התלבטות בריסקט (חני שימי לב בבקשה)

מיכל גד עשתה לי חשק להכין ועכשיו קניתי נתח טרי ממש יפה (וזול, במסגרת המבצע של משרד התמת) אבל המתכון נראה לי קצת מורכב מדי.
מצאתי אצלי מתכון מוצלח שהכנתי בהשראת חברתנו שירה ואולי אלך עליו, אבל חיפשתי ולצערי לא מצאתי אצלי, מתכון שהביאה המתהוללת, של
סבתא של החצי, ונדמה לי שהביאה לנו פעם מתכון בריסקט נוסף ששייך למשפחה. אז בבקשה, חני וכל השאר - הבו לי בבקשה את מיטב מתכוני
הבריסקט (חזה בקר) שלכן, ללא מתוקים, ללא שלבים מורכבים מדי, אבל טעים. תודה רבה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מיכל גד עשתה לי חשק להכין ועכשיו קניתי נתח טרי ממש יפה (וזול, במסגרת המבצע של משרד התמת) אבל המתכון נראה לי קצת מורכב מדי.
מצאתי אצלי מתכון מוצלח שהכנתי בהשראת חברתנו שירה ואולי אלך עליו, אבל חיפשתי ולצערי לא מצאתי אצלי, מתכון שהביאה המתהוללת, של
סבתא של החצי, ונדמה לי שהביאה לנו פעם מתכון בריסקט נוסף ששייך למשפחה. אז בבקשה, חני וכל השאר - הבו לי בבקשה את מיטב מתכוני
הבריסקט (חזה בקר) שלכן, ללא מתוקים, ללא שלבים מורכבים מדי, אבל טעים. תודה רבה.עוד
עוד לא מצאתי את של Grama, אבל כן מצאתי בריסקט אחר שאנחנו אוהבים.


בריסקט (חזה בקר) מקסיקני, Kosher by Design Entertains

מצרכים:

3 כפות שמ"ז

נתח בריסקט (חזה בקר) במשקל של כ-1.5 קילו (3-4 pounds)

5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

בצל פרוס

2 כוסות גזר גמדי או גזר חתוך לפרוסות עבות

6 שיני שום קצוצות

1 פחית (350 מל) (12 ounce) בירה

700 מל (24 ounces) רוטב סלסה (אני משתמשת בשתי צנצנות רוטב פסטה חריף)

מלח, פלפל

¼ כוס עלי כוסברה

¼ כוס פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

מתבלים את נתח הבשר במלח ופלפל.

בסיר גדול אוטמים את הבשר מכל צדדיו עי" טיגון על אש גבוהה בשמן זית במשך 3-5 דקות מכל צד, עד להשחמה.

מוסיפים ירקות, בירה ורוטב סלסה ומפזרים את עשבי התיבול מלמעלה.

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה, מכוסה, במשך 3 שעות.

פורסים את הבשר רק לאחר שהתקרר לחלוטין.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מיכל גד עשתה לי חשק להכין ועכשיו קניתי נתח טרי ממש יפה (וזול, במסגרת המבצע של משרד התמת) אבל המתכון נראה לי קצת מורכב מדי.
מצאתי אצלי מתכון מוצלח שהכנתי בהשראת חברתנו שירה ואולי אלך עליו, אבל חיפשתי ולצערי לא מצאתי אצלי, מתכון שהביאה המתהוללת, של
סבתא של החצי, ונדמה לי שהביאה לנו פעם מתכון בריסקט נוסף ששייך למשפחה. אז בבקשה, חני וכל השאר - הבו לי בבקשה את מיטב מתכוני
הבריסקט (חזה בקר) שלכן, ללא מתוקים, ללא שלבים מורכבים מדי, אבל טעים. תודה רבה.
והנה מצאתי את הבריסקט של Grama.


בריסקט של גרמה, סבתא של החצי, מצריך השרייה של הנתח

לנתח קוראים ברוסט או חזה (חזה ידעתי, ברוסט יעלה לימדה אותי). חוץ מהבשר צריך שניים שלושה בצלים, שום, עשבי תיבול מיובשים (טימין, רוזמרין, בזיליקום - תערובת שכזו), אפשר יין אדום, אפשר א. מרק בצל.

בריסקט של גרמה, סבתא של החצי

המרכיבים:
נתח לבריסקט (במשקל של כשני קילו)
2-3 בצלים גדולים פרוסים
שיניים קלופות מראש שום (או שום גבישי)
מלח, פלפל לבן לפי הטעם
תערובת עשבי תיבול (mixed herbs) לפי הטעם
אפשר 2 כוסות יין אדום להשריית הנתח
אופן ההכנה:
1.לילה קודם שוטפים את הבשר. שמים בתבנית עם בצלים פרוסים, שיני שום (אבקת שום), פלפל לבן, תבלין תערובת עשבי תיבלון ואם רוצים יין אדום.
2.למחרת מוסיפים מעט מים, לכיסוי כשליש המנתח (כולל היין אם שמים) (ישמשו אח"כ לרוטב), מכסים היטב ברדיד אלומניום.
3.צולים בחום בינוני, כשעתיים וחצי לנתח במשקל שני קילו.
4.לאחר שהצטנן מעבירים למקרר כדי להקל על הפריסה.
5.לאחר שהתקרר מורידים שומן מהרוטב.
6.אפשר לעבות את הנוזלים עם קצת קמח ו/או אבקת מרק בשר/בצל – אנחנו משתמשים בנוזלי הבישול כרוטב (דליל) כפי שהם.
 
המוני תודות ואם למישהי יש עוד רעיון, אשמח מאד. רוצה להגדיל את מאגר מתכוני הבריסקט שלי.
גם זה שהכנתי בהשראת שירה על הכוונת.
 

ליאת127

New member
אני מכינה את הבריסקט בתנור, שמה בתבנית עמוקה פרוסות בצל, לפעמים מוסיפה גם כרישה (החלק הלבן) פרוסה, עליו מניחה את הבשר, מוסיפה בצדדים, פרוסות גזר וכמה מקלות סלרי חתוכים, כמה שיני שום. מוסיפה נוזלים מים/יין/בירה/קולה (רגילה), הנוזלים לא צריכים לכסות את הבשר), 2 כפות רסק עגבניות, מלח, פלפל, אפשר גם פפריקה אם רוצים. אני מניחה נייר אפיה על הבשר ומכסה את התבנית בנייר כסף. מכניסה לתנור בחום של 180 מעלות, עד שהבשר מתרכך. לפרוס את הבשר כשהוא קר, אם רוצים להסמיך את הרוטב אפשר להוסיף מעט קמח/קורנפלור. המתכון הזה מאד אהוב אצלנו ואני מכינה אותו כמעט בכל חג
 
למעלה