התייעצות

התייעצות

הבת שלי נוהגת לישון צהריים בממוצע במשך שעתיים-שלוש. חברה אמרה לי לא לתת לה מנה בשרית כשהיא קמה מהשינה (בדר"כ אני מחכה 15-20 דקות) כי זה "כבד" לקיבה, אלא לתת לה פירות או ביסקוויט לשבור את הרעב ואח"כ לתת לה את המנה הבשרית. אשנח לשמוע את דעתכן - האם כדאי לעשות זאת או לתת לה את המנה הבשרית והפחמימה כפי שנתתי עד היום ? שאלות נוספות - 1. ראיתי בסופרמרקט שמוכרים פסטרמה הודו. כדאי או שתעשייתי מדיי ? 2. בזמן האחרון היא לא מעוניינת לאכול ביצה (ניסיתי רק את החלמון כביצה קשה וגם מקושקשת עם/ בלי חלבון). אם אני מכינה קציצה או כל דבר אחר המכיל ביצה, האם מבחינת ערכים תזונתיים היא מקבלת הכל כאילו אכלה ביצה ? כנ"ל לגבי הירקות, הלחם שבקציצות בשר שאני מכינה ?
 
וגם שאלת מים

אני נותנת לה לשתות מים מינרליים אבל הבנתי שזה פחות מומלץ. האומנם ? הבנתי שאפשר לקנות טיפות בבית מרקחת להוסיף למים ... מישהי שמעה על זה ?
 

גילור

New member
תשובות:

לא משנה באיזו שעה את נותנת את הבשר. אגב, למה לא לתת כארוחת צהריים לפני שנת הצהריים? 1. תעשייתי מדי. לפי השאלות אני מניחה שהילד בת כ-9 חודשים...נכון? לא הייתי נותנת על בסיס קבוע. 2. אם הבנתי את שאלתך נכון, ממילא ביצה אוכלים רק כשהיא מבושלת ולכן אין הבדל אם קיבלה ביצה בתוך קציצות או בתור חביתה למשל. כנ"ל לגבי ירקות מבושלים או לחם. א-ב-ל אני מניחה שהילדה אוכלת קציצה אחת או שתיים בארוחה, מה שאומר שהכמות של הביצה/ירקות בזה היא די מזערית...
 

גילור

New member
ולגבי המים: אומרים שעדיפים מי ברז כי יש בהם

פלואור. לא מאמינה שיש בעיה אמיתית עם מים מינרליים כי בכל העולם שותים אותם, אבל לכי תדעי...
 
למעלה