בהמלצת רופא העובד על פי שיטת
הרפואה ההודית העתיקה, איור ודה, עברתי למזון ראשוני בלבד. שום דבר תעשייתי. בישול טרי בכל יום. צמחוני. וגם המזון הביתי מוכן בדרך הקצרה והפשוטה ביותר. כלומר, שימוש בגרעינים עצמם ולא בתוצרים שלהם. ועוד. במקום להתבסס על חיטה , ועוד חיטה, כמקובל במזון של כלל הציבור, המקרר שלי מלא בכמויות קטנות של דגנים וקטניות שונים . סוגים שונים של אורז, סוגים שונים של חיטה , שעורה, שבולת שועל, כוסמת וקינואה. כן יש עוד דגנים, אבל מהם יש לי בבית רק קמח דוחן המשמש להכנת סחלב לפעמים. מבין הקטניות, שימושיות יותר הקטנות. עדשים קטנים בצבעים שונים, אפונה, חומוס קטנטן שקונים בחנויות הודיות ואתיופיות. תיבול רק בתבלינים טבעיים שמורים במקפיא, חלקם טחונים במטחנת קפה ביתית קטנה. כאשר תבלינים מסוימים מומלצים לי יותר מאחרים, בשל השפעתם הטובה עלי באופן אישי. וכמובן : שפע פירות וירקות כלולים בתפריט. אגוזים למינהם. שקדים. טחינה מלאה. זרעי פשתן טחונים טריים ומוקפאים ימים ספורים בלבד, לאומגה 3. מעט מאד מלח. מיץ לימון. כמעט ללא שימוש בסוכר. את המתיקות מקבלים מפירות יבשים,ומעט דבש לא מחומם. שמן זית כתית מעולה, וגהי - חמה מזוככת בבית. וגם שמן קוקוס אותו אוהבת דווקא הרפואה הסינית , הרואה בו מרפא לשפעת. מבין הירקות יש מעדפים יותר או פחות, בהתאם לאישיות. כנ"ל בפירות.