התבאסות קשה מהספר "פשוט טעים - תבשילים"

nitzanitt

New member
אני כבר בתיכון


חח
הייתה לי מורה וירטואלית מעולה שקידמה אותי צ'יק צ'ק והקפיצה כיתות בכך שזרקה למים עם צרור עצות וכיווני מחשבה מפתחי חשיבה והבנה עצמאיים


ממש לא קניתי אותו בשבילי אלא בשביל בן זוגי שמתחיל עכשיו ללמוד ללכת...
והאמת שהוא תלמיד לא רע בכלל אבל באמת חסרים לו המון יסודות, ויש הרבה דברים שהוא לא מבין ומלחיצים אותו. כל מיני מושגי יסוד, של איך וכמה.
הבעיה היא שכשאני "מתערבת" לו הוא מתעצבן עליי. אומר שאני אומרת דברים מובנים מעליהם.
 

nitzanitt

New member
התבאסות קשה מהספר "פשוט טעים - תבשילים"

של אביגיל מייזליש.
בן זוגי היקר התחיל, לשמחת כולם, לבשל. כנראה היה צריך שיוולד לו ילד כדי שיתחיל להיכנס לעניינים ;)
היה לי ספר להחליף וזמן קצר עם עולל על הידיים בסטימצקי, וזכרתי שכתבתן פה ושם טובות עליה ועל מתכוניה. הצצה בתוכן העניינים הראתה שהוא ישמח לנסות את מרבית התבשילים שמופיעים בספר, וככה "על עיוור" ובלי עיון מעמיק יותר מידי בחרתי את הספר.
הכוונה הייתה שיהיה לו מקור מהיר למתכונים אמינים בלי לחרוש יותר מדי את הרשת כשעוד אין לו מספיק כלים ונסיון לבחור את המתכונים הטובים מההיצע הרב ברשת, ולמנוע ככל האפשר נפילות בשל בחירה לא מספיק מושכלת של מתכון.

הוא אכן התלהב מאד מרשימת המתכונים אבל לצערי ככל שהעמקתי בקריאתו אני, ולאחר שהוא ניסה כמה מתכונים ממנו - האכזבה רבה.
טעויות הגהה רבות, כבר על העמודים הראשונים כולל הבטחה למתכון ל"חסר תמונה" בעמוד 125 (שארית שנשארה מאחת ההגהות על הספר אני מניחה, אבל אם בתוכן העניינים יש כזו טעות מה זה אומר על יתר רצינות ההגהה של הספר?).
מרכיבים שלא מופיעים ברשימת החומרים אבל מופיעים במתכון עצמו, חוסר התאמה בין התמונה למתכון (תבשיל אורז מלא וירקות ירוקים - בתמונה יש ברוקולי ופולים, במתכון אין כל זכר לפול אבל כן יש קישוא), וגם המתכונים עצמם
חזה עוף עם סויה ופטריות - אפילו הבשלן הצעיר בן החצי שנה אמר מיד כשטעם - "לפחות שתי כפות סויה פחות". אתמול הוא ניסה להכין לביבות פולנטה - לא מספיק נוזלים, העיסה לא התגבשה ואי אפשר היה לטגן אותה, "רוטב העגבניות" היה בסך הכל עגבניות מרוסקות כמו למלוואח עם שום.
מבאס ממש. גם החומרים וגם העובדה שהוא בנה על זה כעל ארוחת ערב לפני שהוא יוצא לעבודה...
ובעיקר הידיעה שאי אפשר לסמוך על המתכונים הנוספים שינוסו.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מצטערת לשמוע! לי היה נסיון מוצלח עם כמה

ספרים ישנים יותר שלה: מאכלים חלביים, טעם של פסח ואמא שלי נסתה הרבה מתכונים שלה מהספר המתרכז בשבת וגם המליצה.
ואוהבת אותה עוד מימיה ב"על השולחן", כשעוד הייתה אביגיל ביסר.
אולי תכתבי להוצאת הספרים?
 

shira1960

Active member
לצערי אני לא מתפלאת לשמוע-

היה לי קשר עם ההוצאה לאור שלהם לעבודה על אחד הספרים שלה, ואני לא רוצה להכנס יותר מדי לפרטים אבל אני לא מתפלאת לשמוע על אי דיוקים ובעיות בהגהה (ובכלל אישית לא התלהבתי מהמתכונים שלה, הם נורא נורא מיושנים וכבדים, אבל זה סתם דיעה אישית).
 

nitzanitt

New member
תכלס ההרגשה היא שסתם כתבו מתכון בלי

לנסות אותו בכלל.
מתבאסת ממש על הרכישה
 
למעלה