה מראש וויטמין D כדאי לייצר לבד מחשיפה מבוקרת לשמש
 

kagome10

New member
מה שטוב בשומן באופן כללי

תזונת פליאו נוטה להדגיש את השומן, כשהוא בא ממקורות לא תעשייתיים, כרכיב מזון מזין בריא וחיוני. בעיקרון חלב זה לא פליאו, אבל עושים לו הנחה כי שומן זה טוב.
ומכיוון שבפליאו מעדיפים להרבות בשומן, אז מוצרי חלב שמנים זו אחת הדרכים לכך.
<וכן, אני יודעת שלא תסכים. אתה מוזמן להראות לי אינואיט שמן. הם חיים בערך רק על שומן>
&nbsp
וויטמין D אכן עדיף לייצר מחשיפה לשמש, במיוחד במדינה כמו ישראל, שלא ממש סובלת ממחסור בשמש.
 

Ron W

New member
חומצות שומן אכן חיוני

התנזרות משומן אף מעכבת הרזיה אבל עדיף ממקורות מגוונים
ויותר מהצומח. הקרדיולוגים עדיין מעדיפים מרגרינה רכה
(ללא שומנים מוקשים) על חמאה. גם דגים שמנים עם אומגה 3
עדיף על שומן בקר עוף וכד. חלב רזה (בעיקר הסידן) תומך בהרזיה.
בתזונה הקדומה של ציד ולקט ללא חקלאות, הציד היה באחוז
שומן נמוך בהרבה מחיות משק של היום.
 

kagome10

New member
אני אכן מעדיפה שומן מהצומח על פני חלב

כמו אבוקדו (יאמי) או שמן זית. אם יש קרדיולוגים שממליצים על מרגרינה זו בעיה שלהם, מבחינתי מרגרינה זה לא משהו שאני אוכלת, בכלל.
&nbsp
דגים שמנים אכן מומלצים מאוד.
&nbsp
בימים של ציד ולקט החיות היו רזות יותר. ליתר דיוק, בימינו החיות שמנות יותר, כי הן אוכלות הרבה פחמימות ולא זזות...
אבל הם אכלו הרבה בשר אדום ודגים, לא עוף.
 
למעלה