המלצה טעימה לקציצות טעימות ללא קמח:

שרון א77

New member
המלצה טעימה לקציצות טעימות ללא קמח:

קציצות כרובית אפויות בתנור,ללא קמח:
1.בסיר קטן עם -2 כוסות מים חמים לבשל 3 כפות גדושות עם
עדשים- כתומות לבשל עד לריכוך.
2. בסיר נפרד לבשל 2 כוסות פרחי -כרובית במים חמים,עם כפית
מלח, עד לריכוך (לאחר 10 דקות לבדוק להשגיח שלא יתרכך מדי)
לאחר מכן, למעוך במועך,(או במזלג)ולהעביר לקערה.
3.להוסיף בטטה טרייה בינונית, קלופה ומגוררת .
(אפשר לגורר במגרדת חורים גדולים,או במעבד המזון, יותר מהיר)
4. להוסיף לקערה :
2 ביצים טרופות עם 1/2 כפית מלח ומעט פלפל-שחור,ולערבב.

בשלב זה,לחמם את התנור 180 מעלות חום.
להכין תבנית עם ניר אפייה,להבריש במעט שמן.

5. מתערובת הירקות יוצרים בידיים קציצות ,
ללחוץ כול קציצה ב-2 הידיים להוצאת עודפי המים שבכול קציצה.
ולהניח בתבנית עם ניר -אפיה המשומן.
להבריש מעל הקציצות במעט שמן,ומכניסים את התבנית לתנור המחומם ל-180ממעלות חום.
ואופים כ-20 -25 דקות בחום עד שהקציצות מזהיבות,ומשחימות מעט.
והופכים לצד השני בעזרת כף ,ואופים עוד 15 דקות,או עד שמשחים.

מתכון מהיר וקל להכנה, וללא צורך בקמח .
כמה פשוט - ככה טעים.
 

שרון א77

New member
את העדשים לאחר בישול וריכוך, מערבבים עם שאר המצרכים כמובן.

שלחו לי שאלה למסר:
מתי מערבבים את העדשים לאחר שהתבשלו ?
לכן הבהרתי שמערבבים את העדשים עם כול יתר המצרכים שבקערה.
&nbsp
 
למעלה