הצעות לאוכל לפסח

רב1

New member
הצעות לאוכל לפסח

אשמח לקבל רעיונות ומתכונים לאוכל לפסח (ללא קטניות).
אי אפשר כל הזמן רק מצות ותפוחי אדמה....

תודה!!!
 

רב1

New member
ועוד...

אם אפשר בבקשה גם מתכונים לצמחוני....
ושוב תודה!
 

daimond1

New member
עוד הצעות

פלפלים מתוקים במילוי גבינות בתנור
תפו"א בתנור מוקרם עם רוטב שמנת ופטריות / פלפל קלוי.
תפו"א עם תוספות
 
פלפלים ממולאים בצבעים שונים


המצרכים:
10 פלפלים בצבעים שונים

המצרכים למילוי:
3 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
4 שיני שום כתוש
350 גרם בשר בקר טחון
1.5 כוס אורז
כוס עגבניות טריות מרוסקות (ללא קליפה)
חופן פטרוזיליה
חופן שמיר
מלח ופלפל
שמן לטיגון
.
המצרכים לרוטב:
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
2 כוסות מים
כף סוכר
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הפלפלים, חותכים את הראשים ומנקים מגרעינים.
מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן עד שמתחיל להזהיב.
מוסיפים לטיגון קצר את השום.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שמתחיל להשחים.
מוסיפים את האורז, את רסק העגבניות הטריות, פטרוזיליה, שמיר ותיבול לפי הטעם.
מערבבים ומוסיפים כוס מים רותחים.
מורידים מהאש כשהאורז מבושל למחצה (עד שהמים מתאדים)
ממלאים את הפלפלים בתערובת האורז והבשר (כ-2/3 מגובה הפלפל).
מסדרים בסיר גדול.

אופן הכנת הרוטב:
מערבבים בקערה 2 רסק עגבניות, מלח, פלפל, כף סוכר ו-2 כוסות מים.
שופכים את הרוטב לתוך הסיר עד לגובה של ¾ מהפלפלים.
מבשלים כ-45 דקות בסיר סגור.
במהלך הבישול כדאי לטפטף מדי פעם מעט מהרוטב על הפלפלים, כדי שהמלית לא תתייבש.

אופציה 2 למילוי: (רותי קינן)

2 כוסות עדשים מבושלות (כ-200 גרם עדשים יבשות או כ-500 גרם מוקפאות, מבושלות)

1/2 כוס אורז (פרסי או הודי)

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

1 כפית בהרט או חוואייג` לקפה

קורט פלפל שחור

קורט פפריקה חריפה

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

50 גרם צנוברים או שקדים משובבים, קלויים קלות

אופציה 3 למילוי:

כוס אורז

16 שזיפים מיובשים בלי מגולענים

16 משמשים מיובשים

חופן אגוזי מלך

1 כפית קינמון

2 כפיות כורכום

3 כפות סילאן

מים

מלח

פלפל
 
מתכונים שונים לימי החג


מתכונים מגוונים

עוף ותפו"א צלויים בשקית קוקי פשוט וקל להכנה.
התיבול הוא:
תבלין לעוף, מלח, פלפל, פפריקה, שמן זית, בצל ושום.
ניתן להוסיף גם כמון או קארי (לאוהבי התבלינים)
בתיאבון
 
צ`ילי קון קרנה


מנה מדהימה של צחי בוקששתר לסופ"ש הקרוב. המלצתי היא לאכול אותה עם אורז לבן מבושל. פשוט מעדן
רכיבים:
1/2 כוס שמן
1 קילו בצל לבן קצוץ
1/3 כוס שום קצוץ דק (כ-10 שיניים)
6 פלפלים חריפים ירוקים וטריים, פרוסים
2 כפות עלי טימין
1 קילו בשר בקר טחון
5 פלפלי צ`יפוטלה קצוצים דק (לחילופין פלפל אדום חריף)
קילו (לפני השרייה) שעועית אדומה, מושרית בהרבה מים ל-24 שעות
1/2 קילו עגבניות, חתוכות לקוביות
קופסת 400 מ"ל של עגבניות מרוסקות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
1 כף פפריקה מרוקאית גרוסה
3 כוסות מרק עוף צח
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר נירוסטה רחב על אש גבוהה. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.
מוסיפים שום, פלפל חריף וטימין. מטגנים כ-3 דקות, תוך כדי ערבוב. מקפידים לשים לב שהשום לא ייחרך.
מוסיפים את הבשר ומטגנים עד השחמה, תוך כדי כך שמפוררים אותו בעזרת מזלג.
מוסיפים את הצ`יפוטלה (או הצ`ילי האדום), השעועית, העגבניות הטריות ומשומרות, הכוסברה והפטרוזיליה, הפפריקה והמרק הצח. מרתיחים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעתיים. מערבבים מדי פעם, ומוסיפים את המלח רק בחצי השעה האחרונה של הבישול (אחרת, השעועית לא תתרכך).

בתאבון
 
מנה נפלאה וטבעונית


נודלס אורז ברוטב אסיאתי, מתכון קל להכנה, משך בישול קצר, טעים ובריא
* ניתן לשחק עם הכמויות של רכיבים מסוימים, זהו לא מתכון "נוקשה" ובהחלט ניתן להתאימו כול אחת כראות עיניה וטעמה. ניתן לחזק את טעם השום ולהפחית את טעם הפרוזיליה, כמו כן לגבי רוטב הויניגרט-בלסמי, לחלקנו הוא דומיננטי מידי ולחלקנו פחות.
* למי שמעדיפה את הטופו קריספי, יש לטגנו במעט מאוד שמן זית במחבת נפרדת ולהוסיפו לרוטב.
רכיבים:
2 בצלים ירוקים
2 בצלים לבנים
3-4 שיני שום
גמבה אדומה
6 פטריות שמפניון טריות
זוקיני גדול
1/2 "בלוק" של טופו לבן רגיל (לא מעושן)
כוס פטרוזיליה חתוכה
מלח/ פלפל שחור/ פלפל לבן
1 כף רוטב ויניגרט בלסמי

1 חבילה נודלס אורז עבה

אופן ההכנה:
קוצצים את הבצלים והשום ומטגנים קלות בשמן זית. מוסיפים את הפטריות והגמבה שחתכנו לקוביות. את הזוקיני נגרד במגרדת (חיתוכו לרצועות גדולות). את הטופו נחתוך לקוביות ונוסיף אותן פנימה ביחד עם הפטרוזיליה. נוסיף את הויניגרט -בלסמי ואת התבלינים. בסיר נפרד נכין את הנודלס לפי הוראות ההכנה (ממליצה להמליח את המים עם מלח גס).
בתיאבון
 
ניתן ל"וותר" על האורז והקטניות האחרות

כמובן שהטעם יהיה קצת שונה אך עדיין טעים

ניתן להוסיף פטריות חתוכות, פתיתים כשרים, אטריות אורז, קוביות בטטה או תפו"א להעשרת הטעם.
 

daimond1

New member
כמה רעיונות

שקשוקה עם חצילים מטוגנים וגבינה צפתית/בולגרית.

יש לך עוף בגריל, משהו שנשאר מליל הסדר? אם לא תעשה עוף מכובס, תטגן במעט שמן עם ירקות שונים חתוכים קטן או מגוררים (קישוא, פלפל, בצל) ותיבול: מלח, פלפל. אם אתה אוכל אורז - תוסיף אורז קר.

דג סלומון או אחר בתנור (יש במגה בו מבצע על דג סלומון קפוא).

סלט ירקות גדול וטעים עם הרבה תוספות: חציל מטוגן, גבינות שונות, טונה, ביצה קשה, פטריות חמות.

קציצות טונה / ירק עם גבינה או בלי, הולך טוב עם סלט, מתאים לארוחת ערב / בוקר. אם אתם אוכלים לחמניות כשרות או מכינים אפשר לעשות כריכים.
 

daimond1

New member
** הכוונה ל"את", כתבתי בלשון זכר....

יעזור אם יהיה כיוון למה שאתם אוכלים / אוהבים.
אפשר להכין פשטידות / מאפינס עם קמח תופח כשר של אוסם.
 

חנהפ

Active member
סלט ירקות יש בכל ארוחה

ובנוסף סלטי ירקות אחרים

כרובית מבושלת במי מלח או ברוקולי
קישואים ובטטה בתנור
קישואים מוקפצים על המחבת
כרוב פרוס דק מאודה עם יין לבן יבש
 

חנהפ

Active member
פלפלים ממולאים ללא קטניות

מוסיפים לעיסת הבשר הרבה ירקות קצוצים
בצל מטוגן+גזר+קישואים. תפו"א מגורר דק

פטריות ממולאות עם רגל הפטריה קצוצה +בצל+שום+עשבי תיבול

פטריות מטוגנות ומקושקשות עם ביצים טרופות

שקשוקה
 
לביבות ירק כשרות

טעים מאוד וקל להכנה. הכנתי מקישואים וגזר אבל אפשר מכל מה שיש במקרר: תפוח אדמה, בטטה, דלעת או כל ירק אחר שאפשר לגרד.
קישור למתכון
 
לחמניות טעימות, מריחות למרחקים, וסופר קלות

להכנה.

וידוי: מאוד פחדתי להכין אותם. מעולם לא אפיתי לחמניות כשרות לפסח, תמיד קניתי. אבל כשראיתי בסופר את המחיר המזעזע 20 שקל ל-4 לחמניות מסכנות מצ'וקמקות, שלא מגרות בכלל את העין, החלטתי שאני חייבת לנסות, ותשמעו.........
הפתעת ההפתעות!! זה טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם

קל מאוד להכנה, אין שמרים, לשתי הכל ביד צ'יק צ'ק לא צריך מעבד מזון או מיקסר.
קישור למתכון, תהנו!
 
סלט ירקות סיני טוב לכל ימות השנה

עם פסח, בלי פסח - תמיד זה טוב, מתאים להגשה לצד כל ארוחה עיקרית או ככה סתם לנישנוש עם הלחמניה שלי מלמעלה

כרגיל, סופר קל להכנה, כי זה העיקרון שאני דוגלת לפיו - מה שקל אני מכינה.
קישור למתכון שלי
 
למעלה