המלצה לפאי בטטות קליל ומאוד טעים ,שהכנתי,,,

המלצה לפאי בטטות קליל ומאוד טעים ,שהכנתי,,,

פאי בטטות מעולה,מתכון קל -הכנה וטעים במיוחד, (ממולץ להכין את הבצק בערב ,ולשמור לילה במקרר) . להכנת הבצק: להכניס למיקסר: 2 כוסות קמח לבן מנופה.. 1 גביע שמנת 120 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר. מערבלים במיקסר, רק עד שמתגבש כדור-בצק , לעטוף בניילון נצמד, ולשמור במקרר לפחות שעתיים. חומרים למילוי: 2 גבעי שמנת חמוצה. 1/2 ק"ג בטטות בינוניות , שטופות, קלופות מבושלות עד תחילת ריכוך בלבד, וחתוכות לפרוסות.. 2 ביצים קורט מלח. קורט פלפל שחור גרוס. 1/2 כפית עלי- טימין טריים. 2 כפות שמן זית. אופן ההכנה 1.במחבת עם 2 כפות שמן-זית , לטגן 2 בצלים קצוצים עד לשקיפות ולהזהבה קלה בלבד. 2. לאפות את הבטטות בתנור עד לתחילת הריכוך.(ריכוך חלקי). או לבשל בסיר מים עד שהבטטות רק מתחילות להתרכך, להוציא לכלי ולצנן, ולפרוס לפרוסות. 4. בצלוחית לערבב : 2 כפות שמן -זית, מעט המלח ,פלפל ,1/2 כפית עלי - טימין , ולמרוח במברשת על פרוסות הבטטות. 4. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים את הבצק , בין 2 דפי אפייה, ( כי הוא מעט דביק) ומכניסים לתבנית פיירקס חסינת אש בקוטר 24 ס"מ, מחוררים את הבצק בעזרת מזלג. אופים למשך 15 דקות בלבד, בטמפרטורה של 200 מעלות חום, ומצננים. 5. לאחר צינון הבצק, יוצקים מעליו מחצית מכמות הבצל המטוגן, 6. בקערה מערבבים את פרוסות הבטטות עם כל חומרי המילוי, ומניחים מחצית מכמות פרוסות הבטטות,מעל לשכבת הבצל ומעל שוב שכבת בצל, ושוב שכבת בטטות, (אפשר גם לחלק ל-3 שכבות). אופים בתנור בחום של 170 מעלות,במשך 35 דקות. מצננים מעט ומגישים. .
 
למעלה