המלצה לקציצות כרישה :

ויוי 25

Well-known member
הכנתי קציצות כרישה ,ללא קמח :
השתמשתי ב- 3 כפות שקדים טחונים ו-3 כפות שיבולת- שועל, במקום קמח.
תחילה את פרוסות הכרישה לבשל במים רותחים כרבע שעה עד לריכוך,
ולאחר מכן לסנן במסננת ,ולאחר שיצטננו מעט , לסחוט היטב מהנוזלים,
ולהעביר לקערה.
להוסיף :
2 ביצים,
5 כפות שקדים טחונים
3 כפות שיבולת- שועל,
בצל בינוני קצוץ דק, (אפשר טרי או לטגן את הבצל במעט שמן -עד שקיפות .)
מלח ,פלפל, ומעט פפריקה מתוקה.
מערבבים היטב והתערובת מוכנה.
יוצרים קציצות ואופים בתבנית עם ניר- אפיה מוברש במעט שמן ,
זמן אפיה כ-20 דקות , חום התנור 180 מעלות .
ויש קציצות כרישה טעימות ללא קמח.
(בדרך כלל אני מוסיפה לכרישה בטטה קטנה מבושלת ומעוכה - לקבלת קציצות יציבות,והפעם ויתרתי על הבטטה כי רציתי לחסוך בפחמימות .)
קציצות הכרישה יוצאות יציבות בזכות 5 כפות השקדים הטחוניםו- 3 כפות שיבולת -השועל שבתערובת.

הפעם לאחר שיצאו הקציצות מהתנור,טפטפתי עליהם כמה טיפות קטנות מיץ -לימון טרי,שהוסיפו להם
ריח לימוני נעים, וגם טיפה אחת של ממתיק על כול קציצה- לאיזון הטעמים..
לבסוף פיזרתי מעל הקציצות המוכנות חופן - שקדים טחונים דק -שנראו כמו פתיתי -שלג והוסיפו מרקם מעודן לקציצות.
הקציצות הועברו ערב מראש לכלי -איחסון סגור במקרר (אותם מחממים כמה דקות לפני הארוחה. )
נותר לי רק להכין דגים ,וגם בשר-כתף בקר ולצידם קערית קטנה חילבה מושרית מסוננת ומתובלת בלימון מלח ושום -כתוש,יש אומרים שהחילבה מועילה לאיזון סוכרת,עוד מתקופת הרמב"ם הרופא הדגול.
ובנוסף כמה סוגי סלטי -ירקות וכמובן את כל סמלי- החג ,אשר נטעם במשורה כמובן - לשמירת-
-רמת סוכר תקינה.
מאחלת לכולם שנה -טובה ומבורכת !
וחג -שמח לכולם!
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה