הרגלי תזונה

הרגלי תזונה../images/Emo209.gif

החלטנו במשפחה שיש מקום לשינוי בהרגלי האכילה שלנו . אני מחפשת מאגר מתכונים לבישול בריא ונכון - או מתכונים שלכן שאתן נוהגות להכין. לא מדובר על שינוי קיצוני אלא על פיתוח מודעות והרגלים טובים. תודה
 
האם את יכולה לתת קו כללי של

מה שנהוג היה עד היום בביתך? כדי לדעת מה נתון לשינוי?
 
אז ככה -

לא הקפדנו על איזון בין אבות המזון, לא הקפדנו על כמות מספקת של אבות המזון, לא היו חטיפים וממתקים אבל היה קמח לבן, סוכר לבן,טיגונים, לא היה אוכל קפוא מוכן (שניצלים , קציצות וכדומה)אלא טרי מידי יום, אבל יש קפה וקולה (לילדים מותר רק בסופ"ש שתיה ממותקת, אנחנו לא שותים לידם קולה אלא רק בערב)יש שוקלוד למריחה פעמיים בשבוע בסנדביץ לבית ספר, הזאטוט אוהב ואוכל פירות , הבכורה אוכלת ירקות, בעלי ואני ממש לא מקפידים על צריכה מספקת של פירות וירקות. בקיצור - יש מקום לשינוי נכון?
תודה.
 
באופן כללי אין הרבה מיותרים

הייתי מכניסה קבוע סלט צהריים וסלט ערב כך תמיד יש אצלי! אני מכינה סלט כרוב למשל ליומיים הוא סופג טעמים מעבירה כמות לקערת הגשה ואז חותכת על זה גמבה, בצל, עגבניות מלפפונים ויש סלט כך בצהריים ובערב כנ"ל עם חסה. אני גם מבשלת חומוס לבד ומגישה כגרגירים או מרק ממעטת טיגון. ממש מזערי
גם אני משתמשת (מעט) בקמח הרבה אורז. תפוחי אדמה, מקרונים. קולה באמת מעט אם בכלל מים או לימונדה שאני מכינה תמיד ירקוות מבושלים שעועית ירוקה, קישואים, חצילים תלוי מה יש אבל תמיד מאדה. מרק עם המון עוף או גרונות ואוכלים גם את העוף מהמרק אני אהבת מאוד לילדים אני עושה בגריל או צלי. קפה לא מוותרת 2-3 ביום לא יותר. לא מכניסה פיתות רק לחם שחור שיפון מלא וחלה בשבת. אחפש לך מתכונים יום נפלא
 

b o t t e n

New member
תחליפי סוכר לבן בסוכר קנים.

פירות - תוסיפי ליוגורט של המוזלי בוקר. חשוה חהקפיד על בשר אדום ודגים.
 

אנילה1

New member
בגדול אתם אוכלים בסדר

במקום לטגן אפשר לשים בגריל, או לטגן במחבת טפלון עם תרסיס שמן. במקום קולה מים. במקום קפה תה צמחים. במקום קמח לבן להשתמש בקמח מלא. לאכול בכל ארוחה סלט קטן. כדאי ללמוד לאפות עוגות עם שמן, קמח מלא וסוכר חום. יש מתכונים באינטרנט. מה עם מוצרי חלב, ביצים, דגים ובשר? לא הזכרת אותם. מה שתיארת נשמע קצת כמו אוכל לטיבעונים. בעיקרון, לא נורא מידי פעם "להתפרע" עם אוכל "סינטטי מטוגן", אם אוכלים רוב הזמן בריא, זה לא מזיק.
 
דגים לא

השאר היה לי ברור מאליו - אוכלים ביצים, גבינות, עוף בעיקר, עוגות זה פחות מושך אותנו כי אנחנו לא אוכלים גם ככה עוגות כמעט. רציתי יותר מתכונים למנות עיקריות, תוספות וסלטים. תודה.
 
