המלצה לפרגיות עסיסיות בתנור :

שרון א77

New member
המלצה לפרגיות עסיסיות בתנור :

מתכון קל ומאוד להכנת פרגיות בתנור:

המצרכים וההכנה :
4 בצלים גדולים ,לפרוס לפרוסות, ולהניח בתבנית- ללא שמן בכלל .
ומעל הבצלים מניחים פרוסות מ-2 עגבניות ,
ומעליהם מסדרים זה ליד זה פרגיות מתובלות.
(לתיבול: לערבב בקערה קטנה: מעט מלח ופלפל,
2 כפות שמן -זית ,כפית פפריקה-מתוקה, 1/2 כפית פפריקה חריפה,
1/2 כפית תבלין חוואייג'-למרק.(אפשר גם לתבל בכול בתיבול אחר.)
ומברישים בתבלינים אלה את הפרגיות,
לאחר מכן, מניחים מעל שכבת הפרגיות פרוסות של בטטה ,
ו- 6 שיני שום קלופות.
ומעל הכול להניח עוד 8 פרוסות –עגבנייה,ולהבריש בכף אחת שמן .
לחמם את התנור 180 מעלות חום,
לצקת בפינות התבנית מים רותחים - עד לגובה 1/4 מהתבנית,
את המים חשוב לצקת רק בפינות התבנית -ולא מעל הפרגיות.
ומיד לכסות את התבנית בניר -כסף.
ומכניסים לתנור לשעה ועשרים דקות בדיוק ,ומכבים את התנור,
את רוב המים שנאגרו בתבנית, לשפוך בזהירות לכלי אחר.
ויש לכם פרגיות אפויות ועסיסיות עם ירקות בטעם נפלא.

אפשר לבשל בסיר נפרד שעועית-ירוקה כתוספת לפרגיות .
או סלט ירקות טרי.
כמה שזה פשוט להכנה - וכול כך טעים.
 

אבו זקן

New member
במקום בטטה אפשר לנסות קולרבי

בקולרבי יש מעט מאד פחמימות וערך גליקמי נמוך
&nbsp
אם לא אשכח אדווח בשבוע הבא מה יוצא מזה
 

אבו זקן

New member
ניסיתי

הקולרבי לא כל-כך מתאים שם (במרק הוא תחליף לא רע לתפו"א אבל בתבשיל הזה הוא לא מאבד את המתקתקות שלו, וזה לא לטעמי) . בפעם הבאה אנסה פטריות ואולי בכלל ירקות שונים שאני אובל כמו כרובית וקישואים.
&nbsp
אגב, ניקוי התבנית הוא די סיוט.
 

שרון א77

New member
בקשר לכרובית :

בתנור קשה לרכך את הכרובית ולכן דרוש בישול חלקי בסיר -מים רותחים ועם כף מלח.
ולאחר מכן להעביר לתבנית.(חשוב להשגיח כמה דקות שלא תתרכך יתר על המידה.)
&nbsp
אמנם לא ניסיתי לאפות כרובית ביחד עם הפרגיות ,אבל, בכול מקרה ,
תמיד יש לבשל את הכרובית בסיר מים רותחים-שתהיה מבושלת חלקית,לפני שאופים אותה.
בד"כ,אני מפרקת לפרחים את הכרובית החצי מבושלת ,
ולאחר הברשתם בתערובת של שמן,מלח, מעט כרכום ,ופפריקה -מתוקה,
מניחה את פרחי-הכרובית בתבנית חד פעמית עם ניר- אפיה, ולתנור מחומם 180 מעלות, זמן אפיה - 30 -40 דקות.(או עד להזהבה יפה מ-2 הצדדים.)
פשוט להכנה ומאוד טעים.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

Eli R

New member
אין כל בעיה לאפות כרובית ללא בישול מוקדם

זה דורש זמן 'אפייה' ארוך יותר.
&nbsp
בחלוקת כרובית שלמה לפרחים, ניתן לצלות אותה בתנור למשך כ-50 דקות על 180-190 מ"צ ולקבל פרחי כרובית אכילים וטעימים.
סוג של 'אל-דנטה', לא ירק מכובס...
&nbsp
אלי
 

שרון א77

New member
ניסיתי ללא בישול: באפייה יצא קשה לאכילה:

זה היה בישול ממושך ומייגע ובסוף גם נותר במרקם קשה ולא נעים לנגיסה.
לעומת הבישול החלקי שמרכך את הכרובית ולאחר האפייה המרקם יוצא מעודן וטעים .
בכול מקרה, כול אחד וטעמו .
&nbsp
&nbsp
 

Eli R

New member
נסה אפייה בכלי חרס מזוגגים ('קרמיקה')

או לחילופין, הנחה של נייר אפייה המותאם לטמפ' בין התבנית למזון.
&nbsp
קל יותר לניקיון.
&nbsp
אלי
 

שרון א77

New member
עוד אופצייה טעימה לפרגיות מעולות והפעם במחבת פסים:

היום הכנתי נתחי פרגיות במחבת פסים ויצא מעולה:
קניתי נתחי -פרגיות טריים,שאותם הנחתי במחבת-פסים עם 4 כפות שמן,ועם
2 בצלים גדולים פרוסים לפרוסות שהונחו על חצי מהמחבת,
בחצי הפנוי הנחתי את נתחי -הפרגיות ל 4 דקות טיגון מכול צד, עד הזהיבו מעט,
ואז הנחתי אותם מעל שכבת הבצל שבינתיים התרככה מעט.
&nbsp
בקערית קטנה ערבבתי 2 כפות שמן עם התבלינים הבאים:
כף פפריקה מתוקה ,
מעט פפריקה חריפה,
כפית גדושה חוואייג למרק,
כפית מלח ,
1/4 כפית כורכום
2 שיני שום כתושות.
כוס וחצי מים רותחים
ערבבתי הכול ביחד היטב ,
יצקתי את המים עם התבלינים מעל הפרגיות.
וזו למעשה רוב ההכנה ,שהייתה ממש מהירה.
&nbsp
לבסוף,כיסיתי את המחבת בנייר -כסף, ומעליו הנחתי מכסה ,
והנמחתי ללהבה נמוכה כ- 20 דקות ,והפכתי לצד השני עד לריכוך.
יצאו מנות עסיסיות וטעימות.
במקביל, הכנתי תוספת ברוקלי בתנור.(מוברש במעט שמן ,פפריקה, ומלח.)
והכנתי גם סלט חסה ,גמבה ,מלפפונים ,שמיר,ועגבניות שרי.
כעת מתבשל לו על הגז סיר מרק -ירקות שיהיה לארוחת הערב.
&nbsp
אגב,
משך הזמן לריכוך הפרגיות שונה ,והכול בהתאם לגודל הנתחים ולעוצמת הלהבה,
חשוב לבשל על להבה קטנה ומדי פעם לבדוק במזלג את דרגת הריכוך,ולהוציאם בזמן.
&nbsp
מיידע כללי:
פרגיות זהו אותו השלב של התפתחות מהאפרוח לעוף צעיר .
וזהו שמם של העופות הצעירים במשק החקלאי.
משום מה נתחי-הפרגיות שמוכרים לנו כיום,הם למעשה שוקי-עוף ללא העצם,
זהו חלק עסיסי וגם יותר יקר מנתחים אחרים של העוף, אשר בטעות נקראים פרגיות.
.
 
למעלה