המלצה - מרק עגבניות ארומטי

אתמול התחשק לי איזה מרק חדש והבוקר הפשלתי שרוולים ואלתרתי מרק עגבניות ארומטי ממש טעים, שמתאים במיוחד לשתייה.

3-4 כפות שמן (אני אוהבת שמן זית)
1 פלפל אדום/צהוב/כתום
2 בצלים בינוניים
2 גזרים בינוניים
2 גבעולי סלרי עם העלים
2 שיני שום
כף שטוחה אבקת מרק עוף או כפית שטוחה מלח
בקבוק עגבניות מרוסקות דק/מחית עגבניות משומרת (passata).*
מים.

מקלפים וקוצצים די דק (לא מרסקים!!) את כל הירקות (אפשר במאסטר סלייסר או בפולסים במעבד מזון). שמים בסיר את השמן ועליו את הירקות. מטגנים כמה דקות תוך בחישה מזדמנת. זורים את אבקת המרק (או המלח), מערבבים, מוסיפים את מחית העגבניות, ממלאים את הבקבוק במים, מנערים קצת כדי למהול במים את שארית המחית ומוסיפים לסיר. ממלאים עוד חצי בקבוק במים וחוזרים על הפעולה. מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים כ- 50 דקות. קצת לפני סוף הבישול טועמים ומתקנים טעמים אם צריך. לפעמים צריך להמתיק טיפה, במקרה שהעגבניות חמוצות מדי.
*במקרה שאין פסטה, אפשר להשתמש ב- 250 גרם רסק עגבניות 22, בתוספת ליטר ועוד טיפה, מים. גם זה טעים, אם כי עדיף לטעמי להשתמש בפסטה.
 
אוףףףףףף איך מוחקים? לא ראיתי שזה פורסם וניסיתי שוב ואז גיליתי שזה התפרסם פעמיים. מתהוללת את כאן? מחקי בבקשה. תודה רבה.
 
למעלה