באופן כללי

יש צורך רק לשנות את החשיבה ואת כל המתכונים יש ברשת גם לא צריך ממש מתכונים לוותר על אוכל שמן או מטוגן - לא לגמרי כי אז זה חסר קמח מלא - אפשר שיהיה עיקרי - ושוב לא חושבת שאפשר להימנע לגמריי שתיה ממותקת - אנחנו שנים שותים רק לימונדה בייתית מוגז רק בארועים מיוחדים לעדיף תנור על טיגון בארוכה עיקרית חשבו לאכול מנת בשר/עוף/דג + פחמימה + ירקות סוכר -- בכמויות ששוטים זה באמת לא משמעותי אבל אם מפריע יש "סוכר קנים" שהוא הרבה יותר טוב ומתאים אפילו לחולי סוכר
 
אין לי ממש מתכונים, אבל מאז שאני משלבת ירקות

לאורך היום ולפחות פרי אחד ביום-המצב הבריאותי שלי השתפר. בזכות הסייעות שלי בגן אני אוכלת סלט בכל ארוחת צהריים, ואחת הסייעות המחליפות אצלי תמיד מתעקשת איתי כי היא מכירה אותי, שאוכל תפוח או תפוז או קלמנטינה-אז יש מי שדואג לי
.
 

צימעס

New member
טריק, רעיון, וקישור

לפעמים, כולנו מאוד רעבים, ולוקח איזה זמן עד שנהיית ארוחה (גם אם זה 10 דקות חימום, או רבע שעה לבשל פסטה כולל הרוטב). לזמן ההמתנה הזה, אני חותכת ירקות על צלחת - מקלות מלפפון וגזר, עיגולי פלפל, פלחי עגבניה, או אפילו פרוסות כרוב או עלי חסה. מגישה את הצלחת לשולחן האוכל, או אפילו למקום בו הילדים משחקים (אין לזה הרבה פוטנציאל-לכלוך), והילדים מנשנשים. משהו אחר שאיכשהו עובד לא רע - לפעמים אוכלים משהו שהוא קלאסי עם לחם/תוספת פחמימתית - גבינה, חומוס, טחינה, קציצות, שניצלים. אני מגישה עלי חסה שלמים, מורחת, מניחה , עוטפת. הילדים מעתיקים ממני. ככה, אפילו שיש על השולחן התוספת הפחמימתית, פחות ממנה נאכל. (אישית, יכולה לשבוע מארוחה כזו בלי בעיה) לסיום, מדור המתכונים של אורי מאיר צ'יזיק: http://www.mayerchissick.com/site/kitchen_2.asp?uri=2
 
ראשית, לא מטגנים!

בקבוק שמן מחזיק אצלי כחצי שנה. יש כ"כ הרבה אפשרויות אחרות... חצילים אני מורחת במיונז דל-שומן מעורבב בשום ותבלינים נוספים, ואופה בתנור. צ'יפס חותכים לחתיכות גדולות יותר (כמו הפוטטוס של מקדונלדס), מערבבים בקערה עם טיפה שמן ומיץ לימון, ואופים בתנור. הבנת את הכיוון? עוד? כל מתכון שיש בו קמח לבן, אני מחליפה חצי מהכמות בקמח מלא. ואני אופה המון - עוגות, פשטידות, לחמים. זה עובד. אין בבית משקאות ממותקים, נקודה. אין חטיפים, חוץ מפופקורן שמכינים כשבאות חברות של הבנות. הולכים לחנות למוצרי טבע, יש שם המון ממרחים לסנדביצ'ים מאד טעימים ויותר בריאים מממרח שוקולד (אצלנו ממרח שוקולד נחשב למעדן של פסח). מנסים להרגיל את הילדים לטעם של דגים... שניצל דגים, סלמון מעושן, נסיכת הנילוס, טונה בקופסאת שימורים. הכל בריא יותר מבשר. הבנות שלי תמיד העדיפו את השניצל-דג של מקדונלדס, והיו מתעצבנות שאין את זה בארוחת ילדים והם מפספסות את הפרס. זהו - הנה כמה רעיונות להתחלה.
 

רדבק

New member
גם אצלי כל המטוגנים נעשים בתנור

חצילים, צ'יפס ןבעיקר קציצות בקר מכינה כמות גדולה ביום ה"טיגון" אוכלים כמו קציצות על האש והיתר למקפיא והפשרה לרוטב עגבניות לספגטי (קמח מלא) עם מיטבולס
 
דוקא הספגטי קמח מלא

נחל אצלנו בבית כשלון חרוץ. מתפרק ועם טעם וטקסטורה לא נעימים. חבל.
 

nutmeg

New member
../images/Emo238.gif גגלי "פיליס גלזר"

המתכונים שלה בריאים וטעימים - אבל בגבול הצמחוני-חלבי.
 
עשינו זאת בהצלחה בעלי ואני

אוכלים : ארוחת בוקר - כמו מלך ארוחת צהרים - כמו נסיך ארוחת ערב - כמו עני הפסקנו לאכול דברי מאפה קנויים מהקונדיטוריות :בורקסים עוגיות כל המאכלים שמכילים שומן טראנס . הפסקנו בבית להשתמש במרגרינה ובקמח לבן .עברנו לחמאה שמן זית ,קנולה ורק קמח מלא . אנחנו קוראים בעיון רב את מה שכתוב על כל תוית של מוצר במיוחד מוצרי חלב . לא תאמיני כמה רעלים יש במוצרים ואיזה % נמוך של חומרים בריאים . אוכלים בעיקר עוף הודו ללא העור ,לא אוכלים איברים פנימייים כמו לבבות כבדים קורקבנים גרונות אנחנו אוכלים ירקות בכל ארוחהטריים או מבושלים .דגנים קיטניות עדשים פירות וכד' יש לי הרבה חומר לתת לך תכתבי לי את המייל שלך ואשלח לך .
 
בהמלצת רופא העובד על פי שיטת

הרפואה ההודית העתיקה, איור ודה, עברתי למזון ראשוני בלבד. שום דבר תעשייתי. בישול טרי בכל יום. צמחוני. וגם המזון הביתי מוכן בדרך הקצרה והפשוטה ביותר. כלומר, שימוש בגרעינים עצמם ולא בתוצרים שלהם. ועוד. במקום להתבסס על חיטה , ועוד חיטה, כמקובל במזון של כלל הציבור, המקרר שלי מלא בכמויות קטנות של דגנים וקטניות שונים . סוגים שונים של אורז, סוגים שונים של חיטה , שעורה, שבולת שועל, כוסמת וקינואה. כן יש עוד דגנים, אבל מהם יש לי בבית רק קמח דוחן המשמש להכנת סחלב לפעמים. מבין הקטניות, שימושיות יותר הקטנות. עדשים קטנים בצבעים שונים, אפונה, חומוס קטנטן שקונים בחנויות הודיות ואתיופיות. תיבול רק בתבלינים טבעיים שמורים במקפיא, חלקם טחונים במטחנת קפה ביתית קטנה. כאשר תבלינים מסוימים מומלצים לי יותר מאחרים, בשל השפעתם הטובה עלי באופן אישי. וכמובן : שפע פירות וירקות כלולים בתפריט. אגוזים למינהם. שקדים. טחינה מלאה. זרעי פשתן טחונים טריים ומוקפאים ימים ספורים בלבד, לאומגה 3. מעט מאד מלח. מיץ לימון. כמעט ללא שימוש בסוכר. את המתיקות מקבלים מפירות יבשים,ומעט דבש לא מחומם. שמן זית כתית מעולה, וגהי - חמה מזוככת בבית. וגם שמן קוקוס אותו אוהבת דווקא הרפואה הסינית , הרואה בו מרפא לשפעת. מבין הירקות יש מעדפים יותר או פחות, בהתאם לאישיות. כנ"ל בפירות.
 
למעלה