המלצה למאפה טעים ודל קלוריות, ללא קמח ?

שרון 337

New member
המלצה למאפה טעים ודל קלוריות, ללא קמח ?

פשטידת ברוקולי או כרובית מעולה ,
המצרכים:
שקית ברוקולי קפוא,או כרובית,
3 ביצים -להפריד חלמונים מהחלבונים.
3 כפות מיונז (5%)
1/2 כפית מלח .
1/4 כפית פלפל שחור
כף שבבי בצל .(או בצל קטן, קצוץ ,ומטוגן קלות.)
3 כפות גבינה צהובה מגוררת,להכין בתוך קערית קטנה.
(למי שבדיאטה, רצוי גבינה צהובה דלת שומן)

ההכנה מהירה וקלה:ראשית לחמם את התנור 180 מעלות חום.
את פרחי-הברוקולי הקפואים שבשקית, לשפוך לסיר עם מים חמים למשך -2 דקות, שיפשירו.
לסנן ,ולהניח שיתקרר,
ואז בעזרת סכין לפרק לפרחים קטנים,
(או לקצוץ- גס, במעבד המזון .)

שלב שני:
הכנת הקצף: מקציפים את 3 החלבונים לקצף גבוה ואוורירי ,
במשך מספר דקות.
לאחר מכן, בקערה אחרת – מערבבים את הברוקולי עם המיונז,המלח והפלפל, ושבבי- הבצל(או בצל מטוגן) ,
ומעבירים את הברוקולי לתוך הקערה עם קצף החלבונים,
ומערבבים בעדינות, שהקצף יישמר אוורירי ולא יתפרק.
ולבסוף,
יוצקים את כול התערובת לתבנית מרובעת, בגודל בינוני.
( אפשר לאפות בתבנית חד-פעמיות.)
או בתבנית צרה ומאורכת + תבנית שקעים של מאפינס.)

האפייה: 25 דקות לאפות ולאחר מכן,מוציאים מהתנור,
ומפזרים 3 כפות גבינה צהובה ,
ומחזירים לתנור ,לעוד 5 דקות,להשחמה קלה .

המלצה:
לאחר האפייה,לצנן את המאפה לטמפרטורת החדר, ולשמור במקרר,(טעמה משתבח מאוד לאחר לילה במקרר.)
למחרת ,לחמם את המאפה בתנור 50 מעלות חום,כ-20 דקות ולהינות מהמאפה הכול כך טעים ,שנאפה ללא קמח).

(הערה:
אם הברוקולי /הכרובית הם טריים - ולא קפואים ,
יש לפרקם לפרחים קטנים ,ולבשלם בסיר עם רותחים כ- 10 דקות, ולאחר מכן,לשטוף במים קרים,ולסנן.,ולהמשיך לפי המתכון הנ"ל,
למאפה קליל וטעים מאוד,ואפילו דל בקלוריות .
תכינו וההנאה מובטחת.
 
למעלה