פלפלים ממולאים בצבעים שונים
המצרכים:
10
פלפלים בצבעים שונים
המצרכים למילוי:
3 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
4 שיני שום כתוש
350 גרם בשר בקר טחון
1.5 כוס אורז
כוס עגבניות טריות מרוסקות (ללא קליפה)
חופן פטרוזיליה
חופן שמיר
מלח ופלפל
שמן לטיגון
.
המצרכים לרוטב:
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
2 כוסות מים
כף סוכר
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הפלפלים, חותכים את הראשים ומנקים מגרעינים.
מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן עד שמתחיל להזהיב.
מוסיפים לטיגון קצר את השום.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שמתחיל להשחים.
מוסיפים את האורז, את רסק העגבניות הטריות, פטרוזיליה, שמיר ותיבול לפי הטעם.
מערבבים ומוסיפים כוס מים רותחים.
מורידים מהאש כשהאורז מבושל למחצה (עד שהמים מתאדים)
ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז והבשר (כ-2/3 מגובה הפלפל).
מסדרים בסיר גדול.
אופן הכנת הרוטב:
מערבבים בקערה 2 רסק עגבניות, מלח, פלפל, כף סוכר ו-2 כוסות מים.
שופכים את הרוטב לתוך הסיר עד לגובה של ¾ מהפלפלים.
מבשלים כ-45 דקות בסיר סגור.
במהלך הבישול כדאי לטפטף מדי פעם מעט מהרוטב על הפלפלים, כדי שהמלית לא תתייבש.
אופציה 2 למילוי: (רותי קינן)
2 כוסות עדשים מבושלות (כ-200 גרם עדשים יבשות או כ-500 גרם מוקפאות, מבושלות)
1/2 כוס אורז (פרסי או הודי)
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1 כפית בהרט או חוואייג` לקפה
קורט פלפל שחור
קורט פפריקה חריפה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
50 גרם צנוברים או שקדים משובבים, קלויים קלות
אופציה 3 למילוי:
כוס אורז
16 שזיפים מיובשים בלי מגולענים
16 משמשים מיובשים
חופן אגוזי מלך
1 כפית קינמון
2 כפיות כורכום
3 כפות סילאן
מים
מלח
פלפל